10 Tips om je stralingsbelasting te reduceren

woensdag, 24 februari 2016 - Categorie: Voorlichting

Bron: www.verminder-electrosmog.nl/wat-kun-je-doen/
21 febr. 2016


Lijstjes met tips zijn er vele, maar vaak net iets verschillend en verder kan herhalen geen kwaad. Hier een goed lijstje met enkele aanvullingen van ons in het groen.


Qua hoogfrequente straling: (van draadloze apparatuur)
Meer algemeen elektromagnetische velden, in het nabije veld, dus als je een mobieltje tegen je oor houdt, is het onjuist over straling te spreken.

1. Zorg dat je internet gewoon vanaf de router via een kabel loopt en zet de Wifi uit!
Wil je toch Wifi, kies dan voor Eco-Wifi en zet ‘m enkel aan als je ‘m gebruikt.
Zet sowieso ‘s nachts altijd alles uit.

2. Zorg dat je geen Dect telefoon of Dect babyfoon in huis hebt.
Gewoon telefoon via een kabel is 100% stralingsvrij bellen en kies voor een stralingsarme babyfoon als het moet. Of beter een babyfoon die reageert op het huilen van de baby en dan pas aan gaat (dus dan pas gaat stralen).

3. Liever een oude mobiel, want die geven enkel straling als je belt. Heb toch een smartphone, zet dan de data uit. Het beste is wanneer je een smartphone hebt om deze zoveel mogelijk op airplane-modus te zetten, zeker wanneer je ‘m ‘s nachts in de buurt hebt. Bel zo kort mogelijk en ofwel op luidsprekerstand of met een pneumatisch headsetje. Verder zo weinig mogelijk apps erop zetten, velen daarvan zoeken constant verbinding via zendmasten en/of hotspots en zorgen daarbij voor de nodige straling

4. Haal geen slimme meter in huis of laat ‘m vervangen door een gewone, geen digitale tv of draadloze apparatuur. Slimme meters zijn niet verplicht en installatie kan daarom gewoon geweigerd worden.

5. Qua straling van zendmasten. Meten is weten! Leen, koop of huur een stralingsmeter en kijk hoeveel straling het is en van welke kant het precies komt. Gebruik hiervoor de bouwbiologische richtlijnen van max 1 microwatt per m2. Als het duidelijk van een kant je woning in komt is er vaak wel iets mogelijk qua afschermen (raam afschermen met folie of je muur verven met stralingswerende verf of allebei). Als het van alle kanten komt, is dit lastiger. Raadpleeg dan een meetspecialist.


Qua laagfrequente straling: (dat is stroomgerelateerd)
Deze naam is niet juist, laagfrequent is er geen straling, maar zijn er alleen elektrische velden en magneetvelden, die niet (zoals bij straling) eenduidig aan elkaar gekoppeld zijn

6. Zorg voor zo min mogelijk apparatuur in de buurt van je bed. Want een rustige slaapkamer is het belangrijkste!!!

7. Zorg ervoor dat apparaten zo veel mogelijk op geaarde stopcontacten zitten.
Vooral pc's en laptops; laptop alleen op accu kan ook maar dan moet de netspanning van een niet geaard stopcontact eraf. Sommige apparaten moeten verplicht op een geaard stopcontact aangesloten worden.

8. Zorg ervoor dat je geen inductie kooktoestel gebruikt (vooral voor de zwangeren of zwanger wensen te worden)

9. Installeer als je last van netvervuiling hebt netvrij schakelaars in je meterkast bij die groepen die niet constant spanning/stroom nodig hebben. Die schakelen die groep binnen 4 sec. uit als er geen stroom getrokken wordt, hetgeen betekent dat er geen spanning meer op staat en dat die groep dan geen storende velden meer geeft.


Afstand is je vriend

9. Als je kabelinternet hebt op een computer of laptop, dan deze liever niet direct op schoot. (Laptop op schoot, sperma dood! )
Straling/veldsterkte neemt op afstand kwadratisch (lees; héél snel, snel klopt, kwadratisch niet altijd) af, dus afstand tot apparaten bewaren is wat betreft stralingsreductie, je grote vriend.

10. Wil je ultieme rust/vitaliseren in je eigen huis… Doe het dan net als ik. Kijk op welke stop je koelkast en cv zit en zet de rest ‘s nachts lekker uit… met netvrij schakelaars gebeurt dat automatischLees verder in de categorie Voorlichting | Terug naar homepage | Lees de introductie