Ziggo horrer scenario

vrijdag, 02 oktober 2015 - Categorie: Voorlichting

Ingezonden ervaringsverhaal, tijdelijk in de rubriek voorlichting, als waarschuwing
2 okt. 2015Hieronder mijn ervaring met de nieuwe modems van Ziggo. Om je razend te maken want die trein dendert maar rücksichtslos door.

Hartelijke groet,

V.

Was het tot op heden mogelijk om met de buren een regeling te treffen m.b.t. de straling van hun draadloze apparatuur; zoals het modem verder weg zetten, of een eco dect, eco wifi router en stralingsarme babyfoon; met de invoering van de nieuwe modems van Ziggo is dat verleden tijd.

Zo heb ik recentelijk met medewerking van mijn buren het stralingsniveau in mijn woonkamer van gem. 0.1 - tot - 0.01 milliwatt per m2 terug kunnen brengen . Ik heb ze daartoe een nieuwe eco dect telefoon gegeven en zij hebben hun wifirouter anex modem van Ziggo in de gang geplaatst omdat onze huiskamers, zoals dat in de Nederlandse rijtjeshuizen van voor de oorlog gebruikelijk is, aan elkaar grenzen. Van de andere buren heb ik geen last en de GSM UMTS masten waarmee de lichtmasten van het voetbalstadion zijn volgehangen, moeten, ook al staan ze op 200 meter afstand van mijn huis, waarschijnlijk door zoveel huizenblokken heen dat mijn elektrosmogmeter in mijn tuin niet verder dan 0,003 milliwatt per m2 uitslaat. Ik voelde me na het naar beneden brengen van het stralingsniveau, veel prettiger in mijn huis – geen drukkend gevoel op mijn borst, hartkloppingen, trillerigheid, raar moe gevoel, stekende of jeukende ogen, pijnlijke trekkingen in mijn hoofd en moeilijk in slaap komen meer. Ook had ik weer veel meer zin om dingen te doen en leken de watten in mijn hoofd ook opgelost waardoor ik weer helder kon denken en beter uit mijn woorden komen. Floww en OHRB, die ik alle twee heb geprobeerd, hebben dit overigens niet kunnen bewerkstelligen.

Maar ineens vorige week begonnen ’s avonds de klachten weer opnieuw en had ik weer ondanks mijn stralingswerende klamboe slaappillen nodig om in slaap te komen. Nou dat was dus misschien toch niet de straling waardoor ik niet in slaap kon komen want die was toch laag genoeg. Na drie dagen kreeg ik echter mijn meter terug die ik aan een vriendin had uitgeleend. Ik zette hem aan om te kijken of hij het nog deed en toen begreep ik meteen waarom mijn klachten terug waren: De meter sloeg uit met pieken van wel 0,4….milliwatt m2 en knipperde gevaarlijk oranje. Mijn daarop volgende bezoekje aan de buren verklaarde alles. Ze hadden 4 dagen geleden van Ziggo een nieuw modem gekregen dat niet anders dan in de kamer naast de smart tv kan staan omdat de bediening van de tv en andere apparaten middels de afstandsbediening er ook op zit. Hij kan ’s nachts ook niet uit of op eco stand (die zit er wel op maar dan werkt al het draadloos niet meer) omdat de bewakingscamera’s er ook op werken en de smartphones en tablets erop worden opgeladen en geüpdatet. En hoewel de buurman mijn probleem begrijpt en het heel vervelend voor mij vindt, kan hij, als leraar geschiedenis met opgroeiende kinderen beslist niet zonder dit alles (Magister, de ontwikkeling van zijn kinderen die alles overal altijd moeten kunnen opzoeken, en alle lijntjes die zo veel korter lopen). Het gaat allemaal zoveel efficiënter en hij prijst zichzelf gelukkig dat zij er geen last van hebben. ‘Ach’ zei ik, ‘misschien moet ik mijzelf eerder gelukkig prijzen dat ik er wel last van heb voordat ik overvallen wordt door kanker en andere onomkeerbare kwalen die je ervan kan krijgen ook zonder voorafgaande waarschuwende symptomen.

Afin, uiteindelijk heeft hij nog geprobeerd om samen met Ziggo wat aanpassingen in het stralingsniveau van het modem aan te brengen door o.m. de 5 Gigaherz uit te schakelen en hem twee meter verder van mijn bank vandaan te zetten, die om deze reden al helemaal aan de andere kant van de kamer staat. Maar dit wil allemaal niet baten. Het ding komt op een halve meter afstand niet onder de 12 milliwatt per m2 en daar is mijn muur en de breedte van mijn kamer niet tegen opgewassen. Er staat me nu niets anders te doen dan maar te gaan kwasten met de bekende prijzige koolstofverf. En ook al biedt mijn buurman niet aan om in die kosten bij te dragen en de van mij gekregen ecodect terug te geven, kan ik het beter maar niet op een burenruzie laten uitlopen want de ‘arme’ man kan het ook niet helpen. Hij heeft immers het (on) recht aan zijn kant wat de Rijdende rechter ook zal oordelen.

O, ja hij vertelde me ook nog dat dit de modems zijn die alle providers zullen gaan gebruiken. Kpn is er ook mee bezig. Dat was reden voor mij om ogenblikkelijk mijn provider XS4all te bellen die mij twee maanden geleden nog een Frits box hadden geleverd waarop je tot mijn vreugde de dect en wifi met een knop kunt uitschakelen. De klantenservicemedewerker wist mij te vertellen dat zij daar voorlopig nog niet op over gaan maar dit soort smart modems wel de toekomst zijn. Ik hoop maar dat dit nog een jaar of twee zal aanlopen want al zit ik mede door dit stralingsgedoe al in de WIA, ik kan niet eerder met pensioen op zoek naar een plekje in een land waar ze niet zo dol gedraaid smart zijn. Dan hoop ik ook dat ik nog een auto kan kopen zonder wifi en blue tooth al moet ik daar meer WA- en zorgverzekeringspremie voor betalen omdat ze zo geen zicht op mijn rijgedrag hebben.

Reactie van een lezer:
Wat de angst voor smartmodems en routers betreft ben je volgens mij ten allen tijde vrij om er een eigen –bedrade- modem tussen te zetten, ook al heb je dan misschien niet de beschikking over alle features maar dat is iets wat mensen met EHS –terecht- minder belangrijk vinden dan hun gezondheid.
en reactie StopUMTS:
Dat kun je niet bij de buren doen en daar ging het hier om, maar in eigen huis kan dat.Lees verder in de categorie Voorlichting | Terug naar homepage | Lees de introductie