WiFi uitzetten

donderdag, 19 september 2013 - Categorie: Voorlichting

Tip van een lezer
19 sept. 2013

TIP: WIFI UITZETTEN EN STRALING REDUCEREN


Veel mensen willen s nachts geen straling voor een betere nachtrust maar het probleem met het ’s nachts uitzetten van het WiFi modem is dat je vaak met een gecombineerd abonnement ook geen telefoon meer hebt. Hierbij een hulpje bij het uitzetten van Wifi via de computer. Het werkt niet bij alle providers maar zeker bij Ziggo en UPC.

UITZETTEN WIFI MET BEHOUD VAN DE TELEFOONFUNCTIE
-Open internet
-Typ 192.168.1.1 in de adresbalk. Nu ga je naar het bedieningscentrum van je eigen modem. Als dit niet lukt ga dan naar www.google.nl en tik dan 192.168 en dan de naam van de provider.
- Soms moet je dan inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord (staat meestal aan de onderkant van de router.) Soms kun je deze pagina ook gewoon overslaan.
-Klik dan door naar set-up of quick set up of wireless
-Dan kun je kiezen ‘disable’(uitzetten) of enable(aanzetten) van Wifi
Dit kun je zo vaak als je wilt doen, de telefoon blijft het gewoon doen.

STRALING REDUCEREN VIA HET MODEM

Typ 192.168.1.1 in de adresbalk. Klik door naar Wireless en daarna Advanced.
Wijzig daarna de Output power of Transmit power. Zet hem op ongeveer 25 % van de waarde van waar hij nu op staat. Overal in huis heb je dan nog bereik.

STRALING UITZETTEN VIA PROVIDER

Ziggo en UPC abonnees krijgen nu van de provider ongevraagd een extra Wifi functie erbij voor op straatniveau bereikbaar te zijn voor derden. Deze kunnen dan inloggen zonder wachtwoord. Dit zorgt voor extra straling rondom en in het huis.
Bel met de helpdesk van de provider als je deze functie uit wil zetten.Lees verder in de categorie Voorlichting | Terug naar homepage | Lees de introductie