iPad geeft zeer hoge stralingsniveaus

vrijdag, 16 augustus 2013 - Categorie: Voorlichting

Bron: www.beperkdestraling.org/index.php?option=com_content&view=article&id=788&catid=43: .
12 juli 2013

Metingen: iPad geeft zeer hoge stralingsniveaus

voor de video's zie bovenstaande link

Metingen illustreren dat iPads en andere tablet-computers continu zorgen voor zeer hoge stralingsniveaus. Geregeld zijn er pieken van 6 tot maar liefst 16 Volt per meter (omrekentabel). Deze niveaus zijn hoger dan wat een gsm of smartphone doorgaans uitzendt bij het bellen (zie meting). Per uur zijn er zo'n 900 stralingspieken, ongeveer om de 4 seconden.

Zelfs wanneer er geen WiFi-netwerk beschikbaar is of wanneer het internet niet gebruikt wordt, blijft de iPad de gebruiker (en omstaanders) blootstellen aan zeer hoge stralingsniveaus.

Het gebruik van tablet-computers is dan ook sterk af te raden en het gebruik ervan op school is totaal onverantwoord. In een klassituatie zijn kinderen bovendien omringd door talloze andere tablets, hetgeen de stralingsniveaus nog eens vermenigvuldigt.

Wanneer wetenschappers waarschuwen dat kinderen best geen gsm gebruiken, dan geldt dit zeker ook voor iPads, die nog sterker stralen en waar men bovendien gedurende veel langere tijd aan wordt blootgesteld.

Kinderen zouden enkel tablets of iPads mogen gebruiken wanneer de WiFi-functie uitgeschakeld is.

Zie ook:
www.earth-matters.nl/5/7353/gezondheid/je-kind-met-de-ipad-laten-spelen-gezondheidsrisicos-zijn-niet-voor-de-poes.html .Lees verder in de categorie Voorlichting | Terug naar homepage | Lees de introductie