Vliegtuigstand mobiel veilig? Nee dus, niet altijd

dinsdag, 21 februari 2017 - Categorie: Voorlichting

Bron: ervaringsverhaal op Facebook
21 febr. 2017


Vanochtend checkte ik de mobiel van mijn 17 jarige zoon omdat ik me niet lekker voelde, een scherp gevoel. Nee hij staat gewoon op vliegtuigstand zag ik. Ik voelde me toch shaky van binnen en pakte mijn meter en zag dat het ding om de zoveel seconden piekte naar 500 miliwatt/m2 omdat de wifi ontvanger wel aanstond. He? Daar had ik als niet mobiel gebruiker niet aan gedacht dat zo'n wifi stand de vliegtuigstand omzeilt.

Oppassen dus, verder vraag ik mij af of die milliwatt hierboven wel klopt, met de meeste meetapparaten is dat niet te meten, het zou wel eens microwatt/m2 kunnen zijn.

Met reactie op facebook:


Ook al staat het toestel op vliegtuigstand kan het voor komen dat wifi en bluetooth toch ingeschakeld staan. Kan je bij instellingen controleren. Ik gebruik een iphone 6S plus en daar kan je ze apart aan- en uitzetten. Je kan ook instellen dat bij vliegtuigstand alles uitgaat.

En een tweede reactie:

Spoedpersbericht Vliegtuigstand op mobiele telefoon niet veilig!
Nuenen, 21 februari 2017 Een aanzienlijk deel van de bevolking is (extreem) gevoelig voor elektromagnetische straling en ervaart, veelal ernstige, gezondheidsklachten bij blootstelling aan die straling. Velen van ons gaan er van uit dat een mobiele telefoon in de vliegtuigstand geen straling afgeeft. Vandaag werd ons gemeld dat een moeder klachten ondervond door de telefoon van haar zoon, die op vliegtuigstand stond. Rondvraag bij lotgenoten leerde dat die klachten voorkomen bij vrijwel alle merken en types telefoons. Reden voor ons om de alarmklok te luiden. Een telefoon op vliegtuigstand geeft kennelijk een vals gevoel van veiligheid en dit leidt onherroepelijk bij velen tot een hogere blootstelling dan nodig is, met alle gevolgen van dien.
Voor meer informatie: Peter van der Vleuten
Stichting Kennisplatform Elektromagnetische Straling website: www.kennisplatformelektromagnetische straling.org .

Derde reactie:

Mijn telefoon geeft in vliegtuigstand geen straling af omdat deze automatisch ook wifi, bluetooth en GPS uitzet (die ik toch standaard uit heb staan) Maar er zijn ook telefoons waarbij de wifi en bluetooth aanblijft, maar alleen de connectie met zendmast verbroken wordt. Zou dat niet het euvel zijn ?Lees verder in de categorie Voorlichting | Terug naar homepage | Lees de introductie