Reacties op de oproep behoud 'Witte zones' (stralingsarme gebieden)

donderdag, 30 april 2015 - Categorie: Verhalen

Een selectie uit de vele sinds 1 oktober bij StopUMTS binnengekomen reacties op onze oproep. De reacties zijn geanonimiseerd. Alle afzenders zijn met volledige naam bij ons bekend.
Onderstaande reacties zijn opgenomen in de op 28 april in de Tweede Kamer aangeboden petitie Óproep voor het behoud van witte (stralingsarme) zone's, zie:

Berichten%20Nederland/9151/redir .


***
Baan kwijt en huwelijk kapot
Wat straling kan doen:
Omdat ik nergens anders meer kan wonen woon ik op een bungalowpark in P.
Deze ellende heeft mij mijn baan en mijn huwelijk gekost.
Niemand helpt je. Ik heb zelf ontslag moeten nemen. Ik kon niet meer lopen en niet meer zien.
Hier in P. is het voor mij dragelijk. Ik realiseer mij dat ik in de gelukkige omstandigheid ben dat ik hier een bungalow heb kunnen kopen. In een stad is het voor mij niet te doen omdat daar de straling veel te hoog is en je heel veel last hebt van buren.
De regering moet hier iets aan doen. Wij betalen toch ook belasting.

***
Noodkreet
Graag de witte zones behouden!!!! Voor mens en dier. Nederland is inmiddels ziekmakend bestraald. Mijn leven (gezondheid) is door extreme straling in dit land al jaren kapot!!! en dat van mijn kinderen ook. Er zijn gevoelige mensen die dit niet aankunnen.

***
Foltering
Na jaren klachten te hebben gehad kwam ik er vorig jaar achter dat ik elektrogevoelig was. De klachten waren nu zo hevig dat ik er niet meer omheen kon. Voorheen woonde ik in appartementen complex met op 100 meter afstand 4 umts masten. Kon daar letterlijk niet meer blijven (foltering). Momenteel woon ik op vakantiepark. Al een jaar kan ik geen tv kijken, niet autorijden, computeren, mobiel bellen, langer dan tien minuten in een openbare gelegenheid verblijven en bezoek moet ik vragen om mobiel uit te doen. Het isoleert enorm. Zelfs in woningen waar wifi en mobieltjes uit staan kan ik vaak niet langer dan een een uur blijven door de laagfrequente velden. Het is zaak dat er snel iets verandert en dat de overheid ingrijpt want op deze manier komen er steeds meer elektrogevoeligen. Daarnaast is erkenning van EHS belangrijk voor elektrogevoeligen. Het wordt tijd dat artsen hiermee aan de slag gaan. Witte zones horen in iedere gemeente thuis.

***
Waslijst van klachten
Wat een toevalligheid dat jullie net een mail sturen.
Waarom toevallig, ze hebben net een 4G zender geïnstalleerd bij ons achter op de hoogspanningsmast.
Sindsdien heb is er een enorme toename mbt de volgende klachten:

- Dagelijkse slapeloosheid. Hooguit 2 á 3 uren slaap.
- Ongecontroleerde spiertrillingen.
- Prikkelingen door m'n hele lichaam, 's nachts het ergste.
- Woelen.
- Heftige negatieve dromen.
- Concentratieproblemen.
- Slecht korte termijn geheugen.
- Een steeds korter lontje.
- En nog tientallen klachten.

Vodafone wast z'n handen in onschuld maar ik zit met de gebakken peren.
Na even te hebben gegoogeld blijkt dat een grote groep mensen hier last van heeft.
Wordt hier onderzoek naar gedaan? En hoe staat de overheid hier tegenover? De gemeente Leeuwarden bemoeit zich hier niet mee hebben ze bij mij aangegeven.
Daarnaast ga ik vrijdag naar de huisarts, wie weet hebben jullie nog enkele tips mbt eventuele vragen die ik kan stellen.

Henk de B.

Nog uit een nagekomen mail:

Net bij de huisarts geweest, we hebben zolang als die UMTS mast is geplaatst in de verkeerde richting gezocht al die jaren.
Nu met die 4G installatie viel het puzzeltje op zijn plaats.
Dit heeft voor iedereen in de toekomst grote gevolgen, hopelijk komt het allemaal snel boven water.
Verder sta ik volledig open voor alle soorten medewerking. Ik ben echt ziedend van woede dat bedrijven mij en vele anderen zomaar aan kunnen doen... echt walgelijk.

***
Huisarts
Dringend verzoek aan de Tweede Kamer om de zgn witte zones te behouden voor elektrogevoelige mensen!
L.A. Huisarts te Breda

***
Geen plaats meer in deze wereld
Dus voor mij is er helemaal geen plaats meer in deze wereld!
Ik heb de meeste vrienden ingelicht en iedereen weet als ze een bericht krijgen dat ik aan mijn laatste reis begonnen ben dat ik zorg dat ik ook niet meer gevonden wordt.
Ik ben klaar met mijn strijd.
15 jaar geleden werd ik ziek, vanaf de eerste GSM mast ben ik aan het tobben, 15 jaar gevochten en een paar keer opnieuw begonnen en het lijdt helemaal tot niets.
Alles wordt alleen maar erger en ik zie al een tijdje geen licht meer aan de andere kant van de tunnel.
Als je bestaansrecht je afgenomen wordt, kun je beter je eigen conclusies trekken.
En dat doe ik ook!

***
Dochter van 11 kan niet naar school
Nu onze dochter van elf jaar ziek van G-4 straling. Ze kan niet meer naar school, heeft steken in haar rug en hoofd! Graag heel NEDERLAND in de witte zones!!

***
Frankrijk
Geëmigreerd wegens gezondheidsklachten door EMS in Nederland naar Frankrijk

***
Outcast
Outcast en niet erkend behalve door EHS, StopUMTS, Sraling vervuilt de Ether (FB)
Ik steun van harte de petitie voor het behoud van 'witte zones'.
Wonend in het centrum van Den Haag ondervind ik ernstige last van stralingsmasten die lukraak zijn neergezet en Wifi. Ik ben genoodzaakt elders een woonplaats te zoeken, ook al ben ik geboren en getogen en heb ik al mijn activiteiten en sociale contacten in Den Haag. Ik voel me outcast en niet erkend behalve door EHS, StopUMTS, Straling vervuilt de Ether (FB) die bekendheid over straling nastreven.
Ik zal aanwezig zijn op 17 december bij het kamerdebat.
M. v.d. B.

***
Steken in het hoofd en trillende benen
Ja, die witte zones willen we zeker behouden!

Onze gedachten hierover:

Nog meer zenders in de kerktoren hier tegenover?! We krijgen nu al steken in ons hoofd en trillende benen als we de voordeur uit stappen (snel naar de auto en weg, dat idee….). We zijn benieuwd of er nog tegenop te verven zal zijn, met koolstofverf, om het binnenshuis draaglijk te houden…. Waar kunnen we klachten indienen over stralingsoverlast? We hebben het geprobeerd: niemand is verantwoordelijk voor de masten in de kerktoren!!!! Iedere partij wijst naar een van de andere partijen. Dit kan toch niet kloppen?

Daarbij staat hier de kerk op ongeveer 50 meter afstand van de basisschool, waar onze dochter zit (met nog 600 andere kinderen en medewerkers). Zij heeft uitzicht op die toren en heeft nu al duidelijk last van die straling.
En de kerk staat pal tegenover (30 meter) een kinderdagverblijf met peuters en baby’s. Die zijn nog gevoeliger voor de invloed van deze straling. Fijn dat er zo leuk geëxperimenteerd wordt. We merken over een jaar of tien wel wat de gevolgen zijn…..

Laatst stond in het Brabants Dagblad dat deze straling toch niet schadelijk was, omdat je lichaam zich toch weer makkelijk herstelt als je uit die straling stapt. Hoe wil men dat dan straks nog doen? Dat herstel klopt niet altijd, bij velen is er van volledig herstel geen sprake.

Verder mag men ons, de volwassenen, voor gek verklaren en zeggen dat het tussen onze oren zit (figuurlijk dan, letterlijk is dat helaas inderdaad zo), maar de directe impact die het heeft gehad op onze dochter toen die nog een baby/peuter was, is onmiskenbaar en vanwege de leeftijd onmogelijk psychisch te noemen!

Nils, Irene en F. de B.

Daarna volgde nog een mail met daarin:
..........
Daarbij zijn de school en het kinderdagverblijf al op de hoogte, daar zijn we gewoon eens binnen gelopen en hebben hen geïnformeerd, informatie achter gelaten in de vorm van een folder, maar de wifi daar blijft ook gewoon aan (pal naast de bedjes van de baby’s). Overigens wordt die wifi alleen gebruikt als er iemand van buitenaf langskomt die op een laptop wil werken. Gebeurt heel af en toe. Blijkbaar moet die wifi dan maar altijd aan staan.
Commentaar StopUMTS op het continu bestralen van kinderen en baby's: uitzonderlijk kwalijk.

***
LTE, als vuil behandeld
LTE (4G) op korte afstand van kantoor in gebruik genomen. Alles weer opnieuw, hartkloppingen, vreselijke pijn, moeite met zien, kan op die plek niet meer werken.
Wanneer komt hier een einde aan? Wanneer gaan medici, werkgevers, politici, andere mensen nu eindelijk eens beseffen hoe verschrikkelijk het lijden is van mensen met klachten door de straling? Wanneer gaan ze eindelijk eens wat doen?
....................
dacht ik het ondanks de chronische pijn vol te kunnen houden, nemen ze een LTE in gebruik op een silo tegenover het kantoor waar ik werk. Vreselijke pijn.

Het is zo erg, ik heb mijn geliefde appartement moeten verlaten, heb vreselijk geleden op kantoor naast digitenne, heb gevochten om werk en inkomen te behouden, heb woning moeten kopen (hoge hypotheek) met sousterrain (daar heb ik een kooi om in te slapen) (in die woning nu ook last van wifi van ziggo en dect's bij buren), als een die hard houd ik mijn werk vol en nu deze klap. Ik kan niet meer. Ik heb geen leven.

En dan het besef daarbij dat ik geen enkele zorg of bescherming of hulp kan verwachten, dat ik (lijdend door straling) geen rechten heb maar als vuil behandeld en weggegooid kan worden, vreselijk. De zelfmoordgedachten komen weer boven.

***
Wonen onmogelijk
Ondergetekende, mevr. drs. ….. K., bioloog, wonende te H., grens gemeente B., waar ik naar lang zoeken een voor mij veilige plek, met zeer lage straling heb gevonden om te wonen, ondersteunt dringend het verzoek van stop UMTS.
Buiten een gebied met nagenoeg geen straling wonen is voor mij onmogelijk!

***
Witte zone bij huis?
graag witte zone bij mijn huis!

Hallo regering,

Nu zijn er, naast de 2 GSM900, de GSM 1800 en de 3 UMTS masten op de flat
op 100m afstand van mijn huis, weer ongevraagd 2 LTE (4G) masten bijgebouwd,
zag ik op het antenneregister.
Niemand in mijn omgeving heeft hier om gevraagd!
Er is ook aan niemand gevraagd of we dit prima vonden!
Ik heb er last van!
Net als toen de UMTS masten daar kwamen, heb ik sinds de plaatsing van de 4G
masten weer last van misselijkheid, extreme vermoeidheid en hoofdpijn.
Ik wil dus graag wonen in een witte zone!!!!!!
Liefst zo snel mogelijk!!!!!

***
Ziekenhuis met WiFi
Ik heb 3 ziekenhuizen aangeschreven in de Achterhoek mede op advies van mijn huisarts (die mijn stralingsgevoeligheid gelukkig serieus neemt) om eens te kijken wat men bereid is te doen voor mensen met EHS.
Niet lang daarna moest ik halsoverkop richting ziekenhuis Zutphen. Hen heb ik de volgende brief geschreven:

Afgelopen jaar heb ik met Gelre ziekenhuizen gemaild over het probleem, dat ik stralingsgevoelig ben. Dit betekent dat ik gezondheidsklachten krijg van de elektromagnetische velden (EMV) van draadloze communicatie, zoals zendmasten, mobieltjes, WiFi, DECT telefoons. Ik vroeg: Stel dat ik plotseling naar een ziekenhuis moet, zijn er dan ruimtes waar ik wezen kan?

In een reactie werd mij verteld, dat in Zutphen overal Wifi is en in de poli Lochem deels. Verder werd ik terugverwezen naar mijn huisarts; tegen de tijd dat ik naar het ziekenhuis zou moeten, zou hij dit probleem kunnen kortsluiten met de behandelende specialist in uw ziekenhuis.

Met dat antwoord schoot ik toen niet zo veel op, en helaas afgelopen week ook niet: ik moest op dinsdag 30 september jl. plotseling naar het ziekenhuis vanwege een scheurtje in mijn netvlies. De oogarts was 40 minuten uitgelopen en ik kon niet zo lang in de WiFi zitten. Uw personeel was uitermate vriendelijk, en ik mocht in het stiltecentrum zolang wachten. Ik had mijn afschermvitrage van onze slaapkamer meegenomen en drapeerde dat over mij heen. Toen ik terug moest naar de ruimte van de oogkliniek mocht ik in een apart kamertje wachten, zodat ik niet tussen de drukke wachtende mensenmassa met een aantal smartphonende mensen hoefde te zitten. Men was uiterst behulpzaam, dat moet gezegd. Maar tussen de behandelingen door moest ik toch in de wachtkamer verblijven, in totaal heb ik 3 uur in het ziekenhuis moeten doorbrengen.
Ondanks de behulpzaamheid van het personeel liep ik toch behoorlijk wat EMV op met bijbehorende klachten.
Ik ben na 4 dagen nog herstellende van de stralingsaanval in uw ziekenhuis ondanks mijn afschermvitrage; die kon ik ook niet omhouden tijdens de behandeling. Donderdag 2 oktober kon ik bij de poli Lochem terecht voor controle; daar was het stukken beter toeven voor mij al bemerkte ik ook daar wel velden, maar lang niet zo veel als in Zutphen.
Dinsdag 14 oktober moet ik echter weer naar Zutphen, want de mogelijkheid bestaat dat mijn oog weer gelaserd moet en dat kan alleen in Zutphen.
Intussen heb ik zelf snel afschermkleding aangeschaft, zodat ik een beetje toonbaarder ben dan met zo'n afschermvitragedoek over me heen. Dergelijke afschermkleding helpt ook maar deels, niet volledig.

U kunt naar mijn huisarts terugverwijzen, maar als er plotseling een spoedbehandeling is, is er helemaal geen tijd om te overleggen!
De klachten die ik krijg van EMV beginnen met spierkrampen, eerst in de nek en dan in het hele lichaam; bloeddrukdaling, energieverlies en soms ook hartkloppingen. Als ik in de EMV blijf zak ik op een gegeven moment door mijn benen. Ik heb gemerkt, dat mijn allergische reacties op voeding en medicatie toenemen na blootstelling aan EMV. Deze klachten lijken mij ook niet bevorderlijk voor de behandeling en zeker niet bij een plotselinge operatie onder narcose. Het is mijn grote schrikbeeld: wat gebeurt er dan met mijn lichaam?

Ik werd dit keer wel even flink geconfronteerd met het feit, dat je zomaar plotseling naar een ziekenhuis moet. Ik als cliënt moet daar toch ook normaal heen kunnen? Op uw site staat nota bene ''veilige patiëntenzorg staat hoog op de agenda van Gelre ziekenhuizen, maar soms doet zich toch een ongewenste gebeurtenis voor''. Mijn ervaring is zo'n ongewenste gebeurtenis.

Los van het feit dat ik van mening ben dat al die draadloze velden voor niemand goed zijn, is nogmaals mijn verzoek of er in elk geval een aantal stralingsarme wachtruimtes in uw ziekenhuis aanwezig kunnen zijn. Dat is toch het minste dat ik vragen kan? Er zou een protocol opgesteld moeten worden door uw ziekenhuis hoe om te gaan met mensen, die ziek worden van EMV, want ik ben absoluut de enige niet. Ik zou graag met u willen meedenken over het opstellen van zo'n protocol.

Ik hoop op een positieve reactie uwerzijds.
A.L.

De brief gaat over een belangrijk probleem, ook wachtruimtes bij huisartsen, tandartsen, enz. geven vaak problemen.

Later kwam als vervolg nog de volgende mail binnen.


***
Ziekenhuis: een positieve ervaring

Ben ik vandaag gebeld door de stralingsdeskundige van het ziekenhuis Zutphen. Ik was aangenaam verrast dat ze mijn klachten serieus nemen en dat het niet afgedaan werd als psychisch. De stralingsdeskundige is ermee bekend maar het is niet eenvoudig een stralingsarme ruimte te creëren. Het gaat dan vooral om een stralingsarme wachtruimte. De behandelruimtes zijn niet geheel 'schoon' te krijgen, er is ook de nodige elektrische apparatuur die je natuurlijk niet uit kunt zetten. Mensen reageren verschillend op verschillende velden en dat maakt het ook moeilijk, want welke waarden zijn dan nog acceptabel? Toch gaan ze aan de slag; informatie inwinnen bij deskundigen en kijken wat er mogelijk is. Ik ben niet de enige met dit verzoek en dit onderstreept het belang van je mond los doen: veel EHS-ers gaan sowieso geen ziekenhuis in als er geen nood is (net zoals ik dat nooit deed tot er wel nood was). Het is echt belangrijk dat mensen aangeven waar ze behoefte aan hebben, in dit geval ziekenhuizen.
wordt vervolgd.

***
Goede werkgever
Graag ondersteun ik de actie voor witte zones in Nederland.
Ik heb al een jaar of zeven last van straling. Ik heb echter geen woonplek in Nederland kunnen vinden waar geen straling is.
Ik heb nog steeds wel een baan, omdat mijn werkgever de dect heeft verwijderd, en de wifi heeft geweerd.
Vaak ben ik liever op mijn werk dan thuis. Vooral ´s nachts als ik niet kan slapen door de wifi, mobieltjes en smartphones van de buren.
Mijn ervaring is dat het door anderen, zoals de buren, niet in te voelen is hoe het is als je er niet tegen kunt.
Daarom zou juist de overheid hierin een rol moeten vervullen, en moeten staan op gedegen onderzoek met als vertrekpunt de ervaringen van stralingsgevoelige mensen.
Tot zolang dit niet gebeurd is, zouden stralingsgevoelige mensen in staat moeten worden gesteld om gewoon normaal te kunnen wonen en leven.
Witte zones instellen zou haalbaar moeten zijn.
H.B.

***
Ervaring
Hierbij betuigen wij onze adhesie in het streven om bepaalde *witte zones* te behouden, waar elektrogevoeligen enigszins weer *op verhaal* en tot *rust* kunnen komen.
Wij hebben 16 jaar ervaring met elektrosensitieve personen middels metingen in woningen en aan personen. Het is daarom van groot belang dat witte zones blijven bestaan.

***
Portugal
Bezoek aan Nederland wordt elk jaar lastiger, Eindhoven is een ramp voor ''mijn'' gevoeligheid...
Maar gelukkig biedt Portugal nog enkele plekjes in afgelegen gebieden.
(Stranden zijn vaak ook ruim voorzien van zendmasten, helaas...)
Voor wie interesse heeft...
er zijn terreinen te koop hier voor weinig geld, 500 meter tot 25 HA... in gebieden waar de bevolking weg trekt en de behoefte aan zendmasten dus minimaal is...
Arbeid kost rond de 40 Euro per dag... een (vakantie) huisje laten bouwen is dus al snel betaalbaar.

***
Suriname
Graag witte zones behouden. Ik heb er zelf geen last van maar mijn broer wel. Hij heeft inmiddels zijn huis verkocht en gaat emigreren naar Suriname. Ik kan hem financieel ondersteunen dus hij heeft nog geluk. Maar er zijn er velen waarbij hun wereld instort zodra ze gevoelig worden en geen kant meer op kunnen. Ik kan niet wachten tot de dag dat Mark Rutte of een andere minister klachten krijgt van UMTS, pas DAN zal er iets veranderen. Tot die tijd worden straling gevoelige mensen vaak voor gek verklaard.

***
Ethervervuiling
Hierbij ondersteun ik het *behouden* van ''witte zones'' in Nederland, en
wil ik ook graag oproepen tot het instellen van meer stralingsvrije
gebieden. Ethervervuiling moet een halt worden toegebracht!

***
Slachtoffer
Als slachtoffer van de elektromagnetische straling smeek ik het u zelfs.
Vanaf het moment dat GSM/UMTS/DECT/WIFI etc. in mijn leven is heeft zich een verandering voorgedaan die mij inmiddels arbeidsongeschikt heeft gemaakt. De hele dag duizelig, hoofdpijnen, uitgeput, algehele malaise, misselijk, trillende spieren, verstoorde stoelgang etc. stemt mij niet vrolijk en heeft de kwaliteit van leven ernstig verstoord.
Er zijn toch momenten dat ik me iets beter voel, achteraf blijkt dit te zijn wanneer er een minimale stralingsbelasting is. Suggestie of werkelijkheid. Zolang er niet onomstotelijk bewezen is dat straling geen enkel effect zowel biologisch en thermisch op het menselijk lichaam en geest heeft moet er vanuit het voorzorgsprincipe gehandeld worden.
Laat dan tevens deze WITTE ZONES meedraaien in een grootschalig onderzoek, naar de schadelijke effecten van deze straling. een betere levensechte test case is er niet te maken.. en zou tegelijkertijd ook een einde aan de discussie en twijfel over al dan niet schadelijk zijn van straling kunnen maken en daar is iedereen bij gebaat.

***
Uitbreiden
Ik wil graag de witte zones behouden èn uitbreiden!

***
Wonen
Ik ondersteun het behoud van de witte zones met slecht mobiel bereik! Daar wil ik zelf ook gaan wonen, want ik word doodziek van die EMS...

***
Vluchtelingen
Er is een nieuw soort vluchtelingen ontstaan: stralingsvluchtelingen. Het gaat om mensen die ziek worden van UMTS, WiFi, DECT, enz. Het zijn er meer dan de overheid en de industrie willen toegeven. Sterker nog: ze mógen niet bestaan. Maar het kan iedereen vroeg of laat treffen. Het ergste zijn die mensen er aan toe die om economische of gezondheidsredenen niet meer in staat zijn te verhuizen.
Mij heeft het getroffen na de installatie van een WiFi-netwerk in de firma, in combinatie met een GSM-zender en een DECT-systeem. Het was te veel geworden. Na 20 jaar in de industrie gewerkt te hebben, als IT-specialist en elektrotechnisch ingenieur (TU Eindhoven), werd ik ziek door de HF gepulste straling en moest mijn baan opzeggen. Geen kans meer op een andere baan. Sindsdien voer ik een voortdurende strijd met mijn buren (met hun draadloze apparatuur) en met de overheidsinstanties om mijn gezondheid en die van andere getroffenen.
Ik moet vriendelijk blijven, ik heb immers geen rechten.
Het is van het grootste belang dat er stralingsarme (witte) zones ingericht worden of behouden blijven waar de elektrosensibelen, of diegenen die het zijn geworden, kunnen leven. Het mag toch niet zijn dat deze mensen het bestaansrecht en het recht op gezondheid in onze maatschappij ontzegd worden, opdat de telecomindustrie het grote geld kan verdienen.
Ik verzoek daarom met klem op zijn minst de nog bestaande ''witte'' zones te behouden. Er zijn wel degelijk alternatieven voor het gebruik van 112.

***
Hierbij ondersteun ik de oproep om vrije zones in Nederland te behouden en te creëren. Dit is goed voor mensen die ernstige gezondheidsklachten ondervinden van radio frequente elektromagnetische straling en velden.

***
Witte zones! JAAAAAHHH!!! EN HELE GROTE GRAAG!!!

***
Geen dekkingsgraad
Voor mij mag de dekkingsgraad van de stoorzenders van 112 best een stuk minder worden. Dus ik ben voor het behoud van de zones zonder dekkingsgraad en pleit ervoor om natuurgebieden ook weer in te stellen als witte zones. Dan kan ik weer in balans komen.

***
Toevluchtsoord
Geachte leden van de Tweede Kamer,
Bij deze benadruk ik het belang van het in stand houden en uitbreiden van Witte Zones in Nederland, waar een minimum aan blootstelling aan EMV mogelijk is. Deze zones zijn noodzakelijk om ernstig elektrogevoelige mensen een toevluchtsoord te bieden.

***
Levensbelang
Witte zones: van levensbelang voor elektrogevoeligen

***
Bij deze laat ik weten achter de brief aan het Ministerie van OC&W betreffende het behoud van de witte zones te staan. Niet zozeer omdat ik daar zelf woon, maar omdat ik weet hoeveel last van deze hoogfrequente straling sommige mensen hebben.

***
Nu al erg genoeg
Hierbij verklaar ik dat de witte zone ‘s in Nederland moeten blijven.
Wij zijn gevoelig voor hoogfrequente straling en willen niet nog meer dekking.
Het leven onder de druk van zendmasten zoals nu is al erg genoeg.

***
Klankbordgroep
We zijn blij met de oproep voor het behoud van stralingsarme gebieden
met weinig bereikbaarheid 112.
Het opheffen van de deelname aan de klankbordgroep is in onze ogen een
logische stap. Wij staan achter de argumenten die daarvoor worden
aangedragen. Het is voor ons een steun in de rug en vermoedelijk
denken er meer stralingsslachtoffers zo over!

***
Hallum
'' Hallum in actie '' ondersteunt uiteraard volledig de oproep tot behoud van '' witte zones ''

***
Stop 4G en UMTS!!! Bij deze steun ik jullie actie!

***
Kindercrèches en scholen
Helemaal mee eens! Stralingsvrije zones moeten blijven en kindercrèches en scholen zouden ook stralingsvrij moeten zijn. In elke trein ook een stralingsvrije coupé.

***
Glasvezels, geld
100 % dekking ?? Laten er witte zones blijven bestaan, zodat de mensen die last hebben van straling nog ergens terecht kunnen.
Zorg dat de glasvezelkabels doorgetrokken worden naar de woningen, ze liggen er toch al voor het grootste deel.
100% dekking voor het alarmnummer? Volgens mij is dit niet de echte reden. Geld?

***
Onleefbaar
Ik pleit voor de zogenaamde “witte zones” omdat het anders voor een steeds groter wordende groep mensen onleefbaar wordt.
Bij deze verzoek ik u een aantal plaatsen in Nederland te behouden waar geen of nagenoeg geen straling is.

***
Stichting EHS
De Stichting Elektrohypersensitiviteit heeft - los van deze actie- al eerder haar bezorgdheid geuit bij betrokken bewindspersonen van EZ en V&J. We hebben aangegeven dat één van de weinige plekken in Nederland zonder goed mobiel bereik, dat is in het buurtschap Woold, stralingsarm zouden moeten blijven om elektrogevoeligen in de gelegenheid te stellen daar op adem te komen. Men heeft daarop negatief gereageerd, met name omdat het aan de mobiele operators zelf voorbehouden blijft te bepalen waar zendmasten moet worden ingericht. De 'politiek' in de Tweede kamer is nu aan zet om de belangen van de elektrogevoeligen veilig te stellen.

***
Ziektekosten
graag witte zones behouden..............scheelt veel ziektes en kosten.

***
Dank
Van harte ondersteun ik het initiatief en ik dank Stopumts dat ze dit proces zijn begonnen.

***
Kerken
Bij deze mijn steun. Het moet werkelijk niet gekker worden
Alle lege kerken maar even gaan inzetten als stralingsmasten. Nou, daar pas ik voor. Ik ben Rooms-Katholiek van huis uit, maar dit gaat te ver.

***
Verjaagd
Graag ondersteun ik de actie voor witte zones in Nederland.
Wij zijn speciaal in D. gaan wonen om zoveel als
mogelijk verlost te zijn van alle draadloze communicatie.
Alles is immers via draad bereikbaar!
Om nogmaals verjaagd te worden naar een andere
niet vaststaande schone plek is voor ons echt te gek!

***
Dringend beroep
Hiermee doe ik een dringend beroep op het Kabinet en Tweede Kamer om witte zones voor hyperstralingsgevoelige mensen te scheppen c.q. in stand te houden.

***
Commerciële belangen
Het is uiterst belangrijk de witte zones (stralingsarme gebieden) te behouden! Mensen die gevoelig zijn voor elektromagnetische velden moeten de vrijheid hebben zich in een voor hen veilige omgeving te vestigen. De gevolgen van een “slecht bereik” van 112 op sommige plekken kan m.i. creatiever worden opgelost als door het “inpikken” van de witte zones. Als mensen lijden door overgevoeligheid voor elektromagnetische straling (en die zijn er meer als de meeste mensen weten) worden zij evenzeer slachtoffer als de personen voor wie 112 gebeld moet worden.
Je mag gevoelige mensen niet verplichten in een stralingsgebied te wonen. Het wordt tijd dat Nederland een voorbeeld neemt in deze aan beleid in bv Zweden of Frankrijk! Commerciële belangen van telefoonbedrijven schijnen veelal belangrijker te zijn als onze gezondheid. Waarom steeds meer kanker en Alzheimer? Ik denk omdat cellen op een heel subtiel niveau constant worden aangetast door straling, zonder dat we dat bewust merken.
Daarom vraag ik: Mogen de witte zones alsjeblieft stralingsarme zones blijven?

***
Recht
Behoud van recht op stralings-arme woonomgeving
Ik ondersteun van harte het beperken van elektromagnetische velden in de woonomgeving, en ook in het buitengebied, waar mensen juist ook heen willen gaan om er te genieten van de natuur en de rust in een natuurlijke omgeving. Juist de mogelijkheid even te ontsnappen aan de hectiek en de soms zware belasting die het leven in een stads omgeving met zich meebrengt is een belangrijke reden om naar een rustig gebied te gaan om bij te komen.
Dit geldt voor het verlost zijn van geluidshinder, stank en ongezonde lucht, maar ook voor het verblijven in een omgeving waar minder EMF (elektromagnetische hinder voor levende wezens) is dan in de meeste steden.
In de stad bevinden zich veelal grote hoeveelheden bronnen van EMF hinder, in de vorm van telefoon-zenders van de mobieltjes zelf en van de vaste stations, lokale zenders, zenders voor openbare diensten, lokale internet verbindingen zoals WiFi, draadloze telefoon installaties in gebouwen en woningen, draadloze meetsystemen, industriële stoorbronnen, enzovoort.
Er zijn mensen, enige procenten van de bevolking, die daar meer dan anderen ernstig hinder van ondervinden. Die mensen hebben ook recht op ontspanning en rust. Een verblijf in een omgeving die minder belastend is voor hen is steeds moeilijker te vinden, juist doordat er zoveel toepassingen bijgekomen zijn van bewuste opwekking van EMF signalen.
De normen die daarvoor gehanteerd worden zijn erg ruim, zodanig ruim dat het voor mensen die daarvoor gevoelig zijn een zware belasting oplevert.
Ik verwacht van de overheid dat die voor al zijn onderdanen bescherming bied en een veilige en prettige omgeving mogelijkheid laat voortbestaan.
Voor deze mensen is dan ook van groot belang dat hier rekening mee wordt gehouden, en er bewust NIET overal ruim voldoende zender-signaal sterkte wordt aan geboden. Er zijn voldoende alternatieven, in het geval van het bereiken van 112 bijvoorbeeld het gebruik van een vaste telefoonverbinding.
p.s. Ik ben zelf elektronica specialist, en beschouw mezelf niet tot de groep overgevoeligen, maar hanteer wel het voorzorgsprincipe dat ik mezelf en anderen niet meer dan nodig aan elektromagnetische velden bloot stel.

***
Aangezien ik last heb van straling, ben ik zeker voor behoud van witte zones.
Ik ondersteun dit initiatief dan ook van harte.

***
Strop om de hals
Uitbreiding van dekking van mobiel bereik (112) zal nog meer er voor zorgen dat de mensen die (ernstig) ziek worden van Elektromagnetische straling de strop om de hals gelegd word. Soms letterlijk!!!

***
Duitsland, gevlucht
We staan op het punt om een huis aan te schaffen in Duitsland net over de grens met Nederland (ca. 1500 meter). Ik ben ernstig ziek en geïnvalideerd van Elektromagnetische straling en juist daar in het grensgebied is hoogfrequente straling nog te dragen omdat de waardes heel laag zijn. We hebben ons huis al moeten verkopen en zien bijna alleen nog mogelijkheden om te kunnen wonen in het grensgebied.
Als er net over de grens in Holland toch een zendmast komt. Waar moeten we dan naar toe? Het kost handenvol geld en op enig moment houdt het op! Hoeveel mensen worden dan de dupe als die 112-dekking er gewoon moet komen? Een goede dekking kost ook levens!
Laat die grensstrook alstublieft zoals die is wat betreft straling. Veel mensen zijn (met mij) ten einde raad en moet het nog slechter worden?

***
Geen C 2000 meer

***
Pas 28 jaar
Ik word 28 en wil graag een nog lange en dragelijke toekomst dus juist minder ehs in de lucht s.v.p., dit is sadistisch.

***
Heel Nederland vervuild
Bij deze steun ik uw initiatief om witte zones in ons land te behouden en te zorgen dat niet heel Nederland wordt vervuild met UMTS straling

***
Voorlichting?
De ongebreidelde uitbreiding van de masten veroorzaakt veel gezondheidsklachten bij bewoners in de directe omgeving door de toegenomen straling.
De voorlichting hierover door de overheid is onvoldoende en de burgers worden niet op de negatieve gezondheidseffecten gewezen.

***
Ontkend en gelogen
Het is van groot belang dat de witte zones er zijn en worden uitgebreid.
Er is al genoeg ontkend en gelogen, laat nu de gezondheid van mensen voorop staan; en handel naar geweten en recht. Geef ruimte.

***
Eifel; huwelijk kapot
Zoals reeds in mijn ervaringsverhaal van 9-12-2011 is de impact van het blootstaan aan straling bij sommige mensen enorm.
Ikzelf zit sedert enige tijd in de Eifel, huwelijk kapot, eerder opgehouden met werken en ver van alle sociale contacten in Nederland.
Ik moet het ermee doen en het beste er van maken. Hoop dat het eens zal doordringen dat dit niet de goede weg is, maar ja, er is veel geld mee gemoeid.
Het behoud van witte zones is belangrijk zodat men nog een mogelijkheid heeft te vluchten.

***
Steeds meer
IIk wil graag dat er in Nederland witte zones zijn/blijven.
Ik denk dat die steeds meer nodig zijn als (zeer waarschijnlijk) meer mensen overgevoelig gaan worden.

***
Waarom weet u het nog niet?
Geachte ministers en Kamerleden,

Er is al zoveel wetenschappelijk bewijs over stralingsschade van draadloze communicatie voor mens, dier en plant. Er worden zelfs congressen over georganiseerd wereldwijd met hooggeleerde sprekers en onderzoekers (professoren) die zich net als ik zorgen maken. Om ons heen wordt van alles op draadloos gebied verboden en beschermd voor o.a. schoolgaande kinderen en zwangere vrouwen. Alleen NEDERLAND houdt zich doof voor alle ziekmeldingen en wetenschappelijke bewijslast en is koploper samen met Amerika in de wereld met draadloze communicatie. We hebben wereldwijd de hoogst toegestane veldsterkte door zendmasten en zijn de tweede met de 4G straling.
De kinderen van een vriendin hebben op school een proefje uitgevoerd met hun mobieltje en twee identieke plantjes. Zij weten dat het plantje dat naast hun mobiel moet groeien dood gaat. Waarom weet U het nog niet?

***
Verantwoordelijkheid?
Wie neemt er nu eindelijk eens verantwoordelijkheid voor zieke EHS-ers? De Gezondheidsraad verwijst naar de politiek (ministeries) en de politiek naar de Gezondheidsraad.
Een geraffineerd systeem zorgt dat wij in een niemandsland zitten.
Geen spelletjes meer Gezondheidsraad. Dit is barbaars beleid.

***
Burnout
Op StopUMTS stond al eerder het verhaal van Elly de J., geschreven door Maria van T., omdat Elly daar zelf niet meer toe in staat was.
Elly had een goede baan bij de politie maar sinds 2005 kan ze niet meer werken, ze had een ‘burn-out’. Later blijkt dat haar ziekte veroorzaakt wordt door de straling van draadloze communicatie.
Ze heeft me al verschillende malen gebeld, hoe ze lijdt en niet weet hoe ze uit deze mensonterende situatie kan komen. Ze woont in Leusden, rondom haar huis staan veel masten. Deze zomer belde ze me, dat er tegenover haar huis weer een nieuwe mast werd geplaatst.
Twee jaar geleden in de herfst van 2012, zijn Ronald van de Graaf, de toenmalig secretaris van het Kennisplatform EMV & Gezondheid en Fred Woudenberg, hoofd van het cluster leefomgeving bij de GGD Amsterdam, bij verschillende stralingsslachtoffers op bezoek geweest. Ook bij Elly. Ze zouden kijken wat ze voor haar en de anderen konden doen. Maar het blijkt dat er niets gebeurd is, zij en de anderen hebben geen enkele hulp gehad.
Kortgeleden belde ze me weer. Ze had nu even de kracht om te bellen, verder is ze te ziek om iets te doen. Ze krijgt twee uur per week huishoudelijke hulp, niet meer, want deze ziekte die veroorzaakt wordt door de straling van zendmasten en andere draadloze communicatie bestaat niet, dus daar kan ze niet ziek van zijn. Vreemd, ze is wel ziek maar omdat ze haar klachten toeschrijft aan straling kan ze niet ziek zijn.
Boodschappen doen in de supermarkt is een kwelling voor haar. Ze gaat als het niet druk is (de meeste mensen hebben een smartphone) en rent door de winkel om zo gauw mogelijk weer uit de straling te zijn en vergeet dan de helft van haar boodschappen. Ze slaapt bijna niet meer, het lijkt of ze in brand staat, alles doet pijn, haar bloeddruk is veel te hoog. En er is niemand die haar helpt, de overheid niet, de gemeente niet, de GGD niet. Volgens de Commissie EMV en Gezondheid van de Gezondheidsraad is er niet voldoende bewijs dat deze straling de gezondheid kan schaden. De elektrogevoeligen weten wel beter.
Elly moet nodig weg van deze plek. Maar ze is te ziek om iets te ondernemen en bovendien is haar spaargeld opgegaan aan afschermende maatregelen en alternatieve hulpverleners waar ze naar toe ging omdat de reguliere gezondheidszorg haar niet kon helpen.
Waar is een stralingsarme woning voor Elly?

***
Gevlucht vanuit Amsterdam
Senior juridisch adviseur bij leuke organisatie in Amsterdam, ben door EMV mijn baan verloren, heb moeten vluchten uit Amsterdam met enorme klachten o.a. verbranding, ook mijn sociale en maatschappelijke leven ben ik kwijt. Zit nu in een bos en kan nergens naar toe. Niet naar de supermarkt, de stad, vrienden en familie, theater etc. Bovendien slecht bejegend door artsen en loon stopgezet aangezien mijn aandoening niet erkend is.

***
Genocide?
Verminder elektrosmog en geef voorlichting aan alle mensen (de jeugd, via school ). Ik zie voor de jeugd zo geen toekomst. Al zoveel jongeren zijn ziek van emv. Het is foltering en ik noem het genocide. Smartphone werkt op dezelfde frequentie als onze hersens. Hersens kun je meten via EEG, ons hart via ECG, onze cellen communiceren via elektrostroompjes. We zijn energetische wezens !! EHS'ers zijn de kanariepieten !!
Alarmtelefoon voor de oudjes, wifibaxtersysteem voor de oudjes, Ipad's voor de oudjes om zelfstandig te blijven. Ik zie de effecten het maakt de mensen zieker en zieker en ze gaan op een zeer pijnlijke manier (foltering) dood.
De oudjes en alle onwetende mensen die deze em folteringen moeten doorstaan, zonder dat ze beseffen waar de extreme pijn/zenuwpijn/niet meer of slecht lopen/ epilepsie/stemmingsstoornissen/niet meer slapen / oorpijn / enz van komt. Bij toeval moeten ze er zelf achter komen, als ze er al achter komen.
Je zou eens naar de omzet van pijnstillers/opiaten moeten gaan kijken. Die vliegen als zoete broodjes over de balie. Trouwens ook de viagra pillen, het lijkt wel of de mannen massaal impotent zijn geworden.
Big Pharma doet goede zaken: KASSA.
De overheid/ media ed doen alsof alles normaal is.......wifi in het ziekenhuis/ bij de dokter /tandarts/school (complete ramp voor de toekomst van onze kinderen), noem maar op: de mensen denken dan al gauw dat het ''goed'' is. Slim gedaan jongens: langzaam invoeren dan hebben de mensen het niet in de gaten / herhaal, herhaal dan gaan de mensen het vanzelf geloven. Maak de mens zo mak als een schaap ( em veroorzaakt door de hoge cortisol-produktie (het lichaam wil vechten/vluchten): apathie) en je hebt er geen last van.
Gelukkig worden steeds meer mensen wakker en zien wat er gaande is. Kan ook niet anders, de bevolking wordt zieker en zieker.
PS.
Kwik ( in amalgaamvullingen, thiomersal ( en nog veel meer ondeugdelijke toevoegingen als oa formaldehyde ) in vaccins ( waar kinderen er steeds meer van krijgen, Mexicaanse griepspuit , griepspuit enz ) en andere metalen (bv nano deeltjes aluminium) werken als antenne ( wordt vooral in de hersenen opgeslagen, emv maakt de bloed-hersen barrière lek) en vergroten de gevoeligheid voor emv.

***
Bijen
Ik ben tegen het plaatsen van UMTS-masten. Hun straling is funest voor mens en bij.
Ongeveer 80 meter van mijn bijenstal wilden KPN en de gemeente Winterswijk in 2005 een UMTS-mast plaatsen.
In eerste instantie heeft de rechter in Zutphen de vergunning vernietigd.
Vervolgens heeft de Raad van State in ons nadeel beslist eind 2013.

***
Arts
Uiteraard ben ik vóór een goede gezondheid voor iedereen – en dus voor uitbreiding van witte zones. 112 hoeft niet persé draadloos gebeld te kunnen worden.
N. v. A. Arts te Egmond aan den Hoef

***
Lasogen en herseninfarct
Ik ben ziek door een wifi, Klachten zijn divers maar ogen zijn net lasogen in de morgen. De wifi staat op dak van de buurman en heeft een vermogen van 6.5 watts, ik slaap er 3 a 4 meter vandaan de kinderen ook, die zijn onhandelbaar en agressief, de wifi is zodanig opgesteld dat ik in de zijlob slaap van +10dB, de wifi kan 15 km overbruggen en daar geven ze in Waalwijk gewoon een vergunning voor, en woningbouw wist van mijn overgevoeligheid en geeft ook toestemming na de rechtszaken die ik won. Ik denk dat we er helemaal niets meer aan kunnen doen, ik sloop dat ding een keer.
De buurvrouw heeft inmiddels, 42 jaar oud een herseninfarct gehad, wat gelukkig geen gevolgen heeft, maar bloedklontering is bekend effect.

***
Magnetron
Bij deze doe ik een oproep tot behoud van ‘witte zones’.
Het is absoluut essentieel dat elektrosensitieve mensen, waarvan er steeds meer zullen komen, mogelijkheden hebben om zich terug te kunnen trekken uit de magnetron die Nederland heet.

***
Speekselkliertumor
Hiermee wil ik pleiten voor behoud van de witte zones. Heb al vele klachten o.a. Speekselkliertumor enz.enz.

***
Mensonterend
Erg goed dat jullie actie ondernemen.
Persoonlijk heb ik erg veel last van straling en kan bijna nergens meer naartoe. Het is te triest voor woorden dat er nog steeds weinig begrip is voor mensen die gevoelig zijn voor straling.
De instanties die hulp zouden moeten bieden verschuilen zich achter “er is nog niet voldoende onderzoek gedaan naar de gevolgen”.
Moeten we dan echt elke dag lijden? De overheid schiet hier werkelijk heel erg tekort, ze zouden op zijn minst een voorbeeld kunnen nemen aan andere landen die wel de burgers correct informeren en proberen te beschermen.
Kinderen worden dagelijks blootgesteld aan teveel straling en kunnen zich niet verdedigen, op veel scholen is er Wifi en zijn er GSM’s van leerkrachten. De kinderen die er last van hebben kunnen geen kant op.
Erg zielig, ik zie dagelijks de gevolgen van een heel jong kind die er last van heeft, die vaak ziek is na schooltijd of een activiteit buiten school omdat er geen plek meer is waar het “rustig” is. Onder deze druk moet een kind presteren.
Het is mensonterend!

***
India
Sinds het eind van de jaren negentig heb ik last van een reeks gezondheidsklachten.
Toentertijd werden deze psychosomatisch genoemd (ik had nog nooit van EHS gehoord, en gebruikte zelf veel gsm en DECT telefoons). Uiteindelijk kreeg ik het etiket Burn-out op me geplakt, reden was een stressvolle baan.
Mijn baan was ik dus kwijt, uiteindelijk ook mijn huwelijk (het bleek niet alleen aan mijn baan te hebben gelegen).
In die tijd kwam ik dagelijks in een stukje bos in de nabijheid van Maastricht. Dit was de enige plek waar ik me redelijk goed voelde.

Ik was zo’n 20 jaar daarvoor regelmatig in India geweest, en heb daar zeer goede herinneringen aan. Zoekende naar een uitweg ben ik weer in India terecht gekomen, waar ik uiteindelijk ben blijven wonen.
Het was hier dat ik voor het eerst over de gezondheidsaspecten van EMV heb gehoord.
Ik ben mezelf gaan testen, en heb daarnaast veel onverwachte ervaringen opgedaan die mij er van hebben overtuigd dat de oorzaken van mijn gezondheidsklachten en met name mijn Burn-out vooral te wijten waren aan mijn gevoeligheid voor EMV.
Aangezien ikzelf een elektrotechnische achtergrond heb, ben ik me gaan verdiepen in de bouwbiologie, met name de stralingsaspecten. En momenteel probeer ik hier in India mensen te helpen met advies en het realiseren van stralingsarme omgevingen.
Toen ik enkele jaren geleden in Nederland was en in het bezit van goede meetapparatuur, heb ik het stukje bos waar ik mij steeds zo goed voelde eens gemeten. Het was inderdaad nog een gebied dat maar matig bestraald was.
De laatste keer dat ik in Nederland was en mij ophield in mijn geliefde stukje bos om bij te komen, bleef ik mij echter gestrest voelen. Het bleek dat er aan de rand van het bos een nieuwe telefoon mast was opgericht.
Voor mij is het steeds moeilijker om in Nederland te zijn, vooral omdat ik geen plek meer weet waar ik mij gewoon goed kan voelen. Mijn bezoekjes worden dan ook steeds sporadischer en korter.
Ik wil niet zeggen dat het hier in India zoveel beter is.
Hoewel ik het idee heb dat er binnen de Indiase overheid wel serieus over EMV gerelateerde gezondheidsklachten wordt gediscussieerd. De normen voor straling zijn strenger dan in Nederland, maar met name in stedelijke gebieden heerst er een grote stralingschaos.
Toch is het nieuwe LTE netwerk, met name vanwege de discussie over gezondheidseffecten nog niet echt van de grond gekomen.
Ik zelf woon buiten de stad op een redelijk stralingsarme plek. India is voor het oog (en de neus) voor veel mensen een behoorlijk smerig land. Echter heeft de mate van ether vervuiling Nederland voor mij een onbewoonbaar land gemaakt.
Als ik moet kiezen tussen koeienpoep op straat of de Wi-Fi van de buren, is het voor mij duidelijk wat het smerigst is.
Het zou de Nederlandse politiek juist sieren als er voor gekozen zou worden om bewust witte zones in te stellen, eventueel met een waarschuwingsbord dat 112 niet bereikbaar is, dan weet ik waar ik wezen moet als ik weer eens in Nederland ben.
Verder stel ik voor om woonwijken te creëren die bewust stralingsarm gehouden worden, om in ieder geval mensen enige mate van vrije keuze te geven, om wel of niet bestraald te worden.

***
Emigreren?
Het lijkt of de EMS belasting in Nederland alleen maar erger wordt en alle tegengeluiden worden gedwarsboomd. Een hardnekkige weerstand om de gezondheidsgevaren onder ogen te zien bij een toenemende wifi-verslaving onder de bevolking.
Ik word er letterlijk zo ziek van dat ik inmiddels wanhopig ben. Moet ik dan maar -noodgedwongen- emigreren? is een vraag die mij de laatste tijd meer en meer bezighoudt.
Mijn vraag is of u misschien informatie heeft over witte zones in Duitsland, België of Frankrijk, die serieus gestalte krijgen. Niet alleen plannen in die richting, maar is er ook al iets van de grond gekomen?
U zou mij daar heel erg mee helpen.

***
Uitbreiding
Bij deze pleit ik voor behoud en zelfs uitbreiding van (stralingsarme) de witte zones !
Geld is okay, maar mag en kan niet ten koste gaan van anderen.

***
Suriname, AH en 24 'gevallen'
Mijn broer had al gereageerd maar nu ikzelf ook nog maar.
Ik ga over een paar weken naar Suriname omdat ik hier niet meer normaal kan wonen. Gelukkig verbetert mijn gezondheid snel wanneer ik redelijk stralingsvrij woon hier. Maar dit is alleen te danken aan een vriend van ons waar wij inmiddels al zo'n 5 maanden in huis mogen wonen. Was dit niet het geval dan was ik nu nog steeds zwaar depressief. niet omdat ik de situatie niet aankan maar omdat straling dit met je doet. Je kunt niet meer nadenken wordt verdrietig, boos en uiteindelijk depressief. Maar 3 dagen in een schone omgeving en je bent weer de oude. Ik kon op een gegeven moment meteen zeggen of iemand een telefoontje bij zich had of niet. En dit kwam allemaal omdat ik sliep onder een gsm mast. ca 150 meter van mijn slaapkamerraam. In combinatie met veel draadloze apparatuur in mijn huis: wist ik veel. De overheid waarschuwt niet!!!

Inmiddels heb ik in mijn omgeving 24 gevallen geteld van mensen met minder of meerdere mate gevoeligheid.
Het valt vooral op dat veel mensen bij de AH last hebben sinds die een achterlijk sterk wifi hebben.
Maar ook veel mensen die mensen kennen die naar het buitenland gegaan zijn,
mensen die tintelende handen hebben met mobiel gebruik,
studenten die in de klas na 4 uur les in een zaal vol laptops duizelig en moe worden en hoofdpijn krijgen,
de sportinstructeur die vertelt dat zijn buurvrouw het huis heeft ingepakt hierom,
de makelaar die mijn huis heeft verkocht die al eerder een huis verkocht van een man met stralingsgevoeligheid,
de vriend die een collega heeft die getrouwd is met iemand die extreem gevoelig is,
de klant die het begrijpt omdat ze niet met dect kan bellen,
de andere klant die me de hand schud omdat hij ook licht gevoelig is,
een vriend die vertelt dat hij zijn wifi uit heeft omdat hij er ziek van wordt enz enz enz.
Hier in de randstad zijn meer gevallen dan mensen denken maar mensen hebben het er niet over omdat ze zich schamen of omdat de klachten niet erg genoeg zijn.

Dit wordt een mega probleem. Over tien jaar kent iedereen het, dat garandeer ik de overheid. Intussen ben ik weg maar ik maak me ernstig zorgen over de achterblijvers. Idiote wereld is het geworden. De overheid heeft als taak zijn burgers te beschermen en gezond te houden maar ze verkiest geld boven gezondheid.

***
Binnenmilieumetingen
Sinds 2002 heb ik beroepsmatig bijna dagelijks te maken met mensen die overgevoelig zijn geworden voor elektromagnetische velden/golven. Onze organisatie voert binnenmilieumetingen uit welke voor meer dan 80% voortkomen uit gezondheidsklachten van betreffende bewoners/gebouwgebruikers. Vaak zijn deze mensen al jaren op zoek naar de oorzaak van de veelal aspecifieke en onverklaarbare gezondheidsklachten. Door het in kaart brengen van de dagelijkse belastingen van de verschillende EMV en andere binnenmilieuaspecten of zelfs leefgewoonten, worden wederom in meer dan 80% van de gevallen ook daadwerkelijk maatregelen genomen. Denk hierbij ook aan het wegnemen van EMV bronnen, aanpassen van elektrische installatie, het fysiek technisch afschermen van verblijfsruimtes tot zelfs een verhuisadvies wanneer de buitenomgeving een extreme EMV belasting laat zien of als er sprake is van zeer lastig af te schermen magnetische wisselvelden in leefomgevingen. Wij hebben het hier over honderden uitgevoerde binnenmilieu metingen en begeleiding van gerealiseerde aanpassingen. In meer dan 90% van de gevallen heeft dit geleidt tot verbeteringen binnen de waarnemingsdrempel en in meer dan 50% zijn de bedoelde gezondheidsklachten verminderd of zelfs verdwenen. Statistisch gezien is het dus bijna onmogelijk dat er geen enkele relatie bestaat tussen de gezondheidsklachten en de hoeveelheid EMV in de leefomgeving van bedoelde in meer of mindere mate elektro hyper sensitieven.

Inzake het antennebeleid in Nederland ben ik juist voorstander van heel veel meer kleine zendmasten als onderdeel van een oplopende antenneconfiguratie van UMTS/GSM c.q. HF zenders vanuit basisstations met straalzendertechnologie. Dit om een lichte EMV ''deken'' van circa 10uW/m2 over nagenoeg heel Nederland te kunnen realiseren. De praktijkervaring leert ons dat 10uW/m2 veelal meer dan genoeg is om gebruiksapparatuur als mobiele telefoons optimaal te laten functioneren terwijl deze als dagelijkse EMW belasting voor de meeste mensen vooralsnog geen merkbare gezondheidseffecten met zich meebrengt. De extreme EHS'ers zullen dan nog wel extra maatregelen dienen te nemen.
De 'witte zones' zijn voor hen dus nodig, indien hen tenminste het recht gegund wordt in Nederland te mogen blijven wonen.

Wat betreft de bereikbaarheid van hulpdiensten sta ik enigszins in een spagaat wat betreft de buitengebieden. Ook in de alpen zijn er gebieden welke nauwelijks of geen bereik voor mobiele telefonie hebben. De mensen die deze gebieden betreden zoals bergbeklimmers weten dus dat zij een extra risico lopen. Dit zie ik enigszins als vergelijk met onze eigen buitengebieden mits dit duidelijk is aangegeven. Dus op deze basis ben ik voor het behoud van de EMV arme buitengebieden terwijl ik ook zeker voorstander ben van een goede bereikbaarheid van onze hulpdiensten, zo ook van het verantwoord gebruik van mobiele telefonie en mobiel internet. Helaas heeft onze overheid en reguliere gezondheidszorg nog nauwelijks oog voor of praktijkervaring met de mogelijke relatie tussen de dagelijkse EMV belasting en gezondheidsklachten, laat staan met de hoogstwaarschijnlijk groeiende groep elektro hyper sensitieven. Toch blijf ik hoopvol dat dit zich op enig moment gaat ombuigen en probeer daar op mijn manier ook een bijdrage aan te blijven leveren.
R. L.

***
Waanzin
Op 60 m. afstand van mijn huis staat de flat Lage Weide in Boskoop van woondienst Trifolium.
Op het dak staan 5 GSM-zendmasten, binnen een straal van 100 m. staan 2 basisscholen.
In mei 2014 heeft een stralingsdeskundige metingen verricht in mijn huis, deze waren onaanvaardbaar hoog. Gisteren, vandaag en donderdag 30-10-2014 worden er weer elementen van de zendmasten weggehaald en vervangen door nieuwe. Voor de zoveelste keer.
Wie stopt deze ongezonde situatie.
Wie stopt deze waanzin.

***
Constante piep
Bron: Nederlands Dagblad 28 oktober 2014: ingezonden brief

Tinnitus/oorsuizen wordt niet altijd veroorzaakt door lawaai (ND 25 oktober). Zelf heb ik een zeer schelle hoge piep in mijn hoofd, dag en nacht. Mijn arts zei veertien jaar geleden: ‘Dat lawaai in uw hoofd, daar is niets aan te doen, leer er maar mee leven.’ Gelukkig wordt er nu, na al die jaren, wel onderzoek gedaan naar de lichamelijke oorzaak. Dat kan van alles zijn, maar de neuroloog gaf als mede-oorzaak: straling. Dit wordt veroorzaakt door zendmasten en draadloze apparaten. Volgens hem ben ik allergisch voor electrosmog. Zijn advies: ‘Ga eens twee maanden wonen in een stralingsarm gebied en ervaar wat het met uw lichaam doet.’ Maar na heel intensief zoeken, is het nergens in Nederland gelukt een stralingsarme plek te vinden. Ik blijk heel veel lotgenoten te hebben. Er zijn veel stralingsgevoeligen, die soms heel andere lichamelijke klachten hebben. In Zweden, Frankrijk en Zwitserland zijn voor mensen met deze handicap wel woongebieden. Hopelijk ook ooit in Nederland. Of weet u een plekje voor ons?
M. W.

***
Meetspecialist
Ik ondersteun van harte het behoud van witte zones in Nederland om het groeiende aantal radeloze mensen met elektrogevoeligheid een rustige toekomst in eigen land te bieden.
In mijn vak als meetspecialist elektrogevoeligheid tref ik steeds vaker mensen die het vanwege hun gevoeligheid niet meer uithouden in deze, met straling zwaar belaste wereld.
Graag uw zeer nodige en spoedige aandacht!

***
Gezondheidsraad
Ik ben het geheel eens met uw stelling, daarnaast wordt het tijd voor de politiek hier aandacht aan te schenken. De overheid houdt en met name de Gezondheidsraad houdt ons dom.
J. V.

***
Dwingelo?
Hierbij betuig ik steun aan het initiatief voor behoud ( en het liefst uitbreiding van) de witte zones!
- Zie ook het navolgende filmpje over een witte zone Greenbank in de USA ; www.dumpert.nl/mediabase/6622052/3f764571/geen_wi_fi_of_mobiel_netwerk_in_pocahontas_county_in_west_virginia.html
Dat zouden wij toch ook moeten kunnen realiseren, b.v. bij de sterrenwacht in Dwingelo ?!

***
MEER WITTE ZONES!

***
Overheidsbeleid een ramp!
Dank zij het beleid van de overheid, wat bestaat uit het ontkennen van het bestaan van elektrogevoeligheid (elektrohypersensitiviteit) van personen en het niet geven van enige voorlichting op dit gebied, ben ik jaren ziek geweest, waarvan het laatste jaar zeer ernstig. Na vier ziekenhuizen met overbodige onderzoeken, waar niets gevonden werd, wist de derde alternatieve arts me op het goede spoor te zetten. De stekker uit de DECT telefoon te trekken bleek veel effectiever te werken dan alle ziekenhuisonderzoeken bij elkaar. De kosten waren nihil en ik leef nu nog, wat niet het geval zou zijn als ik me tot het officiële medische circuit beperkt had en de oorzaak niet op andere wijze gevonden had. De één miljoen mensen in Nederland met lichamelijk onverklaarde klachten moet je ook vooral niet diagnosticeren op elektrogevoeligheid, zoals in Oostenrijk. Stel je voor dat bij 3% van de bevolking, de meest gebruikelijke schatting, zo’n 500.000 mensen, de klachten inderdaad geheel of gedeeltelijk veroorzaakt worden door EMV. Dat zou een ramp voor de draadloze communicatie zijn. Nee dan kunnen de mensen maar beter ziek blijven en ziek worden. Prioriteiten moeten tenslotte gesteld worden.

***
Lijden
Ik geef hier mijn handtekening voor behoud van witte zones i.v.m. de vergadering op 17 dec. 2014 in de Tweede Kamer.
Hoe mensen kunnen lijden, zoals mijn vriendin. Niet kunnen slapen vanwege de straling in haar huis.

***
Ruilverkaveling
Als mensen klagen over slecht mobiel bereik, waarom gaan zij dan niet verhuizen? Waarom moeten de mensen die doodziek worden van de straling van zendmasten enz. verhuizen? En als ze dat niet meer kunnen omdat ze geen geld meer hebben of te ziek zijn? Waar moeten ze dan naar toe?
We moeten gewoon een beetje ruilverkavelen. Een groot gebied voor elektrogevoeligen (we zijn dat allemaal, alleen openbaart het zich bij sommigen eerder) zonder masten en radar en zonder WiFi in winkels, ziekenhuizen, wachtruimtes en scholen en geen mensen die de boel lopen te verzieken met hun smartphones. Moet toch mogelijk zijn!
De rest van de bevolking is happy dat ze zo goed bereik hebben en altijd 112 kunnen bellen en fijn draadloos kunnen internetten, want daar gaat het toch om, maar zij worden op de duur wel ziek.

***
Praktijk
Dank voor uw mail, Ik ben er van overtuigd dat het belang van witte zones in de wereld van onschatbare waarde is. Zowel voor onze gezondheid als die van onze (huis-) dieren. Mensen werken met stralingsbronnen waarvan de lange termijneffecten niet bekend, laat staan te overzien zijn.
In mijn praktijk word ik regelmatig geconfronteerd met gevoelige mensen, lijdend aan een veelheid aan klachten zonder dat er een duidelijke verklaring voor te vinden is. Door een behandeling op maat met behulp van de principes uit de CEASE-therapie, is een hoop leed te verzachten, echter zolang de vervuiling om ons heen steeds intensiever wordt, zal de problematiek niet volledig verdwijnen.
Mijns inziens is het van belang dat er meer mogelijkheden komen om te kunnen KIEZEN voor verblijf in een stralingsvrije zone. Bij de bouw en verbouw van overheidsgebouwen kan hier rekening worden gehouden en bijvoorbeeld in parken en natuurgebieden kan men meer witte zones creëren. Ook is het wenselijk dat overheden serieus aandacht krijgen voor de gezondheid van inwoners, en zich minder door economische doelstellingen laten leiden. Onderzoeksresultaten moeten serieus genomen worden en verder onderzoek is nodig om de veiligste manieren van communicatie helder te krijgen.

***
Gedrag buren
Bij deze onderschrijf ik de brief die jullie aan Tweede Kamer sturen.
Door gedrag buren kan ik niet langer in mijn huis blijven wonen, ondanks alle maatregelen die er te nemen zijn.
Het aan mij gegeven advies van bouwbioloog is om naar Zuid Frankrijk of Italië te verhuizen.
Onmogelijk voor mij, dus dan maar langzaam afsterven...

***
Tegen
tegen straling/plaatsen/verzwaren van zendmasten e.a

***
Duidelijk verschil
Ik heb familieleden die aan EHS lijden en merk zelf ook duidelijk verschil tussen woningen met en zonder extra EMV's. Ik hoop dat de witte zones behouden kunnen blijven omdat ik weet hoe hard ze nodig zijn voor sommigen.

***
Extra moe door WiFi
Hierbij laat ik weten van harte de oproep voor witte/straling vrije zones in Nederland. De reden is dat ik zelf ook veel hinder ervaar van te sterke elektromagnetische straling. Ik krijg lichte hoofdpijn en misselijkheidsklachten van deze straling. Op mijn werk is recent de WiFi versterkt en aan het einde van de dag ben ik daardoor extra moe. Hierbij verzoek ik de Tweede Kamer hier aandacht aan te besteden en te zorgen dat deze schadelijke straling ingeperkt wordt.

***
Verbod op wifi
Hierbij mijn stem voor stralingsvrije zones, zendmasten weg uit woonwijken, verbod op wifi.

***
Stralingsvrije dag?
Ik zou heel graag willen dat onze straling vrije gebieden behouden blijven en ik ben er ook voor om meer gebieden stralingsvrij te krijgen.
Het hoeft niet allemaal bewezen te worden dat straling slecht is voor onze hele omgeving, omdat alles uit energie bestaat en onze lichamen ook energie kunnen versturen is al lang een feit.
Alles draait gewoon om geld , maar aan het einde kun je geld niet eten, niet waar...
Veel liefde, licht en bewustzijn stuur ik u zodat u kunt begrijpen wat er allemaal op het spel staat.
Ik dank u voor uw aandacht en wens u nog een stralende stralingsvrije dag toe

***
Bang voor 17 december
Ik lees de op Stopumts de ‘verhalen’ en word er een beetje naar van en tevens besef ik dat ik tegen de Duitse grens nu nog redelijk ‘schoon’ woon en niet mag klagen. Op dit moment leef ik op de toppen van mijn kunnen. Ik ben zo bang voor 17 december (ergens ‘weet’ ik dat we dit niet redden.( geen mobiel bereik en witte zones) Wanneer hier de mensen recht hebben op mobiel bereik kan ik vertrekken. De 4G zit al erg dichtbij hier in de Heurne. En dat is na alle verhuizingen een brug te ver, wanneer we weer weg moeten. Ik wil dit niet meer. Het duurt te lang en we hebben teveel meegemaakt. Een keer houdt het op.
Veel familie en vrienden hebben we al niet meer.
Laat de mensen toch op tijd ‘wakker’ worden anders red ik het niet. Dit leven houd ik niet langer vol. De vluchtelingen stromen binnen en de regering wil de EHS’er het land uit hebben. Ik begrijp er niets meer van. Jij?

***
Vakantie
Ik ondersteun van harte uw initiatief,
Matig gevoelig ervaar ik op veel plaatsen een kramp in de nek en zwaar gevoel, zwaar hoofd of echt druk in het hoofd,
In Duitsland op vakantie veel beter in een gebied dat echt wit is, rondom fulda een beschermt eco landschap.

***
Verhuizen?
Ik speel ook al heel lang met de gedachte om te verhuizen (ik woon nu nog in een kleine stad) naar de natuur, of wellicht naar het buitenland zelfs.
Ik houd het tot nu toe hier nog uit... door goed voor mezelf te zorgen en veel mijn rust te pakken. Maar ik weet dat mijn herstel zal bevorderen als ik een geschikte woonplek zal vinden.
Ik kamp al jaren maar vooral sinds 2004 met flinke gezondheidsklachten, mede door stress, maar, naar later bleek vooral door elektrostress.
Ik heb mede hierdoor chronische vermoeidheidsklachten, een sterk verminderd immuunsysteem en darmklachten en voedingsintolerantie.
De straling heeft invloed op mijn zenuwstelsel, geeft tintelingen in mijn lijf, en ik merk dat ik negatiever ben na blootstelling (depressief) en last heb van angstgevoelens en stressgevoelens en veel meer in mijn hoofd zit (niet goed kan aarden).
Ik heb veel diverse behandelingen gehad, zowel regulier als alternatief (=complementair), voor psychische en lichamelijke klachten, maar uiteindelijk blijkt de straling echt de trigger te zijn.
Ik hoop vanuit het diepst van mijn hart dat de diverse groepen door een goed en respectvol gesprek met elkaar aan te gaan, tot een goede oplossing komen, wat voor alle betrokkenen leefbaar en haalbaar is.

***
Multinationals
Waarom schaffen wij de miljarden verspillende politiek niet af nu wij, via hen, toch al door ons aller multinationals geregeerd/gemanipuleerd worden tot de dood er, steeds jonger, op volgt?

***
Bomen
In Tilburg zien we momenteel een massale aantasting aan bomen en inderdaad al een massale sterfte. Jaren geleden toen de kastanje bloedingsziekte zijn intrede deed kreeg ik al rapporten toegestuurd over de relatie bomen en straling. Ik wist niet dat er nog van deze witte zones bestonden in Nederland. Ik zou heel graag willen weten waar ik deze zones kan vinden zodat ik daar kan kijken naar de gezondheid van de bomen. Als de bomen er daar aanzienlijk beter aan toe zijn dan in de rest van Nederland dan beantwoordt dat voor ons een belangrijke vraag (uiteraard ook als we wel de zelfde boomsterfte aantreffen) en het zou uw organisatie extra munitie kunnen geven.

***
Enorm experiment
Persoonlijk vind ik dat we ongevraagd aan een enorm experiment deelnemen met onze maatschappij. Ik vind het onverantwoord.

***
Wakker schudden
Ik ondersteun
… het WAKKER SCHUDDEN van overheden én burgers wat de GEVAREN van WiFi/UMTS en andere openbare bronnen van straling betreft.

***
Een speld in een hooiberg
Ik ben VOOR het behoud van stralingarme zones…..zoek een hotelletje zonder WIFI….een speld in een hooiberg

***
mijn 'handtekening' voor het behoud van witte zones.
Sterker nog, voor veel meer witte zones en grotere witte zones.
Genoeg is genoeg.
Dit is geen vrije keuze zoals het gebruik van drugs of drank, als je er zelf slecht van wil worden dan komt het op je eigen conto.
Als je gezondheidsproblemen hebt en dus gevoeliger bent : help!!!!

***
Beperking stralingsbelasting
Bij deze geef ik aan achter de actie te staan om witte zones te behouden en uit te breiden en aan te dringen op beperking van stralingsbelasting alom,

***
Geen enkele voorzorgsmaatregel
Hierbij pleit ik voor het behoud van de paar ‘witte (stralingsarme) zones’ die er nog in Nederland zijn. Het is triest om te ervaren dat, nu niet vast staat dat het huidige gebruik van EMV niet schadelijk is, de Nederlandse overheid geen enkele voorzorgsmaatregel treft, geen voorwaarden stelt en alles maar gewoon toelaat.

***
RIVM betaald door de industrie
Het is een schande dat zuiver om economische redenen de gezondheid van de bevolking naar de achtergrond wordt verwezen. Het RIVM, deels betaald door de industrie en de farmaceutische industrie en zal dus nooit deze zelfde industrie in een kwaad daglicht te stellen. Daarom durfden zij de toxische belasting door gevaarlijke verf niet aan de kaak te stellen, ging men de belasting middelen.
Een toxische en /of stralingsbelasting laat zich niet middelen. Hoeveel gehandicapten tgv. straling moeten er nog komen en geboren worden voordat het roer omgaat. Wacht men weer zoals bij de asbest tot het echt te laat wordt, terwijl overdreven wordt gedaan als bv. een kwikthermometer stuk valt, maar blijft wel de spaarlamp promoten die vrolijk kwikdampen verspreiden.
Durf op te komen voor de gezondheid van de mensen die op u gestemd hebben en laat nu eens de industrie bewijzen dat het onschadelijk is, maar laat zo’n onderzoek niet uitvoeren door een afhankelijk instituut als het RIVM of aanverwante bedrijven. Er zijn genoeg publicaties en bovendien ligt er een uitspraak met een veroordeling in Italië, dat veelvuldig gebruik van GSM apparaten wel degelijk hersentumoren kan doen ontstaan.

***
Hypersensitiviteit
In verband met hypersensitiviteit voor elektromagnetische straling behoud ik heel graag de weinige ”witte zones”. Dit om mijn gezondheid op peil te houden en de vele vooral fysieke klachten de baas te blijven.
Wanneer wordt er eens serieus geluisterd naar de vele mensen met elektrohypersensitiviteit?............

***
Draadloze gekte
Hierbij geef ik mijn digitale handtekening aan dit broodnodige initiatief
Ik heb zelf enorme last van de al maar toenemende draadloze gekte.

***
Financieel gewin op korte termijn
Uit compassie met medemensen die ontzettend ziek van straling zijn, zich vaak wanhopig voelen en ook nog eens genegeerd worden, vraag ik u de witte zones te handhaven, want in een beschaafd land dienen ook zij een veilige plek om te wonen te hebben.

We hebben een nieuwe technologie op grote schaal geïntroduceerd zonder de gevolgen te kennen: eigenlijk goed voor een horror-scenario, helemaal wanneer vervolgens resultaten van gedegen, onafhankelijk onderzoek langdurig en soms doelbewust (door belanghebbende partijen), soms onachtzaam (door andere betrokkenen) gebagatelliseerd worden. Nationaal hebben we niet voor het voorzorgsprincipe gekozen, evenmin het beleid aangepast nadat veel onderzoeken erg onprettige (en op termijn veel geld kostende) effecten hebben aangetoond, maar op individueel niveau is er thans ook nauwelijks keuzevrijheid. Ik wil graag meer vrijheid hebben om te kiezen.

Gaat het echt om een humane reden, of gaat het hier vooral om het verkopen van vergunningen voor zendmasten? In een dichtbevolkt land met in elk huis wel een telefoon, zal het risico dat het alarmnummer niet tijdig gebeld kan worden toch vrij klein zijn. Ik hoop dat er niet voor financieel gewin op korte termijn wordt gekozen zonder dat er zelfs maar gedacht wordt aan de kosten (b.v. van gezondheidsschade) op lange termijn en dat de humaniteit zich ook uitstrekt tot degenen die doodziek worden van straling, want zij moeten in hun eigen land toch ook ergens kunnen wonen en leven.

***
Ecosysteem
Dit is een verzoek om het netwerk van UMTS niet uit te breiden ivbm met de gezondheid van mensen dieren planten en ons hele ecosysteem.

***
Bereikbaarheid
Bereikbaarheid is in deze tijd belangrijk, maar 'witte zone's moeten er blijven voor mensen die niet tegen straling kunnen!

***
Witte coupés in de trein
Ik ondersteun jullie oproep om witte zones te behouden/uit te breiden.
Als frequent treinreiziger zou ik daarnaast zeer het op prijs stellen dat er een soortgelijke oproep kan uitgaan richting de NS (en andere vervoerders) om ‘witte coupés’ te behouden zonder Wi-Fi.

***
Ziekenhuizen, bejaardenhuizen en scholen
Ik onderteken deze oproep voor behoud witte zones van harte!
Het voelt een beetje magertjes dat ik, om de straling zelf te verminderen, geen wifi en andere draadloze apparaten in huis haal, maar ondertussen door de WIFI van de buren en masten in de omgeving dag en nacht bestraald wordt.
Bij mij uit de reactie op de straling zich in steken in het hoofd, hoge pieptoon, een constant griepgevoel in mijn hoofd. UMTS masten voel ik in mijn onderrug.
Ik denk dat een groot deel van de mensen er ook gevoelig voor is en klachten heeft, maar dit onwetend wijdt aan stress of iets anders, om vervolgens vrolijk weer een pilletje te nemen...

Voor mij dus behoud en uitbreiding witte zones.
Om te beginnen bij ziekenhuizen, bejaardenhuizen en scholen!


***
Waanzin
Hierbij laat ik u weten dat ik u initiatief van harte ondersteun. Niet alleen reeds elektro-gevoeligen, maar ook ( kleine ) kinderen en ouderen hebben iedere dag kans getroffen te worden. En het gaat maar door. Nu 4G. Want ja, ik wil overal en altijd en snel graag .....
Wanneer stopt deze waanzin!

***
Van Rongen
Een brief aan Van Rongen van de Commissie EMV van de Gezondheidsraad.


Geachte heer van Rongen, geachte commissieleden,

Het is mij bekend dat de commissie EMV de relatie tussen gezondheidsklachten en
gepulste microgolfstraling blijft ontkennen, en daar haar adviezen naar de
gezondheidsraad op afstemt.

U zult, net als ik, op de hoogte zijn van de vele duizenden studies die peer reviewed
gepubliceerd zijn, die wel degelijk een causale relatie aantonen. De
belangenverstrengeling tussen mensen binnen de WHO (met name dhr. Repacholi
en mw. Emilie van Deventer) en de industrie die van gepulste microgolftechnologie
gebruik maakt is inmiddels via diverse media in de publiciteit gekomen en
genoegzaam bekend en bekritiseerd, eveneens is de stelling ontkracht dat ‘de
wetenschap geen gezondheidsschade aantoont’, zoals o.a. recentelijk nog in de documentaire
‘Microwaves, Science and Lies’ aan het licht gebracht werd.

Mijn vriendin, die zich in de afgelopen jaren bij het groeiende leger z.g.
elektrogevoeligen heeft moeten voegen, was onlangs weer eens een week in haar
woonplaats die ze vanwege haar door u en uw commissie ontkende aandoening
moet ontvluchten. Haar klachten – slaapstoornissen, woorduitval,
concentratiestoornissen, huidproblemen, hartritme-stoornissen, zware
migraine-aanvallen, duizelingen, colitis, darmbloedingen, gewrichtspijnen – zijn
binnen een week weer terug, dankzij de krankzinnige wildgroei van WiFi en
zendmasten van diverse frequenties in de stad.
Het zijn klachten die ze deelt met vele duizenden elektrogevoeligen over de hele wereld, en
die u, uw commissie en de gezondheidsraad niet meer kunnen en mogen afdoen als
zijnde ‘van psychische oorsprong’, een anti‐sociale en niet bewijsbare dus onzinnige
stelling die de laatste jaren als dooddoener wordt misbruikt.
De klachten die wonderlijk genoeg allemaal verdwijnen wanneer zij zich in een
stralingsarme omgeving terug trekt, ver van haar vrienden en geliefden.
Een door technologie opgedrongen verbanning.

Ik vraag me ten zeerste af waarom u en de commissie de waarheid en werkelijkheid
blijven ontkennen en welke belangen er verder spelen. Het komt mij merkwaardig
voor dat u, mr. Van Rongen, niet alleen zitting heeft in de commissie EMV, maar ook
in ICNIRP en de ICES van het IEEE. Misschien kunt u uitleggen wie nou eigenlijk wie
adviseert?

De vraag rijst welke belangen hierbij het meest gediend worden: Die van het IEEE,
die van de Rijksoverheid – die immers vele miljarden heeft verdient met verkoop
van de microgolf-frequenties en dus geen onafhankelijke positie inneemt, of de
gezondheid van de bevolking.
Volgens het internationaal recht is het uiteindelijk de laatste groep die alle recht
heeft op bescherming, maar het beleid dat u en uw commissie voorstaan suggereert
duidelijk iets anders.


Ik eis voor mijn vriendin, haar kinderen, haar familie, voor mijzelf, onze vrienden en
vele andere gedupeerden dit recht op bescherming op. We hebben recht op
bescherming tegen deze schadelijke industriële emissies – gepulste
microgolf-straling ‐ op de plaatsen waar we wonen, ons huis, onze stad. We eisen de
implementatie van het voorzorgsprincipe, het serieus nemen van de IARC kwalificatie
van deze emissies als klasse 2B mogelijk carcinogeen. We eisen een
gezonde leefomgeving. We eisen een einde aan de misleiding en de geur van
mogelijke corruptie.

Deze brief is een aanklacht tegen een bureaucratisch systeem van informeren en
adviseren dat inmiddels haar onmenselijkheid heeft aangetoond en veel leed en
schade berokkent. Het is een systeem dat uiteindelijk binnen een rechtstaat niet
meer te verdedigen zal zijn, een systeem dat u allen echter niet ontslaat van
individuele verantwoordelijkheid, onafhankelijk van welke ideologie of welke
financiële belangen dan ook.
Mensen worden ernstig ziek als gevolg van uw beleid en adviezen.
Het is tijd dat u uw verantwoordelijkheden neemt.

***
Politieke steun?
Sinds 1999 weten mijn echtgenote en ik dat we elektrogevoelig zijn. Ik heb in mijn beroep als werktuigkundige geleerd dat je objectief dient te oordelen. Als wij ongeveer tegelijk hoofdpijn, druk op de borst of gejaagdheid ervaren, en daarna ons stralingsmeetapparaat gebruiken, blijkt er straling te zijn. Wij hebben dit al zo vaak meegemaakt, dat ik ervan overtuigd ben dat elektrogevoeligheid niet iets psychosomatisch is. In 2002 was ik een van de 72 proefpersonen bij het TNO onderzoek. Toen is na grondig gerapporteerde proeven aangetoond dat er meetbare effecten op mensen zijn. Over de kwaliteit van latere proeven in Zwitserland is niets te zeggen want daarvan zijn de onderliggende gegevens niet openbaar gemaakt. Nu, ruim 10 jaar later, is er inmiddels meer straling en zie ik steeds heftiger gevolgen voor mensen, tot aan euthanasie-aanvragen toe. Maar er gebeurt niets om die gevoelige mensen wettelijk te beschermen. Persoonlijk ondervinden wij momenteel veel last van gratis wifi. Wachten in de rij voor de kassa van een supermarkt is een beproeving geworden.

Politici, verschuil U niet achter de theorie van de Gezondheidsraad. Die theorie was in 1997 bij gebrek aan beter wellicht een pragmatische oplossing, maar we hebben nu 15 jaar praktische ervaring. En een klein deel van de bevolking, electoraal toch goed voor twee Kamerzetels, blijkt allergisch voor straling. Ga de praktijk in en praat met elektrogevoeligen. Vergeleken met de lobby van de telecombedrijven zijn onze middelen uiterst beperkt. Vorm Uw eigen mening. Als U het niet regelt, wie dan wel ? U bent er voor alle mensen. Erken elektrogevoeligheid als handicap zoals in Zweden, en geef elektrogevoeligen een kans om te wonen in stralingsarme gebieden, de witte zones.

En zorg dat er daarna een wet komt voor witte zones op studeer- en werkplekken, in treinen, hotels, ziekenhuizen(!), verzorgingstehuizen, gemeentehuizen, supermarkten etc. En verbied gratis wifi in openbare ruimtes, zoals ook roken daar verboden is. Elektrogevoeligheid is een allergie, er bestaat geen geneesmiddel of inenting tegen. Alleen het vermijden van straling helpt.

Welke politieke partij pakt dit op ?

***
Proefkonijnen
Wat zou het mooi zijn als wij, burgers, een keuze hebben: veel straling of weinig straling.
Als ik over 1 ½ jaar ga verhuizen zou ik graag kiezen voor zo’n witte zone, i.v.m. onze gezondheid. Waarom zijn wij proefkonijnen onder het motto: Zolang het niet aantoonbaar is, is er geen schade. Overigens is het wel aantoonbaar, maar er wordt niet serieus naar gekeken.

***
Regering
Hierbij wil ik aangeven dat ik deze actie voor stralingsvrije zones steun. Het is onvoorstelbaar hoe de regering met deze materie omgaat, zeker gezien de verregaande maatregelen die in omliggende landen worden genomen.

***
Moratorium op wildgroei WiFi
De witte zones in Nederland moeten niet alleen behouden blijven, maar uitgebreid worden.
Daarna moeten de zendmasten op ziekenhuizen en scholen onmiddellijk worden verwijderd en WiFi en andere mobiele digitale zendapparatuur (behalve de voor noodoproepen strikt noodzakelijke apparaten) op die locaties verboden te worden.
De overheid dient een degelijke voorlichtingscampagne op te zetten die de bevolking waarschuwt voor de gevaren van gepulste microgolfstraling.
Er moet een moratorium komen op de ongebreidelde wildgroei van WiFi-zones in onze steden. Tenslotte dienen de emissiewaarden van microgolfstralers verlaagd te worden volgens het ALARA-principe ('as low as reasonably achievable') en dient het voorzorgsprincipe toegepast te worden.

Zijn onze volksvertegenwoordigers eigenlijk wel op de hoogte van de adviezen van de Raad van Europa (resolutie 1815)? En waarom wordt er niets gedaan met de IARC-classificatie van deze straling als klasse 2B mogelijk carcinogeen?

***
Al zoveel mensen die veel pijn lijden door elektromagnetische velden; het wordt hoog tijd hier iets voor te doen.

***
Beste ministers en Kamerleden,

Bij deze wil ik uw aandacht vragen voor de vergaande gevolgen voor onze hele samenleving van de steeds groter wordende hoeveelheden elektromagnetische straling die door hedendaagse zendapparatuur over ons worden uitgestort.
Dit is echt nu al een groot probleem voor een behoorlijk aantal mensen, en wellicht wordt het nog een veel groter probleem voor vele anderen.
Het instellen, handhaven en verder uitbreiden van zgn. witte zones te handhaven is een eerste noodzakelijk begin in deze grote problematiek.
Deze witte zones zorgen voor de broodnodige plekken waar mensen met overgevoeligheids- problemen kunnen wonen, en waar onze hele bevolking tot rust en tot zichzelf kan komen.

Daarnaast wil ik u oproepen om serieus onderzoek te doen naar deze effecten- waarbij opengestaan wordt voor mogelijke negatieve effecten, en vervolgens actie daarop te ondernemen.
Ook een rondgang langs diverse andere landen met hun visie op dit fenomeen en hun bijbehorende maatregelen kan wellicht de ogen openen.

***
Arts biofysische geneeskunde
Het mag duidelijk zijn dat ik als arts voor biofysische geneeskunde deze actie van harte steun.
Ik heb genoeg patiënten met relevante problemen. Sommigen zoeken ook een ES-vrije vakantie.

***
Ziek van UPC
Mijn naam is ........... Ik ben, net als zoveel mensen, hoog gevoelig voor straling van UMTS, WIFI, DECT, 4G, enz enz.
Ik woon sinds 7 jaar in Amsterdam. Ik heb Wifi laten afzetten en krijg mijn internet signaal met draden. Ik heb een ouderwetse analoge (?) telefoon, en geen internet op mijn mobiel.

Nu had ik een paar jaar geleden zoveel last van de laptop, dat ik UPC belde hoe dat mogelijk is. Bleek dat ik weliswaar de Wifi afgezet had, maar zij niet.(!) en dan krijg je het toch je huis in (!) 2 of 3 keer heb ik een nieuw abonnement genomen, zo dat er geen Wifi in het pakket zat. Steeds een nieuw modum dus.
Ik ben verschillende keren naar de UPC winkel hier om de hoek gelopen, om hulp te vragen, bij het weghalen van Wifi.

Enkele maanden geleden (ik weet niet precies wanneer, (maar dat is makkelijk na te gaan) kwam er een foldertje door de bus: als Wifi abonnee krijg je gratis WIFI-SPOT.
Weer ben ik naar de UPC winkel gelopen om zeker te weten dat ik dat NIET WIL. Ik word er namelijk echt ziek van. Binnen 5 minuten achter de laptop ben ik gewoon ziek en zitten al mijn spieren in de kramp. Zij zeiden: nee, alleen Wifi-klanten krijgen dat.
Toch ging ik me steeds beroerder voelen. Gewoon de hele dag. Zelfs als ik niet direct achter de laptop zat. Totdat vorige week een vriendin zei dat ze het ook voelde in mijn huis, bij de laptop in de buurt.
Zij zei: volgens mij heb je TOCH Wifi.
Ik weer naar de winkel, Nee, u hebt geen Wifi. Ik kreeg een code mee, om in te toetsen in de browser, alleen cijfers, en daarmee kon ik dat zelf inzien.
Inderdaad, bleek ik geen gewone Wifi te hebben, maar wel WIFI SPOT !

Ik vind dit zo schandalig, het haalt mijn complete gezondheid onderuit!
En hoe duidelijk moet je zijn???

Vandaag heb ik de afdeling ''klachten'' van UPC gesproken.
Zij vinden dat de klacht nu wel duidelijk genoeg gemaakt is.
Ik ''hoef het niet nog eens te sturen'' en zij sturen ook geen antwoord. Ze ''gaan er wat aan doen''……

Mijn vraag aan jullie is nu:
Kunnen jullie me helpen dit aanhangig te maken, zo groot mogelijk, zodat er wat verandert? Misschien kunnen we UPC wel aanklagen of voor de rechter laten komen, een boete afdwingen voor aangedaan leed, wat dan ook. Want ik vind dit veeeel te weinig.

***
Eitje bakken
Buiten de witte zones wil ik dat er grondige onafhankelijke studie(s) wordt verricht naar de gevolgen van al de straling waar we aan bloot staan. Een totaal plaatje. Creeeren we een leefomgeving waarin we ons in een ''magnetron'' begeven? Welke effecten heeft dit in de toekomst voor nog meer toenamen van vormen van Kanker? Willen we deze ''prijs '' betalen voor de zgn luxe? Dermatologen zien nu al een toenamen van onbekende huidziekten die vermoedelijk te maken hebben met O.a. UMTS zendmasten ed.
Vlak bij mijn huis staan diverse zendmasten op een kantoren complex. Mocht je op het dak komen dan kan je door de hoge straling gewoon een eitje bakken !!

***
PR campagne
Mensen werden en worden ziek van deze straling. 'Microgolfziekte' werd in de zestiger en zeventiger jaren al beschreven bij mensen die met radar en communicatieapparatuur werkten. De symptomen zijn dezelfde als bij de aandoening die tegenwoordig elektro hypersensitiviteit (EHS) genoemd wordt – een woord dat beter past in de strategie van de industrie.
Al jaren voert de industrie die de commerciële toepassingen van deze technologie op de markt brengt een PR-campagne om de gezondheidseffecten te ontkennen of te bagatelliseren door misleidende of verdraaide feiten te presenteren en andere feiten onbenoemd laat.
Ook is er een actieve strategie ontwikkeld tegen mensen die kritiek hebben of gezondheidsklachten ondervinden.

De houding van de CEMV past uitstekend bij deze laakbare methodes. De commissie draagt dan ook volledige verantwoordelijkheid voor het feit dat bijvoorbeeld
een zwangere vrouw met een draadloos verbonden laptop op schoot met haar vriendinnen skyped, niet beseffende dat de foetus aan microgolfstraling wordt blootgesteld, ouders een draadloze babyfoon met een bereik van 2,5 km in het wiegje van hun baby hangen, scholen massaal worden voorzien van WiFi-routers en het gebruik van draadloze tablets wordt gestimuleerd, zendmasten voor mobiele apparatuur worden geïnstalleerd op daken van ziekenhuizen en bejaardenflats, woning-appartementen en kerken.

Een goede voorlichting aan de bevolking kan dergelijke wantoestanden voorkomen.
In een aantal landen is men inmiddels begonnen met het terugdringen van deze technologie middels het Voorzorgsbeginsel dan wel het ALARA-principe. Wat doet ons land?
De stijging van de kosten van de gezondheidszorg in Nederland zijn een heikel punt. Wanneer de status quo met betrekking tot de industrie en haar kwalijke emissies niet verandert zullen deze kosten ongetwijfeld hoger worden, we kennen de kwalijke gevolgen inmiddels van de invloed van tabaksindustrie...
Een tijdig ingrijpen is dan ook gewenst.

***
Wit Nederland
Niet alleen voor witte zones, maar ook een Wit Nederland.

***
Hype
We maken ons zelf ziek. Pas een volgende generatie is het pas echt duidelijk wat het effect voor gevolgen heeft op onze gezondheid.
Stop Straling - gewoon weer bedraad.
Als ik 10 minuten mobiel bel, heb ik een uur hoofdpijn. We beschadigen onze hersenen en zeker die van onze kinderen, die meedoen met elke hype.

***
Kan niet meer
Ik heb nu bijna een jaar fysieke klachten van elektromagnetische straling. En wel zodanig dat ik wil verhuizen, maar niet weet waarheen. Opeens zag ik in, dat het van de zotte is dat ik zoveel moet doen en bekostigen om me ergens veilig te kunnen voelen hier in Nederland. Ik weet nu dat ik niet de enige ben. Ben blij via een arts te horen over deze 'witte zones'. Ik wil ermee naar advocaat Spong. Het moet in de publiciteit gebracht worden. Ik wil ook dat Frans Timmermans in de Europese Commissie normen gaat stellen en zodoende Nederland gaat beteugelen in de veel te sterke draadloze signalen. Ieder huis heeft zowat een zendmast die uitstraalt over de buurt. Als buur ben je dan de dupe. En hier vlak bij me staat op de kerktoren een UMTS mast. Mijn klachten nemen steeds toe, met name hart- en longklachten. Ik kan niet meer.

***
Accu opladen
Hiermee ondersteun ik de petitie voor het behoud van witte zones.
Al jaren heb ik te dealen met een overgevoeligheid voor straling. Deze witte zones zijn nodig om de accu weer op te kunnen laden.

***
Witte plek weg
Ik heb zo genoten van de witte plek tussen Veenendaal en Arnhem, op de Veluwe.
Wat verdrietig dat die gedicht is.

***
(R)overheid
De macht van het geld, ofwel de macht van de multinationals, de (r)overheid/-heden en de banken, allemaal belanghebbenden en zeker ook de zorgverzekeraars samen met Big Pharma

***
Voorzorgsbeginsel
De Gezondheidsraad en de regering zouden zich aan het VOORZORGBEGINSEL moeten houden: bij een redelijk vermoeden van schade, ook al is deze schade nog niet definitief bewezen, dienen maatregelen genomen te worden om de schade te beperken.

***
Hoogste tijd
Zo’n veertien jaar geleden hoorde ik voor het eerst een ‘brom’. Ik had nooit last van mijn oren gehad en nooit oorpijn. Ik kreeg ook slikklachten. Mijn gehoor ging achteruit. Ik begreep niet hoe het kwam tot ik iemand tegenkwam die al jarenlang probeerde om de zendmast uit zijn buurt weg te krijgen. Veel mensen hadden er last van in het straatje waar hij woonde en de laatste jaren waren twaalf vrouwen overleden aan kanker (man naar het werk en vrouw vaak thuis). Zijn zoon had ook kanker gekregen en wou weg. Veel mensen in de buurt hadden oor- en andere klachten, zei hij
Nu begreep ik waar mijn klachten van kwamen. In mijn huis word ik duizelig en buiten verergeren mijn klachten. Ik heb nu heel veel gezondheidsklachten waarmee ik ten einde raad naar mijn dokter ben gegaan die er ook geen raad mee weet. Sinds een maand of drie is de 4gigabite in gebruik genomen, mijn hart is op hol geslagen, ik weet niet meer waar ik het zoeken moet. Mijn huisarts kan niets voor mij doen en is echter wel bekend met het onderwerp elektrosmog en het ziekmakend effect op mens, dier en natuur.
Mijn hondje heeft al een paar maal een fikse oorontsteking bijt vaak op pootjes en gewrichten van de stress. Als mijn kleinkind hier logeert krijgt ze eczeem, weer thuisgekomen verdwijnt het.
De aller allerhoogste tijd om voor mij en vele lotgenoten ‘vrije’ leefbare plaatsen te creëren.
Ik ben verplicht om heel mijn huis in te pakken in een soort van gaas en koolstofverf e.d. wat mij kapitalen gaat kosten, die ik niet heb. Het is mens- en dier onterend. Ik spreek degene aan die macht uitoefenen op mijn mensenrechten. Ik heb recht op ontspanning, rust, nachtrust, ontspannen wandelen in de natuur etc. Er moeten witte zones komen voor elektrogevoeligen.
Wij moeten gehoord en serieus genomen worden. NU, het is de hoogste tijd.

***
Vier personen in één huishouding
Hier 4 personen in één huishouding ernstig ziek door straling.

***
Zendamateurs
Naast alle gangbare bronnen van elektromagnetische straling moet bovendien aandacht komen voor zendamateurs. Daarvan zijn er duizenden in ons land, vaak in dichtbebouwd stedelijk milieu en met een veelvoud aan buren die ongevraagd worden blootgesteld aan de elektromagnetische velden die zij produceren. Voor zover er al bevolkingsonderzoek plaatsvindt op dit terrein, blijven zendamateurs geheel buiten beeld.
Dat je radio kraakt, het toerental van je platenspeler op en neer gaat en je telefoon wordt gestoord, is tot daar aan toe. Maar niet te tolereren is, dat o.a. ledematen spastisch gaan uitslaan, er tintelende stroompjes door je lijf trekken, slaap- en hartritmestoringen optreden, oren gaan tuiten en de peristaltiek van je darmen op hol slaat – enkel doordat in het huis naast je deze hobby wordt uitgeoefend. Waarbij de zendamateur ongestraft de regelgeving kan overtreden, want daar is geen enkele controle op.
Ik constateer bij de overheid – en nog het meest bij het Agentschap Telecom c.q. Antennebureau, maar ook op gemeentelijk niveau – een flagrant gebrek aan handhaving. Als buur van een radiozendamateur ben je in dit land letterlijk vogelvrij.

***
Technische voorziening
Graag ondersteunen wij uw initiatief, omdat veel mensen ziek worden door de straling van draadloze communicatie (zendmasten, smartphones, wifi enz.) pleiten wij ook voor het behoud van de paar ‘witte (stralingsarme) zones’ die er nog in Nederland zijn.
Van dichtbij maken wij mee wat het betekent ziek te zijn/worden van een dergelijke straling en wat voor technische voorzieningen er al niet nodig zijn om deze mensen te beschermen tegen deze straling.

***
Zwerven door Nederland
De straling, veroorzaakt door de vele zendmasten op ongeveer 50 meter rondom mijn woning, maken dat ik hier sinds 2008 niet meer kan verblijven, daarnaast de vele apparatuur en smartphones van de omwonenden.
Vanaf die tijd zwerf ik door Nederland, heb dus geen vaste woonplek meer, vrienden- familiecontact, bezigheden in de maatschappij kortom leven is onmogelijk geworden. Het structurele onbegrip is bijna net zo erg als alle dagen en nachten gefolterd te worden door straling.
En als maar te moeten uitleggen waarom je ergens niet aan mee kunt doen, niet op uitnodigingen ingaat, geen lezingen, cursussen, werkzaamheden enz. kunt bijwonen. Je vaste woonlasten gaan gewoon door terwijl je er geen gebruik van kunt maken.
Je nergens te kunnen terug trekken waar je je goed voelt, geen krant meer kunnen lezen omdat je als maar onderweg bent of op straat.
Het is een schande en mens onterend, geen volwaardig lid meer te kunnen zijn in dit leven en dat terwijl ik mij in de medische wereld meer dan dertig jaar heb ingezet voor de belangen en de gezondheid van anderen.

***
Elektrische stoel
Min naam is ...... , ik lijd ondraaglijke pijnen van huidzenuw verbranding bij LTE en UMTS masten en bij smartphones die hun wifi of bluetooth aanhebben.
Vreselijke pijnen van shock golven van heet stroom door het lichaam.
In februari kwam G3 en wist ik mij soms geen raad meer, met zonnig warm weer laad ik veel te veel op. In Juli kwam er LTE bij en het was warm weer. Je wilt alleen nog maar dood. Vreselijk de straten waar veel hotspot is van Ziggo.
Je leeft als op een elektrische stoel. Ik leef nu ver weg van mijn lieve man, kinderen en kleinkinderen, in een wagen op het platteland in Terwolde, weinig mensen dus weinig mob een iels en masten.
Mijn lieve man reist vanaf 2012 rond 30000 km om regelmatig bij mij te kunnen zijn.
Ik pleit voor een witte zone, in andere landen wordt er wel aan gewerkt.
Voor mij, verder een gezonde actieve vrouw rest alleen nog zelfmoord als er geen uitkomst komt.
Niemand wil helpen.

***
WWW
Bij deze wens ik jullie petitie te ondersteunen voor een WereldWijdeWitte Zone!!

***
Wat een goed initiatief!

***
Kanarie in de mijn
Het onbegrip van regulerende instanties voelt voor mij alsof ik de kanarie in de mijn ben.
De kanarie gaat dood door mijngas zodat de mijnwerkers kunnen vluchten voor het giftige gas.

***
Leeftijd
Op grond van de peer-reviewed publicaties die U in Uw brief noemt ben ik zelfs van mening dat het aantal witte zones (drastisch) dient te worden uitgebreid!
Mijn leeftijd en gezondheid laten het helaas niet meer toe maar anders had ik dit land allang de rug toegekeerd!

***
Naar buiten?
Wij willen niet steeds in ons huis verblijven dat grotendeels stralingsvrij is gemaakt. Ook wij willen
in Nederland naar buiten kunnen en verblijven in een stralingsarme ''witte zone''. Wij moeten niet steeds, vluchten naar plekken over de grens.
Wij willen ook in Nederland naar buiten kunnen zonder last te hebben van straling, zoals UMTS zenders en daarom steunen wij de actie ''witte (stralingsarme) zones''.

***
Opknappen
Via deze weg wil ik laten weten dat ik het belangrijk vind dat er plaatsen in Nederland zijn waar geen tot weinig straling aanwezig is. Dit omdat ik in mijn omgeving heb gezien hoe iemand kan opknappen als er geen stoorzenders aanwezig zijn.

***
Ziekmakende velden
Ik ondervind nu al op heel veel plekken hinder van de ziekmakende velden van draadloze communicatie.

***
Asbest
Wifi (draadloze communicatie) en de daarbij behorende EM-velden zijn het asbest van de 21e eeuw. Te lang hebben industrie en overheid de schadelijke gevolgen hiervan veronachtzaamd omdat de ICT-industrie nu eenmaal een van de kurkjes is waarop onze economie drijvende probeert te blijven. De gezondheid van vele burgers, EHS-gevoeligen voorop, wordt daarvoor geofferd. Er is afdoende wetenschappelijk bewijs voor de kwalijke gevolgen van EM-velden. Hoog tijd om vanuit Den Haag hier wat mee te doen.

***
Gedeporteerd en nog steeds niet welkom
Wij wonen in Duitsland, noodgedwongen omdat de straling in Nederland mij teveel was geworden. Het voelt alsof ik gedeporteerd ben. Naar een land en een plek waar ik helemaal niet wil zijn. Gedeporteerd door de Nederlandse overheid die het niet de moeite waard vindt om een stralingsvrije woonplek voor ons te organiseren. Gedeporteerd en losgescheurd van familiale banden en van de Nederlandse samenleving. Een leven in eenzaamheid. Mijn man werkt 4 dagen in Rotterdam, en kan vanwege de afstand in zijn werkweek niet naar huis komen. Het doet mij veel verdriet dat ik mijn dochter, schoonzoon en twee kleinkinderen zo weinig kan zien. Dat ligt niet aan hen, maar de afstand is te groot om vaker te komen. Ik kan zelfs geen contacten in Duitsland leggen omdat ik geen smartphones of dect-telefoons kan verdragen. Eenzaamheid..... en ik moet maar zien hoe ik dat red. Ik ben academicus en maatschappelijk werkster. De deportatie houdt ook uitsluiting van werk in. Het maakt mij woest: geen sociaal leven, geen werk, geen mogelijkheid om Nederlands te spreken en geen mogelijkheid om in mijn eigen land te leven. Een grove schending van mijn burger- en mensenrechten, dat is wat hier aan de hand is. Welk een arrogantie hebben de dames en heren politici om ons de toegang tot ons land te ontzeggen. Het recht op een menswaardig leven, zoals zij met hun leugenachtige mond bepleiten, geldt zeker enkel voor henzelf? En toch eis ik een stralingsvrije woon- en werkplek op in Nederland. En dat niet alleen voor mijzelf, maar ook voor al die anderen die ziek zijn van de straling.

***
Verslaving
Het is verregaande waanzin, het is met de straling totaal losgeslagen. Mensen zijn inmiddels verslaafd aan draadloze apparaten en willen het niet weten. Bij een verslaving hoort ontkenning van je verslaving. Er zijn dezelfde fenomenen waar te nemen bij de verslaving aan draadloze apparatuur als aan alcoholverslaving. Bijvoorbeeld ook dat men het ten koste van de eigen gezondheid laat gaan, en niet gevoelig is voor feitelijke informatie over de schadelijke effecten.

***
Wij juichen jullie aktie toe!
Het is een drama, overal straling. Mijn man en ik worden er al vele jaren (dood)ziek van.
Niet omdat we geitenwollen-sokken zijn, maar omdat we al andere gezondheidsproblemen hebben die de gevoeligheid voor die straling verhogen (aantasting myeline-schedes van zenuwen, die daardoor gevoeliger worden).
En de overheid speelt stommetje, want die kent de gezondheidseffecten heel goed. Via de 'geruststellende' fopspeen Gezondheidsraad wordt politiek en bevolking dom gehouden. Of beter gezegd: willens en wetens ziek gemaakt. De politiek deint mee op de 'mystery machine' van overheid en providers. De telecom-branche brengt geld in het laatje en moet gekoesterd worden. Over de rug van alle mensen die langzaam of sneller ziek worden.
Nederland heeft de stralingsnormen van een bananenrepubliek en sluit haar ogen voor de feiten!
En gaat nu ook nog de laatste witte gebieden onleefbaar maken voor stralings-vluchtelingen.
Wij waren net van plan te gaan verhuizen naar een van deze gebieden. De zoveelste tegenvaller op rij.

***
Het wordt steeds erger
Graag ondersteun ik de actie voor het behoudt van de witte zones en zou graag zien dat de effecten van straling eindelijk eens serieus genomen gaan worden.

Ik wist dat ik gevoelig ben voor straling, en dat het belangrijk voor me is om goed te eten en te slapen om normaal te kunnen functioneren.
Echter, met de komst van 4G, toename van wifi bij de buren en ook de slimme meters (ik woon in appartementcomplex en vraag me af hoe lang ik hier nog kan blijven wonen. voel me steeds minder prettig in mijn eigen huis) slaap ik nu sinds een maand of 4 zeer oppervlakkig en kan ik alleen buitenshuis in de natuur ervaren dat mijn lichaam zich werkelijk kan ontspannen.

Mijn lichaam voelt alsof het zich continu in een stress situatie bevindt, het maakt me emotioneel instabiel en soms ronduit kwaad. Ik begin steeds beter te begrijpen hoe mensen die werkelijk op de vlucht zijn voor straling zich moeten voelen. De onmacht in een keuze of je wel of niet aan straling wilt blootstaan is moeilijk te accepteren.

Hoop dat hier snel een omslag in komt, zoals ooit ook met roken is gebeurd. Met het grote verschil dat je daar wel zelf kon bepalen om je huis rookvrij te houden.....

***
Waas over Nederland
Ik ben nu meerdere malen de grens over gegaan, en merk dat de straling in Eiffel, Ardennen, en zowieso over de grens buiten Nederland veel lager is. Steeds als je terug bent in nederland lijkt het of je in een waas terecht komt. Dit heb ik al van meerdere mensen gehoord. Het stralingsveld is en voelt letterlijk dicht aan. Ik hoop dat er mensen wakker worden en voor de gezondheid van het volk gaan nadenken.

***
Digitenne mast
Wij wonen in Eindhoven vlakbij een digitenne mast .
Onze klachten zijn herkenbaar aan de klachten die jullie al aangaven, dochter van 18 heeft tintelingen in benen en voeten.
Ikzelf en mijn man hebben last van oorsuizen.
Slecht en onrustig slapen.

***
Stralingsvrij!
Het is begin maart 2010 als mijn lichaam zegt: “Ik kan niet meer, ik functioneer niet meer, zo kan ik niet verder”. Op dat moment loop ik reeds jaren met ernstige vermoeidheidsklachten, uitgeput ben ik, dag in dag uit. Daarnaast heb ik neurologische en motorische klachten. Ik val geregeld flauw, ik kan niet tegen bepaalde voedingsstoffen, heb vaak last van mijn buik en ook heb ik huidproblemen. Echter, er is geen arts die mij kan vertellen wat de oorzaak is en dus ga ik door met mijn leven. Duidelijk een tandje lager dan mijn 20-jarige leeftijdsgenoten en vaak ziek, zwak, misselijk en moe.
Het is uitputtend om jaar in jaar uit zo moe te zijn, op een halve motor te draaien en geen begrip te krijgen in je omgeving. Dit op een leeftijd waar ‘moe zijn’ meer staat voor ‘afhaken’ dan dat er daadwerkelijk wat aan de hand is. De jaren verstrijken en het klachtenpatroon neemt toe. Tot ik op dat moment in 2010 huisgebonden word. Mijn lichaam is op en alles is teveel. Lichamelijke inspanning, ik word er ziek van, televisie kijken, ik word er ziek van, puzzelen.. na 2 minuten staren naar een scrabble bord word ik in bed gelegd met een compleet overprikkeld centraal zenuwstelsel.
De diagnose ME/cvs wordt gesteld en die koers houd ik aan voor onderzoek en behandeling. Ik bezoek verschillende artsen en start serieuze trajecten, maar ik zak verder weg. Tot het moment dat mijn lichaam niets meer aan kan. Ik lig dan 24 uur per dag in het donker op bed met enorme neurologische klachten en ik slaap niet. Licht en geluid is mij teveel, ik kan vrijwel niet meer communiceren, geen bezoek meer ontvangen, mijn hoofd ruist, gonst en bonst dag en nacht door, ik heb uitstralingspijn en mijn voeten tintelen. Ik voel mij ziek tot in elke cel van mijn lichaam. Depressief ben ik niet, maar dit houdt geen mens uit en dus komt het punt dat ik na 1½ jaar in die toestand alleen nog maar kan zeggen: “Of er komt nu een oplossing, of dit is het einde van het verhaal.” Ik kan niet meer, ik ben op van de pijn en mijn lijf houdt het niet langer vol.
Op dat moment ben ik in behandeling bij een natuurgeneeskundig arts. Hij diagnosticeert eerder in het traject al de ziekte van Lyme, een diagnose die in het reguliere circuit over het hoofd is gezien en inmiddels ernstige vormen heeft aangenomen. Hiervoor ben ik in behandeling. Echter, wanneer de behandeling niet door lijkt te zetten en mijn situatie verslechtert richten wij ons op mijn reactie om EMV’s, zowel hoog als laagfrequent. Op dat moment heb ik géén idee wat dat inhoud.
Heel fijn is dat ik dan een week bij iemand kan verblijven die in een ‘stralingsvrij huis’ woont, om te ontdekken of het voor mij iets doet. Eigenlijk kan ik mijzelf niet verplaatsen en dus wordt ik verplaatst door anderen. Een week later… totaal onverwacht en overrompeld door het feit dat dit dus daadwerkelijk bestaat, zit ik BUITEN!! In de tuin, in de zon en ik praat. Niet veel en niet lang, maar na 1½ jaar is er een kentering in mijn situatie. En wat helemaal verbluffend is, is dat ik slaap!
Wat daarop volgde was een lange weg. Mijn herstel, na 15 jaar ziek en oververmoeid, heeft veel voeten in de aarde. Het huis wordt direct stralingsvrij gemaakt en vanaf dat moment ga ik vooruit. Mijn lichaam heeft een behoorlijke klap gehad, maar na hard een behoorlijk revalidatie proces loop ik en fiets ik weer, ik lach en ik praat weer, ik dans en geniet weer van het moois om mij heen. En dan te bedenken dat ik er bijna niet meer was geweest.
Leven zonder straling blijft in deze maatschappij een uitdaging en niet waterdicht. Steeds komen er nieuwe frequenties bij. Ik kan mij niet voorstellen dat ik de enige ben die hier zo ziek van is geweest wetende dat 1 miljoen mensen in Nederland onverklaarbare klachten hebben en men niet bewust is de impact ervan. Dit kan toch niet waar zijn?! Dit mag niet waar zijn… Dit moet anders, ik wens mijn situatie en mijn weg niemand toe.

***
Patiënt geeft dermatoloog informatie
Ik steun de actie voor het behoud van witte zones.
Ik weet dat ik elektrogevoelig ben, en mijd straling van mobiele communicatieapparatuur zo veel mogelijk. Thuis hebben we niets draadloos, en hebben we afschermmaterialen toegepast. Daarmee heb ik me tot nu toe aardig kunnen redden. Overnachten in hotels is er voor ons niet meer bij: de kans is te groot dat er gratis wifi is of zendmasten in de buurt zijn.
Eind oktober 2014 heb ik tweemaal ernstige rode uitslag en jeuk gekregen aan mijn handen en nek. Beide keren na een bezoek aan een klooster in Valkenburg aan de Geul. Beide keren door de huisarts behandeld met cortisonzalf, wat de uitslag en jeuk alleen maar erger maakte. Uiteindelijk de klassieke 30 - pleisters test ondergaan bij de dermatoloog in het ziekenhuis. Conclusie: eigenlijk nergens allergisch voor, wel allergisch voor cortison. Het was het tweede allergie-geval dat de dermatoloog in zijn dertigjarige loopbaan niet kon verklaren. Het eerste was dertig jaar geleden geweest, en bleek bij onderzoek in het AZ Utrecht lichtallergie te zijn. Maar: rara wat kan dit met Valkenburg aan de Geul te maken hebben ? Wat is daar zo bijzonder, wat is daar anders dan elders in Zuid-Limburg waar wij 10 kilometer ten noorden van Valkenburg aan de Geul wonen. Wel: in Valkenburg bevindt zich de radiozendmast Hulsberg, met middengolf en ultrakortegolf ( = FM) uitzendingen, en natuurlijk het normale pakket GSM, UMTS, etc. Het klooster bevindt zich op 2 kilometer afstand van de radiozendmast, en er staan 2 GSM/UMTS masten op 1,5 km en 2 GSM/UMTS masten op 1 km afstand vandaan. Verder nog mogelijk slechte spaarlampen in de kamer waar we verbleven. Een cocktail aan straling. Daar wijt ik mijn verbrande huid aan.
Toen ik bij de dermatoloog opperde dat het wellicht strookte met de elektro-allergie theorie van dermatoloog professor Olle Johansson, reageerde hij met herkenning. ''Die heeft toch indertijd onderzoek gedaan naar rode huid en jeuk bij beeldschermwerkers ?''. Ik had twee artikelen van Olle Johansson uit 2000 en 2006 meegebracht die hij met interesse aanvaardde. ''Heeft Olle Johansson zijn theorie uitgebreid naar mobiele communicatieapparatuur ? Interessant.'' De dermatoloog heeft naar ons en onze huisarts gecommuniceerd dat straling inderdaad de oorzaak zou kunnen zijn, maar hij kan het niet bewijzen.
Bijhouden vakliteratuur is belangrijk blijkt maar weer.
Ik ben nu, na 4 maanden aan het herstellen, zonder medicijnen en met gebruik van huismiddeltjes van de drogist.

***
Hoeveel is een mens waard in dit land?
Ik lijd al 12 jaar en de laatste 5 jaar enorm onder de toenemende stralingsbelasting en kan mijn kamer niet meer uit door o.a. comorbiditeit maar mijn moeder en mijn broer een gezonde jonge man die jammer genoeg op de zuidas moet werken worden nu ook ziek. Zelfs mijn vader lijkt last te hebben. Als dit beleid zo doorgaat, want vluchten naar het buitenland kan om medische en financiële redenen niet, wordt dit mijn dood aangezien mijn 3 infecties niet meer reageren op therapie door de stralingsbelasting. 2 zijn er al resistent en de derde zal volgen. Waar is Nederland mee bezig terwijl andere landen het advies van de Raad van Europa en de erkenning van de WHO (met ICD-10 DM diagnosecode en al) maatregelen nemen. Wordt men in Nederland vogelvrij? Ik zal niet de eerste zijn die dit vermoedelijk niet overleeft en het probleem neemt vooral onder kinderen, zieken en ouderen toe. Hoeveel is een mens waard in dit land? Ik raak mijn onderkomen, mijn gezondheid, mijn licentie als zorgverlener en mijn familie en vrienden kwijt. Of moeten er eerst economische gevolgen zijn door uitval van arbeidskrachten? Men weet niet eens wat EHS is laat staan dat men het bij zichzelf zou herkennen. Ik moest er ook op gewezen worden en dacht eerlijk gezegd wat een onzin terwijl er in de jaren 80 al gevallen waren vooral Lymegevallen zoals ik (29 jaar Lyme en dus een beschadigd immuunsysteem en zenuwstelsel). Ik ben verguisd in kranten en op Internet alleen omdat ik vertelde over wat mij overkwam in 2011, slechts 1 krant vertelde de waarhied maar liet mijn comorbiditeit weg. Maar dat lijkt voor gezonden al niet meer van belang te zijn, meer en meer mensen lkrijgen klachten. Maar het feit dat mijn familie en vooral mij broer (een gezonde man van 39) ziek worden, baart mij ernstig zorgen. Ik hoor van 5-jarigen en baby's die klachten krijgen van kennissen. (....) zijn wij een kenniseconomie met de ogen dicht??? (...) Waar is de menselijke maat gebleven in dit land?

***
Laakbaar en onverantwoord
Bij deze ondersteun ik deze oproep voor behoud stralingsarme (“witte”) zones in Nederland.
Zelf heb ik nog geen problemen gerelateerd aan deze stralingsbelasting, voor zover mij bekend, maar dat is van zeer ondergeschikt belang. In mijn omgeving heb ik wel de gevolgen zien gebeuren, tot aan overlijden toe.
Ik acht het toestaan van dit stralingsniveau op een wereldomvattende schaal, gebaseerd op sterk verouderde inzichten t.a.v. uitsluitend de thermische impact, bijzonder onzorgvuldig en laakbaar voor een zichzelf respecterende overheid. Het getuigt van een onverantwoord Nederlands bestuur, indien de vele bestaande peer-reviewed effect-studies veronachtzaamd worden.
Laten de aangeschreven Ministers, Fractievoorzitters en Kamerleden deze oproep ter harte nemen.

***
Fietsen in een stralingsarme omgeving
Wat me gisteren, zaterdag 7 maart 2015, is overkomen. Ik ben zomaar van mijn geloof gevallen. Ik verkondig al jaren dat ik niet meer kan fietsen omdat ik me niet veilig voel en soms, na enige honderden meters, de fiets niet meer vooruit kan krijgen omdat de energie mij hiervoor ontbreekt.
Nu komt het: ik heb gisteren in het Nationaal Park ''De Hooge Veluwe'' tien kilometer gefietst, zonder vermoeid te geraken. Conclusie: in een stralingsarme omgeving kan ik normaal functioneren. De tegenstelling: als er iemand met een smartphone of tablet bij ons binnenkomt, ben ik onmiddellijk bijna al mijn energie kwijt.

***
Waarschuwing: witte zone
Aan de rand van de witte zones een bordje met tekst zoals dat u nu een “witte zone”
binnengaat waar geen (telefoon) signaal aanwezig is en u geen 112 kunt bellen.

***
Beter slapen
In mijn praktijk zie ik regelmatig de negatieve gevolgen van straling. Kleine beperkingen in straling, bv dect telefoon uit slaapkamer, geeft vaak al een verbetering van klachten. Zoals de slaap.

***
Steun
Hallo lieve mensen ik steun deze actie tegen Elektro Magnetische Straling heb daar zelf ook last van.

***
Parkietjes
Ondergetekenden steunen van harte deze actie.
De parkietjes van nu worden straks over 10 – 20 jaar gevolgd door meer mensen met gezondheidsklachten zoals kanker e.d.
Wij moeten onze kinderen beschermen tegen te veel straling die, zoals de Volkskrant van 9 maart in haar artikel getiteld “” nieuw draadloos asfalt nodig door files op digitale snelweg”” onrustbarend toeneemt.

***
Opladen
Bij deze wil ik een dringend verzoek doen om de stralingsvrije zones te behouden.
Zelf heb ik ook last van de straling die vrijkomt bij o.a. zendmasten voor draadloze communicatie en wifi-punten.
In eigen omgeving is het bijna onmogelijk me daarvoor af te schermen.
Het is dus heel prettig om af en toe in een omgeving met geen of weinig straling weer ‘op te laden’.

***
Uit arbeidsproces
Ik ben zelf enorm gevoelig voor elektrostraling.
En weet van mensen die daar nog veel meer last van hebben.
Het geef mij extreme vermoeidheid, shocks in hoofd en lijf. Vakantie in witte zones doen me erg goed. Thuis probeer ik zoveel mogelijk door draden te laten lopen, maar ik kom er niet om heen om wat door buren, bedrijven, gemeente en de regering gebeurt.
De ene mens is hier gevoeliger voor dan de ander. Mensen die niet zichtbaar zijn, al jaren uit het arbeidsproces verdwenen, artsen die er geen kennis over hebben en er niets van begrijpen. ik ben bang dat met de jaren de gevoeligheid van mensen zal groeien.
Behoud op z'n minst witte zones in dit land. Ik pleit voor witte wijken en zones in elke gemeente.

***
Rekening houden
Zelf ken ik de klachten niet, maar ik zie deze wel bij anderen. Het belemmert goed functioneren en welbevinden.
Je zult er maar last van hebben!
De communicatiemiddelen zijn niet meer tegen te houden, maar we kunnen wel rekening houden met mensen die hier last van hebben.
Graag witte zones behouden dus!

***
De draad kwijt
Ik ondersteun volledig jullie actie om witte zones voor UMTS en andere HF straling te creëren.
Het is ongelooflijk hoe gemakkelijk men is met “draadloos”. Men is inderdaad de draad kwijt!
ALLE elektromagnetisme is van invloed op de levende natuur. Alleen de Gigaherz straling is de meest energierijke en daardoor ook de meest ontregelende en zelfs verwoestende straling op cellulair niveau. Er is al heel wat onderzoek gedaan die dit uitwijst. Alleen: het is niet “in” om dit te accepteren. Je bent een melaatse als je hierover begint in willekeurig welk gezelschap, zeker een gezelschap van technici of van economen. Het moge duidelijk zijn waarom....

***
In camper zoeken naar stralingsarme plekken
Begin 2000 kwam er een zendmast tegenover mijn huis. Wij, mijn familie en ik sloegen er geen acht op. Ik begon echter veel klachten te krijgen. Na een speurtocht van drie jaar kwam ik erachter dat mijn klachten werden veroorzaakt door de zendmast. Ik kreeg problemen met instanties, onder andere op het gebied van werk. Mijn loon werd stopgezet omdat EHS niet erkend wordt. Het UWV dwong me te solliciteren. Terwijl mijn collega’s duidelijk zagen dat het gezien mijn gezondheid – onder andere verbranding - onmogelijk was te werken. Mijn werkgever vond dat, als ik kon solliciteren, ik ook bij hem kon werken. Uiteindelijk kwam ik in de Ziektewet terecht maar met een te laag bedrag, niet gebaseerd op mijn uren. Door de nijpende situatie was ik niet in staat voor mijn rechten op te komen. Bovendien voelde ik me een eenling en voor gek verklaard. Niemand geloofde me want het zou wel wat anders zijn. Mensen gingen me ook mijden. Ik heb uiteindelijk een camper gekocht en noodgedwongen op zoek gegaan naar stralingsarme plekken in Nederland. Ik kan niet met het OV reizen, ik kan nergens op bezoek en mijn huwelijks- en gezinsleven heeft veel te lijden omdat ik niet meer gewoon thuis kan wonen

***
Noodgedwongen verhuisd
Mijn zus is ziek geworden van de straling en was hierdoor genoodzaakt te verhuizen naar Gelderland, ver van haar familie en vrienden.
Ik wil graag voor mijn zus en voor alle mensen die ziek worden van de straling mee tekenen voor het behoud van witte (stralingsarme) zones.

***
Overspannen
Woon op 200 a 250 m(?) van umts mast. Buurman ene kant overleden aan kanker, buurman achter op 56 j ook. Andere buurman gediagnostiseerd aan kanker. Ik ben overspannen. Twee huizen verderop vrouw die o.a. zelfde spanningsverschijnselen heeft als ik. Toeval? Zou graag een onderzoek opstarten. Zelf doen? Of weten jullie wetenschappelijke onderzoekers met interesse?
Hebben jullie contact met tv i.v.m. voorafgaand aan witte zonesdebat in kamer?
Ik denk dat witte zones gemarket kunnen worden, zeer geliefd kunnen worden en dus v economische waarde kunnen zijn. Wellicht dat regering dat wel een interessant argument kan vinden?

***
Masten en buren
Ik sta achter jullie actie. Ik ben zelf EHS-er en ben twee keer binnen anderhalf jaar verhuisd vanwege teveel straling van de omgeving; masten en buren. Het is erg moeilijk een stralingsarme woonplek te vinden in Nederland.
Veel succes met jullie actie!

***
Informatiebrij
Behalve het aannemelijke gezondheidsaspect en het energiegebruiksaspect is er nog een derde reden om zuinig te zijn met elektromagnetische toepassingen: zo langzamerhand gaat deze draadloze informatiebrij zichzelf in de weg zitten, met toenemende traagheid, storingen en andere onbetrouwbaarheid als gevolg.
Met vriendelijke groet,
K. huisarts

***
Meer stralingsvrije zones
Bereik van alarmdiensten is belangrijk, maar zolang er gerede twijfel bestaat over de gezondheidsrisico's van elektromagnetische straling en zolang er mensen zijn die aangeven last te hebben van deze straling, moet er ook met hen rekening worden gehouden. In plaats van minder stralingsvrije zones, zou ik willen pleiten voor meer stralingsvrije zones.

***
Ernstige EHS
Wij L.C.Th. van L., E.M. van L.-B. en N.A. van L. ondertekenen bij deze de petitie voor het instellen van witte zones. Onze dochter en zus heeft ernstige EHS. Zo ernstig dat ze in dit land nergens naartoe kan, dagelijks pijn lijdt en haar immuunsysteem niet in staat is tegen levensbedreigende infecties te vechten. Ze is daardoor in levensgevaar, en heeft zelf (...) al ondertekend. Als ouders lijden wij mee en hebben we ons huis te koop moeten zetten en aan moeten passen. Ons leven is niet meer wat het geweest is, zeker voor onze dochter maar ook voor onszelf. Bijna waren wij het land ontvlucht maar onze dochter heeft medische zorg nodig en wij zijn niet meer in staat nog langer voor haar te zorgen, 73 en 66 jaar oud. Ze heeft een plek nodig om te wonen en zorg te krijgen. In een schoon gebied is ze meer zelfstandig, lijdt ze minder en zijn haar infecties beter te bestrijden en kan ze zich verplaatsen. Nu zijn wij niet alleen mantelzorgers maar voelen wij ons allen gevangen in de situatie. K. leeft zelfs in één kamer al bijna 5 jaar. Ook N. onze zoon die in Amsterdam werkt heeft de eerste verschijnselen van elektrohypersensitiviteit. Hij is sterker en verder niet ziek maar hoe verder Nederland met de stralingsbelasting gaat hoe meer we ons ook zorgen maken over hem. Twee kinderen ziek straks? Onze dochter had een gouden toekomst in opleiding tot specialist en medio volgend jaar verliest ze door te lang niet werken haar licentie en moet ze van een kleine WAO leven. Al ons geld zit in afschermingsmaatregelen en behandeling. We kunnen niet anders dan vertrekken en haar achter laten in de handen van wie??? Zelf probeert ze naar het buitenland te komen zonder veel succes.
(...)
Waar is Nederland mee bezig? Wilt u een epidemie onder de huidige jeugd die zijn weerga niet kent? Dan bent u hard op weg!! Het zal niet blijven bij een klein aantal mensen. De mens is niet op dit soort belasting gebouwd. Accepteer de petitie en onderneem iets, volg het voorbeeld van andere Europese landen!!!

***
Ernstig gehandicapt
Een van mijn vriendinnen is ernstig gehandicapt door elektroallergie.
Zij is haar werk als zelfstandig beroepsbeoefenaar kwijtgeraakt, krijgt geen arbeidsongeschiktheid-uitkering, heeft moeten verhuizen, kan haar kinderen niet bezoeken, niet in een trein, niet in een moderne auto vol elektronica.
Ik zie hoe ziek zij kan zijn.
Dringend vraag ik uw aandacht voor dit probleem. Zolang wij niet weten dat er geen gezondheidsrisico’s worden gelopen is het m.i. raadzaam een behoudend beleid te voeren.

***
Onmogelijk om aan de samenleving deel te nemen
Graag ondersteunen wij uw brief Stop UMTS. Wij hebben al jaren problemen met alles wat draadloos is. Klachten zijn pieptoon, hoofdpijn, duizeligheid, verkleuring huid, e.a. Inmiddels heb wij dect-telefoon, wifi, etc. van de hand gedaan, verhuist naar het platteland, en meer.
In het openbare leven komt steeds meer wifi. In de bus, trein, ziekenhuizen (????), scholen, werkplek............... Het wordt bijna onmogelijk om aan de samenleving deel te nemen.

***
Moeten er op grote schaal doden vallen?
Ook ik steun de actie voor het behoud van witte- stralingsarme (vrij)- zones.
Het is echt niet nodig dat er overal maar 4g beschikbaar is. 20 jaar geleden bestond er amper iets van draadloze technologie voor de gewone mens. Toen overleefden wij toch ook gewoon prima?
Men gebruikt de telefoontjes 99% van de tijd enkel voor onzin zoals social media.
Stop de straling! Het brengt schade aan!!
Moeten er op grote schaal doden vallen voordat we actie gaan ondernemen?

***
Hallo Familie,
willen jullie asjeblieft mee ondertekenen, je helpt mij er enorm mee
uitleg zie onder, maar het gaat om het behoud van de laatste zones met slecht mobiel bereik , regering wil dit ook gaan aanpakken en binnenkort behandelen in 2e kamer. hoe meer tegengeluid hoe beter, en misschien kan ik nog wat langer in Nederland blijven.

***
Hooggevoelig
Ik ben hooggevoelig en heb geen zgn. ''wetenschappelijke ''bewijzen nodig om te voelen en ervaren wat de subtiele trillingen kunnen veroorzaken.
Het is een eindeloze , zinloze strijd van ''wetenschappers'' tegenover mensen die hier voor gevoelig zijn .

***
Waarom hebben mensen zoveel kanker en tumoren ?
Ook ik ondervind véél lichamelijk en geestelijk ''ongemak'' van straling, dus het behouden
van de witte zones is zeer belangrijk.
Het liefst zie ik: het terug draaien van die ziekmakende elektromagnetische straling.
Waarom hebben mensen zoveel kanker en tumoren ??
Alleen al ons voedsel bevat zeer veel kankerverwekkende stoffen, de lucht die wij inademen is vervuild, de bodem is zwaar verontreinigd en in deze ''vluchtige wereld'' waar alles en iedereen snel moet leven wordt nog eens zwaar vervuild met elektrosmog.
Zelfs in je eigen huis ben je niet veilig, ook al doe je zelf er van alles aan, de buren hebben alles draadloos en het ''straalt'' dag in dag uit, bah.
Op je werk en zelfs buiten nergens ben je meer stralingsvrij.
STOP dus deze waanzin !!!

***
Sinds tien jaar gevoelig
Sinds een jaar of 10 merk ik dat ik erg gevoelig ben voor straling van met name draadloze zend/ontvang apparatuur.
Dit uit zich bij mij o.a. in de vorm van hoofdpijn en misselijkheid.
Ik zou graag willen dat ik meer mogelijkheden had om niet ongewenst blootgesteld te worden aan dergelijke straling.
Alleen al in mijn huis kan ik 5 wifi netwerken ontvangen van buren.
Tel hierbij op de grote hoeveelheid mobiele telefoonnetwerken waar ik ongevraagd en vooral ook ongewild in rond moet lopen.
Ik wil graag zelf kunnen kiezen aan welke schadelijke elementen ik mezelf bloot wil stellen.

***
4G zenders bij school
Recentelijk zijn op de seniorenflat naast onze middelbare school alle umts-zenders vervangen, door, naar ik aanneem, 4G-zenders. De seniorenflat staat op ca. 50 meter afstand van onze school. In de directe nabijheid van onze middelbare school bevinden zich ook twee basis-/kleuterscholen. Nadat ik mij enigszins heb verdiept in het onderwerp elektromagnetische straling, ben ik mij zorgen gaan maken over deze krachtige zenders op zo'n kleine afstand van deze onderwijsinstellingen; in de klaslokalen waarin ik dagelijks werk, zijn sowieso al zo'n vijfentwintig mobiele telefoons aanwezig veel collega’s delen deze zorgen). Op onze school zitten veel kinderen van kritische ouders. Ik denk dat het niet moeilijk is om veel handtekeningen te verzamelen en de aandacht te vestigen op deze 4g/umts-masten. De vraag is alleen: tot wie kan ik mijn protest tegen deze zenders het beste richten, de gemeente of de betreffende telecombedrijven? Ik hoop van u te horen. Bij voorbaat dank!

***
Ziekmakende school
Onze zoon is 14 jaar en hij gaat sinds 2012 naar het de middelbare school (VWO).
In 2013 krijgt hij op school gezondheidsklachten, zoals vermoeidheid, concentratieproblemen en hoofdpijn. Thuis heeft hij er geen last van. Hij voetbalt drie keer per week en dat gaat ook goed. Maar als hij op school zit worden de klachten erger. Als hij in de buurt is van wifi-zenders is verergert de hoofdpijn. Zijn schoolprestaties nemen zodanig af dat hij naar de Havo gaat. Uiteindelijk blijkt het de wifi te zijn waar hij last van heeft. De school wil niet meewerken aan een meting. Met tussenkomst van de Landelijke Klachtencommissie komt deze er wel. De school wil echter geen maatregelen nemen om de EMV (elektromagnetische velden) te verminderen. Er lijkt ook grote angst te bestaan voor de mogelijke consequenties als er wordt toegegeven dat het de EMV zijn die de klachten veroorzaken. Wij maken ons zorgen over zijn toenemende gevoeligheid en de (onomkeerbare) gezondheidsschade die op kan treden als onze zoon teveel wordt blootgesteld aan EMV. Hij gaat op dit moment een aantal uren per week naar school en zit verder grotendeels thuis in afwachting van de uitkomst van overleg tussen een groot aantal partijen: wij als ouders, de schooldirectie, het samenwerkingsverband waar de school onder valt in het kader van passend onderwijs - en dat beslissingsbevoegdheid heeft in deze -, de leerplichtambtenaar en de begeleidende en adviserende organisaties en personen zoals een kinderarts van het UMCG.

***
Stichting Medivera
Medivera pleit voor meer witte, stralingsvrije zones.
Het aantal chronisch zieken stijgt schrikbarend en ook de diversiteit en complexiteit van onverklaarde chronische aandoeningen is onacceptabel.
Veel van onze leden/donateurs klagen over last van straling, met name diegenen die immobiel zijn.
De klachten verminderen als zij een poos in een minder belaste omgeving verblijven.
Stichting Medivera CVS/ME-Patientenbelangen

***
Geen kant op
Wij hebben in onze vriendenkring iemand die ontzettend lijdt onder de straling. Naast het behoud van de witte zones zou het van belang zijn om in iedere stad een aantal stralingsvrije huizen te bouwen. Want deze mensen kunnen nu geen kant op.

***
Sinds 1998 gevoelig
Ik ben sinds 1998 gevoelig voor EMF-straling.
Begonnen met straling van computers met snelle intel-processors.
Direct daarna veel last van mobiele telefoon.
Ik werkte bij met ministerie van EZ toen mijn klachten begonnen.
Als systeembeheerder zat ik de hele dag achter de p.c.
Ik ben in 1999 ontslagen, als zijnde ongeschikt voor de functie.
Heb gelukkig nog een aantal jaren wachtgeld gekregen, maar daarna ben
ik in de bijstand gekomen.
Financieel en maatschappelijk heeft het veel gevolgen als de gevoelig bent voor straling.
In 2009 heeft de Europese Cie. een regel aangenomen dat mensen die gevoelig zijn, beschouwd dienen te worden als arbeidsgehandicapt.
Nederland loopt zwaar achter in voorzorgsmaatregelen in vergelijking met andere landen.
Economisch belang gaat hier altijd voor. Toen de zendmasten werden uitgerold had minister president hr. Balkenende alleen maar dollartekens in zijn ogen. Hij wilde geen gezeur was zijn commentaar. (na mij de zondvloed)

***
Zorg betaalbaar?
Het is voor mensen die gevoelig zijn voor straling belangrijk dat er stralingvrije zones bestaan daarom hierbij de oproep om dit voor hen te realiseren. Straling is niet zonder gevaar voor de gezondheid. Daarom is het belangrijk om straling waar mogelijk te beperken. Het kan zelfs een manier zijn om de zorg betaalbaar te maken.

***
Tante ziek
Onze tante is ook ernstig ziek door straling, dus we juichen dit initiatief toe! Er moet een leefbare plek komen voor deze mensen!

***
Niemand begrijpt
Ik ben heel blij dat er een initiatief genomen wordt, fantastisch voor deze stap.
Ik woon zelf in een woonwijk met regiotv, en 3 a 4 masten binnen een straal van 100 meter, waaronder UMTS, met daarbij een heel sterke zendmast van een zendamateur, 2 verdiepingen onder mij. De laatste persoon had de mast eerst op het dak gezet, boven ons hoofd, na protesten, handtekeningakties en 2 rechtszaken, zijn wij in het gelijk gesteld. Nu heb ik wederom heel veel last van de straling, zeker sinds deze nieuwere mast enkele weken geleden is geplaatst door de benedenbuurman.
Klachten betreffen, slapeloosheid en onrustig slapen, chaotische energie, depressie, niet kunnen concentreren en een zeer moeizaam en traag herstelproces na mijn operatie, waarvan niemand begrijp hoe dat kan, (inclusief specialisten).

***
Praktijkvoorbeeld
Mijn vrouw kreeg last van prikkelingen, later van huiduitslag. Dat kwam een paar maanden nadat een UMTSmast op 200 meter afstand was geplaatst.
Huis laten doormeten, één vd stralers stond precies op de zithoek gericht.
Toen zelf detector gekocht. Op basis van die acoustische signalen slaapkamer met isolerende verf behandeld, ultra HR+ ramen laten inzetten, aluminium rolluiken gemonteerd bij slaap- en zitkamer. Klachten verdwenen grotendeels, maar prikkelingen kwamen terug als ze in de achtertuin aan het werk was.
Sinds een half jaar is de mast gedemonteerd, stralingsfunctie overgenomen door installatie op ruim 1.5 km afstand - geen probleem meer, ook niet buiten!
Maar hoogfrequentstraling heeft natuurlijk geen enkele invloed op de 5% mensen die daar zeer gevoelig voor zijn. Allemaal onzin, allemaal massa-hysterie. OF...???????

***
Grondrecht
Ook voor stralingsgevoelige mensen, moet het grondrecht van wonen in Nederland mogelijk blijven.

***
Magnetron
Het word te gek, als ik mijn computer aanzet ontvang ik meer dan tien wifi kanalen.
Nog even en we wonen in een grote magnetron.

***
Lid van Mens en Spirit
Ik noem mij Christen. voel me Democraat ( niet in de zin van tirannie van de helft plus 1) en doe een Appel op het CDA om de witte zones in stand te houden.
Vanuit Politiek vanuit het HART !

***
Kapster
Marion heeft jaren last gehad van stekende pijn in haar linker bovenarm. Daarvoor is ze bij de huisarts geweest en uiteindelijk door een specialist in het ziekenhuis grondig onderzocht, er werd verwacht dat er hartproblemen waren. Conclusie: mevrouw er is niets met u aan de hand. Het kwam er op neer dat ze maar moest leren leven met de pijn. Toen ze hier eens over sprak bij haar kapster, kreeg ze de vraag terug: hebben jullie elektrische apparaten en leidingen rondom en onder jullie bed? Het antwoord van Marion was natuurlijk: ja, wie heeft er nou geen elektrische wekker/radio en bedlampjes en de daarvoor nodige snoeren op de slaapkamer. De kapster zei toen, doe dat allemaal eens weg en zie wat er dan gebeurt. Zo gezegd, zo gedaan. Alles met elektriciteit uit de slaapkamer gedaan. Het effect was dramatisch, namelijk binnen twee dagen was alle pijn verdwenen! Inmiddels hebben we een netvrijschakelaar in het elektriciteitscircuit ingebouwd, zodat alle straling op onze slaapkamer ook gegarandeerd verdwenen is als de laatste stroomverbruiker is uitgeschakeld.
We kunnen nog meer voorbeelden van de negatieve effecten van elektromagnetische straling op de gezondheid van Marion geven, maar we laten het er hierbij.

***
Idioten van het CDA
7 Jaar achtereen was ik zelf anti-stralingactivist en deed ik de kinderbeschermafdeling van Stichting Stralingsarm Nederland, waarbij we vaak samenwerkten met StopUMTS. (...)
Momenteel ben ik geen activist meer meer help mensen (...). Ik ben zelf mijn gezin kwijtgeraakt door de stralingterreur en vorig jaar beëindigde een goede vriend van me Gertjan Leerink zijn leven dat door stralingsklachten ondraaglijk was geworden. Gertjan was ook mijn collega bij Stichting Stralingsarm Nederland.
Ik weet niet precies hoe jullie deze actie vormgeven, maar uiteraard mijn volle steun daarbij! Het is afschuwelijk dat de laatste plekjes Nederland die nog niet verziekt zijn nu ook door die idioten van het CDA worden verpest, los van het feit dat dit onwettig gebeurd, in strijd is met de internationale rechten van de mens, de aanbevelingen van de EEA en Raad voor Europa en er minimaal 8300 wetenschappelijke rapporten bestaan die de extreme schadelijkheid van straling aantoonden. Veel succes dus er mee!

***
10 minuten bellen
Op dit moment kan ik niet langer dan 10 minuten telefoneren of op de laptop. Mijn lichaam wordt dan gewoon ziek. Ik voel me duizelig, misselijk, tintelingen in mn handen en armen, hoofdpijn, hitte-aanvallen, hart gaat overslaan enz. Ik heb dit sinds een paar jaar of ik “vol” zit. We hebben al een dectfoon en eco wifi. Met de dectfoon kan ik ook niet lang meer bellen. Wanneer ik te lang voor de tv zit en die staat niet echt vlakbij de plek waar ik zit, krijg ik dezelfde verschijnselen. Een baan waarbij ik achter de pc moet zitten, kan mijn lichaam niet meer aan.
Wij hebben ons huis door laten meten om te kijken waar we het beste kunnen slapen. Onze jongste kat heeft lymfeklier kanker gekregen, ook van de straling. ( dit wordt meestal afgedaan als niet waar) Tevens hebben wij ons huis laten blokkeren voor de G4 straling en het gaat nu beter met de dieren en ons, iets minder oververmoeid.

***
Slimme meter
Het is net of je helemaal uit elkaar aan het trillen bent, lusteloosheid, slecht slaappatroon, prikkelingen door het lijf, slecht kunnen concentreren, een onverklaarbaar onrustig gevoel, duizelingen. Mijn kind word er ook enorm druk van.
ik merk dat het ook veel in de nacht is, maar het is er altijd, de ene keer extremer dan de andere keer
Ze hadden bij ons een slimme meter geplaatst, ik had vanaf dat moment alleen maar steken in mijn hoofd, heel vervelend, Gelukkig konden we het er weer uit laten halen en de steken in mijn hoofd waren meteen verdwenen.
Wij zijn overgevoelige mensen en ervaren dit erg sterk en ervoor vluchten is onmogelijk omdat het dwars door alles heen gaat. Dit kan gewoon niet meer, tijd dat gezondheid weer voorop staat, het liefst helemaal geen straling meer door het hele land.

***
Huisarts, neuroloog, dermatoloog, oogarts, internist/endocrinoloog, bedrijfsarts
In november 2008 kreeg ik last met slapen. Ook ontstond er een rode vlek op mijn wang die niet meer weg ging. Voor de huiduitslag kreeg ik een zalfje en voor het slaapprobleem slaappillen. De klachten verergeren. 's Nachts had ik tintelingen in mijn hoofd, maar onderzoek wees uit dat er ogenschijnlijk niets mis was met mij. Echter, de klachten en de vermoeidheid verergerden. De huisarts verwees mij door naar de neuroloog. De neuroloog gaf aan dat ik beter naar een dermatoloog kon gaan. Hij herkende in ieder geval niet de oorzaak van de problemen. Ik kreeg melatonine tabletten omdat ik te weinig melatonine aanmaakte.
Op mijn werk merkte ik dat ik last kreeg van de spaarlampen. Volgens de dermatoloog kon dit niet en ik kreeg een zalfje dat niet hielp. Ik werd ik erg ziek. Zo schommelde mijn lichaamstemperatuur sterk over de hele dag, dat voelde erg naar. Ook had ik pijn in mijn armen benen. Het nare gevoel in mijn hoofd nam toe en ik sliep 's nachts niet zonder slaappillen. Ik had last van spanning op het lichaam en een soort van spasme op mijn spieren.
Voor mijn lichtgevoeligheid kwam ik bij de oogarts. Hij constateerde dat ik zeer goede ogen had. Ik kon nergens meer tegen en als ik van buiten was geweest, zagen mijn handen blauw van de kou.
Via de huisarts kwam ik bij een internist/endocrinoloog. Hij schonk serieuze aandacht aan mijn klachten. Alles was op peil, maar ik had te weinig witte bloedlichaampjes. Na twee weken waren de bloedwaarden beter maar ik was nog steeds ziek. Ik kreeg ook last van de televisie en de computer kon ik niet langer verdragen. Mijn vrouw meldde mijn klachten bij het meldpunt gezondheid en milieu. Via het meldpunt ontving ik een reactie waar ik wel wat mee kon. Er was nog niet bekend dat mensen last hadden van spaarlampen, maar mogelijk wel van andere stralingsbronnen. Ik woonde op korte afstand van een grote zendmast (C2000, UMTS) en werkte zelf beroepsmatig met het C2000 systeem.
Ik was zo ziek en werd totaal afhankelijk van de zorg van mijn familie.
Bij de bedrijfsarts gaf ik aan dat ik graag een onderzoek had op mijn werkplek en bij mij thuis. Via de stichting EHS (Elektro Hypersensitiviteit) kwam ik aan het bedrijf Electrosense dat bij mij thuis en op mijn werk een onderzoek naar straling verrichtte. Zowel bij mij thuis als ook op mijn werk werden echter de Nederlandse normen die gelden voor de verschillende straling, niet overschreden.
Ik probeerde te slapen in verschillende slaapkamers en in de badkamer, maar dat hielp niet
Ik kreeg een hele nare prikkeling over het hele lichaam en het was alsof mijn lichaam en hoofd in brand stond. Op advies ging ik in een caravan op een natuurcamping staan in Harfsen. Ik maakte er geen gebruik van de stroomvoorziening en ik stond zo veel mogelijk in de schaduw. De dichtstbijzijnde zendmast was op enkele kilometers afstand. Ik vond het vreselijk dat ik, om aan de straling te ontkomen, op een camping te moest leven en juist op het moment dat ik mij erg ziek voelde.
Na ongeveer twee weken op de camping werd het niet erger en werd ik stabiel zou je kunnen zeggen. De ongecontroleerde beweging in mijn lichaam, die vaak heel goed zichtbaar waren, werden langzaam minder.
Ik heb 5 weken op de camping doorgebracht. Gedurende die tijd hebben mijn vrouw en ik besloten om ons huis te verkopen. In ons nieuwe huis kregen we aanpassingen d.m.v. speciale koolstofverf uit Duitsland en netvrijschakelaars. Niets is nu nog draadloos.
Langzaam merk ik dat ik begin op te knappen. Zonder medicatie begin ik weer te slapen en begon me beter te voelen. Ik kwam erachter dat straling mijn weerstand heeft gebroken.
Dit alles heeft een enorme impact op mij en mijn gezin gehad. Van een gezonde, hardwerkende man die een verantwoordelijke en zeer afwisselende baan had, werd ik een soort van kluizenaar op een camping. Ver weg van alles en iedereen. Buiten de lichamelijke gezondheidsklachten is het emotionele aspect van overgevoeligheid voor straling enorm! In 2015 kan ik stellen dat ik weer volledig kan functioneren, doordat ik alle draadloze verbindingen en sterke elektromagnetische straling zo veel mogelijk uit de weg ga.

***
Vakantiepark of ziekenhuis?
Het is bittere noodzaak dat er een plek is waar mensen tot rust kunnen komen en herstellen.
Voor gezonde mensen bestaan deze plekken al, denk hierbij aan vakantieparken.
Voor zieke mensen bestaan deze plekken ook.
Voor hen is het ziekenhuis bedacht om beter te worden en te herstellen.
Hoeveel des te meer is dit nodig voor mensen die geen kant uit lijken te kunnen?
Waar zelfs een vakantiepark of ziekenhuis geen plek is waar ze kunnen herstellen en zelfs het tegendeel wordt bewerkstelligt?

***
Schoolarts
Bij deze wil ik de actie voor behoud van witte stralingvrije zones ondersteunen.
Vele mensen zijn al zo ziek dat ze deze zones nodig hebben om te kunnen overleven.
schoolarts in ruste

***
Ja, natuurlijk
JA natuurlijk tekenen wij deze aktie want mijn dochter en Ik hebben elke dag de meest vervelende lichamelijke bijwerkingen van straling.

***
Steeds meer slachtoffers
Toen mijn vrouw ongeveer 3 jaar geleden onderuit ging door een burn-out ging ik op internet zoeken naar mogelijkheden om de klachten te verlichten. Daar ontdekte ik dat de symptomen van een burn-out sterke overeenkomsten vertonen met klachten die mensen hebben met overgevoeligheid voor elektromagnetische velden. Toen viel bij mij het kwartje, want terugkijkend moest ik constateren dat ook mijn vrouw hypersensitief is. Sindsdien worstelen we met de klachten en het feit dat je er zo weinig aan kunt doen. Je kunt de oorzaak van de klachten die komen door de elektromagnetische straling niet wegnemen. Ook kun je er niet voor uitwijken, want het is overal. Hoogstens kun je de belasting iets verminderen door thuis de nodige maatregelen te nemen, maar dat heeft ook zijn grenzen. Daar komt dan nog bij dat we al meer dan 20 jaar vlakbij (150 meter)een hoge flat wonen waar een batterij aan zendmasten bovenop staat. Kortom, daar blijf je niet fit en gezond bij. Verhuizen lukt nog steeds niet. Om mij heen zie ik steeds meer slachtoffers van de straling. In mijn gezin, familie, bij vrienden, collega’s. Als ik hen daar op wijs krijg ik onbegrip en soms zelfs heftige reacties. Logisch, want als je dit probleem erkend, moet je je leven veranderen. Maar velen zijn verslaafd aan de draadloze techniek. Verslaafd gemaakt door de omgeving; dat je erbij hoort als je altijd bereikbaar bent, alle informatie volgt en erop reageert. Opgejut door de uiterst commerciële providers van de mobile telefonie. Er wordt hier namelijk erg veel geld mee verdiend.
Wat mij enorm frustreert is dat de overheid dit probleem niet erkend. Terwijl je van de volksvertegenwoordigers mag verwachten dat ze het volk beschermen doen ze dat niet op dit punt. Als je dan gaat uitzoeken waarom, dan kom je erachter dat ze financieel belang hebben bij het in stand houden van mobiele netwerken. Geld is dus belangrijker dan het welzijn van de mensen die ze vertegenwoordigen. Dit kunnen ze echt niet verkopen!
Daarom hoop ik dat er mensen in de politiek zijn die hun nek durven uitsteken en deze problematiek aan de orde stellen. En dat er, om te beginnen, ruimte komt voor de ernstige slachtoffers om te kunnen (over)leven.

***
Supergevoelig
Zelf supergevoelig voor straling, sta ik volledig achter het witte zones initiatief.

***
De pineut
Ik ben VOOR het behoud van stralingsvrije zones in Nederland. Ons land heeft de hoogste stralingsbelasting per X oppervlakte van alle landen. Ik ben er van overtuigd dat deze absurd onnodig hoge GSM/ UMTS stralingsbelasting heel veel gezondsheids malheur met zich meebrengt en nog gaat brengen.
Ik heb geen goed woord over voor de Nederlandse regering die de licenties aan de hoogste bieders verkocht heeft en daarmee zijn gezag over alle verdere ontwikkelingen verkwanseld heeft.
Als je bloed aan je handen hebt is je autoriteit door het putje. Daarom is er ook geen enkele wetgeving die de mobiele stralings providers in het gareel houdt. Dat is ook onmogelijk als je er zelf tot over je oren aan verdiend hebt.

***
Na het per mail verzenden kregen we de volgende reactie van de 1617-de ondertekenaar

Waarom?
-Waarom het negeren van 10.000-en onderzoeken die negatieve effecten aantonen van RF-velden?
-Waarom het negeren van de vele wetenschappers die waarschuwen voor de grote negatieve effecten? Zoals bijv.:
Dr. Martin Pall: die de uitwerking van RF-velden vergelijkt met de uitwerkingen die gezien worden bij röntgenstraling.
Dr. George Carlo: die als hoofd van een onderzoeksteam (van ongeveer 200 onderzoekers) als één van de eerste (1995) de veiligheid van mobiele telefoons moest onderzoeken en tot de conclusie kwam dat deze een kankerverwekkend effect kunnen hebben. Dit komt met name door de digitale signalen die geïntegreerd zijn in het telecommunicatiesignaal.
31 experts van het IARC welke radiofrequente velden indeelden in de categorie: Mogelijk Kankerverwekkend
-Waarom het negeren van vele honderden personen in Nederland die aangeven grote gezondheidsklachten te ervaren in de nabijheid van RF-stralingsbronnen?
-Waarom deze personen weg te zetten met een psychisch probleem terwijl er vele onderzoeken zijn die bij mensen, dieren, planten.. negatieve effecten zien en deze de ervaren gezondheidsklachten kunnen verklaren. (bij dieren en planten ook een psychisch probleem?)
-Waarom personen met klachten negeren terwijl zij juist een inzicht kunnen geven in de gezondheidsklachten die bij ieder mens nog kunnen gaan ontstaan?
-Waarom onvoldoende te monitoren of deze stralingsklachten onder de totale bevolking scherp aan het toenemen zijn. Zoals: Slecht slapen, onrustig / gestrest gevoel, burn-out verschijnselen, hartproblemen, verslechterd immuunsysteem (meer en langer ziek), duizeligheid, concentratieproblemen, oor- en oogproblemen… ?
-Waarom zien vele personen in hun directe omgeving deze klachten sterk toenemen?
-Waarom vasthouden aan een veiligheidsnorm (ICNIRP) terwijl deze compleet ongeschikt is om bescherming te bieden tegen biologische en lange termijn effecten (langer dan 30minuten..)?
-Waarom blind uit te gaan van de adviezen van de Gezondheidsraad terwijl leden hiervan een duidelijk belangenverstrengeling hebben met andere (industrie-gerelateerde) instanties. Bijv. dhr. Eric van Rongen?
-Waarom niet het inzicht te hebben dat het lichaam een complex elektrisch en magnetisch systeem is welke door RF-velden in hoge mate verstoord kan worden?
-Waarom het alsmaar faciliteren van al snellere draadloze toepassingen zonder enige veiligheidscontrole. En hierdoor al meer de grenzen op te zoeken van de weerbaarheid van het menselijk lichaam. Waar mogelijke nieuwe ontwikkelingen als de Terahertz- frequenties een veelvoud aan schadelijke effecten kunnen hebben dan de nu bestaande technieken?
-Waarom het op het spel zetten van de gezondheid van miljoenen mensen met name die van jongeren, kinderen en baby’s?.
-Waarom nu niet reageren nu de uitwerking op de gezondheid nog binnen de perken kan blijven terwijl als men nog een aantal jaren wacht de gezondheidsschade onherstelbaar kan zijn?

Maak een begin met het behouden en ontwikkelen van stralingsarme gebieden in Nederland!

***
Schiphol
Omdat ik mijn jarige kleinkind in Engeland heb opgezocht moest ik de laatste dagen enige uren op Schiphol en Gatwick doorbrengen. Dit keer gewapend met mijn Cornet stralingsmeter. Ik schrok echt van de waarden die ik in heel Schiphol inclusief de lopende banden mat. Vaak meer dan 30 mW/m2!
Op Gatwick was dat lang niet zo erg: zo rond de 1 mW/m2. Ik heb toen de volgende tekst als klacht ingediend bij Schiphol. Benieuwd wat het antwoord gaat zijn.

De Wi-Fi straling is ongehoord sterk m.n. in de wachtruimtes. (wel 46 milliwatt per vierkante meter). Ik krijg daar ondraaglijke pijnen van en vele electrosensitieven met mij. Mijn klacht is dat er geen stralingsarme ruimte is waar electrosensitieven (die meestal nog veel ernstiger symptomen ervaren als ondergetekende) kunnen verblijven. Zo moest ik gisteren heel lang wachten in een grote groep smartphone gebruikers, voor de douane waarbij mijn pijn echt ondraaglijk werd en door de druk op mijn borst mijn ademhaling belemmerd werd. Als er geen voorzieningen worden getroffen kan ik mij, en zeker de nog veel ernstiger elektrosensitieven, niet meer met het vliegtuig verplaatsen en worden elektrosensitieven daarmee uitgesloten van de luchtvaart en dat is wat mij betreft discriminatie.

***Lees verder in de categorie Verhalen | Terug naar homepage | Lees de introductie