Giethoorn: Ziek door lang verblijf naast zendmast mobiele telefonie. Blijvend extreem overgevoelig.

zondag, 11 september 2011 - Categorie: Verhalen

Oorspronkelijk geplaatst 10 mei 2011
Update met actualisering 11 sept. 2011

Stopumts ontving op 10 mei 2011 onderstaand ervaringsverhaal uit Giethoorn. Wederom van een slachtoffer die nietsvermoedend lange tijd bestraald wordt door een zender voor mobiele telefonie (natuurlijk ruim beneden de emissienorm), het medisch circuit doorloopt zonder enige herkenning van de symptomen door de artsen (de connectie wordt immers ontkend door de gezondheidsraad) maar uiteindelijk hersteld door eliminering van de straling c.q. verhuizing. De overgevoeligheid voor elektromagnetische velden blijft, een ervaring en een maatschappelijk lastige handicap die gedeeld wordt met andere slachtoffers van de draadloze maatschappij:

---------------------------------------------------------------------

Medio 1987 kocht ik een dect telefoon (draadloze huistelefoon). Ik was een van de eerste met zo een geweldige telefoon, zo handig als je 2 kleine kinderen hebt, je kan alle kanten op dus je kan de kids goed in de gaten houden,

Ongeveer een jaar later kreeg ik uitslag op mijn handen (blaren), ben naar de dokter gegaan, en kreeg allerlei zalfjes voorgeschreven Dermovate (corticosteroïden) maar helaas niets hielp, werd door gestuurd naar een specialist en die constateerde een formaldehyde allergie.

Ik begon ook vreemd gedrag te vertonen, was mezelf niet meer, en kwam geregeld bij instanties terecht, daar ging het altijd weer goed met me, maar zodra ik thuis was ging het weer bergafwaarts, en werd ik weer opgenomen ( nu besef ik dat ik steeds onbewust het huis ontvluchtte )

Naar de huisarts met de klacht OVERAL PIJN hebben hebben conclusie: FIBROMYALGIE

Daarna kreeg ik een sterk afkeur voor luchtjes werd er agressief van en kon niet meer goed nadenken, ik had buren die de hele dag sterk ruikend wasgoed buiten hadden hangen dus was ik gedoemd om binnen te blijven.

Naar de dokter; heb last van HARTKLOPPINGEN, soms zo erg dat ik dacht ''nou kapt die ermee'', maar wederom niets aan de hand ''mevrouw uw hart is prima in orde''

Ik ging me steeds slechter voelen, voelde me gewoon niet lekker, had nergens zin in, zelfs het eten of de was doen koste me erg veel energie, als het maar even kon lag ik te slapen, erg voor mijn kinderen, die hebben het erg lang moeten doen met een slapende moeder, ik deed wat ik moest doen, maar meer ook niet.

In 2005 kwam bij mij mijn eerste computer en ik vermaakte me hier prima mee, maar na een tijdje kreeg ik een vreemde fluittoon in mijn oren, ik gaf de PC de schuld die stond te fluiten dus we doen maar oordopjes in, wel vreemd want als ik er niet achter zat hoorde ik het nog ?

Het werd zo erg, dat kon de PC niet zijn, mijn kinderen hoorden het gefluit niet, het werd steeds hoger en scherper, op sommige dagen onverdraagbaar, ook begon ik alles wazig te zien en had erg veel last van maagzuur, zelfs een glas water kwam omhoog, ik kon haast niets meer eten of drinken, (ik at alleen maar rennies op een bijna lege maag), was ook erg duizelig kon bijv. onder de douche mijn ogen niet dicht doen dan viel ik om, dus met een hand mijn haar wassen en de andere hand de muur vasthouden.

Weer naar de dokter vanwege het WAZIG ZIEN die stuurde mij door naar de oogspecialist conclusie: OOGMIGRAINE

Ik ga het internet op en ga uitzoeken wat oogmigraine is, al zoekende kom ik op www.stopumts.nl . Ik kijk naar buiten; ik hoef niet eens van mijn stoel te komen en zie daar allemaal masten staan, het zal toch niet waar zijn op nog geen 100 meter recht voor mijn slaapkamer raam op de zelfde hoogte van mijn raam staat een UMTS en een GSM, ik ga me er wat meer in verdiepen en zie er nog 2 staan op 300 honderd meter, en links daarvan een C 2000, het kwartje was gevallen...dus daar heb ik tinnitus (fluittoon) van. Ik besluit dan ook niet voor mijn tinnitus naar een specialist te gaan, ik weet genoeg.

Ik neem contact op met erkend bedrijf die komt meten en geeft het advies WONING AFSCHERMEN en ik ga aan de gang met folie en verf, koop voor de ramen speciale gordijnen maar het moeten de dikste zijn dus zit ik nu binnen, maar kan ook niet meer naar buiten kijken, er breekt een eenzaam jaar aan maar ik knap wel op, heb iemand die de boodschappen voor me doet en ik krijg weer energie, heb geen oogmigrane, maagzuur, hartklopingen en mijn fluittoon (tinnitus) is weg als ik maar binnen blijf. Ga ik toch naar buiten heb ik de volgende dag weer die vreselijke fluittoon en hartkloppingen

Leven is het niet, het is overleven, tot er op een dag een hijskraan verschijnt en mijn wereld stort in; ik zie dat er voor mijn slaapkamerraam een mast word bij geplaatst, ik bel met degene die mijn woning heeft opgemeten, en hij komt langs, hij heeft maar één mededeling '' MOET JE HIER ECHT BLIJVEN WONEN?''

Ik laat me inschrijven voor een andere woning, ik krijg er 1 aangeboden, maar helaas vlakbij een zendmast, de waarde die ik meet zijn erg hoog, ook wat er uit de omliggende woningen komt, de wooncorporatie heeft er geen begrip voor als ik ze zeg waarom ik de woning weiger krijg ik als antwoord : MEVROUW DAAR KUNNEN WE GEEN REKENING MEE HOUDEN, DAT KOST U PUNTEN !

Weer krijg ik een woning aangeboden, ik neem mijn meetapparatuur mee en wonder boven wonder bijna NUL ik kan het haast niet geloven. Ik accepteer de woning en ik kan weer leven, ik kan weer naar buiten en heerlijk fietsen, ook doe ik mijn boodschappen weer zelf maar helaas moet ik dan de stad in,
en is het de dag erna weer goed mis, daar is die weer die intens hoge fluittoon dus de rest van de week maar in en om het huis blijven.

Eén geluk heb ik en dat is dat mijn buren speciaal voor mij geen draadloos internet hebben genomen. Ze bestellen een KPN Experia Box met de duidelijke mededeling dat het geen WIFI mag zijn maar met snoeraansluiting.

We trekken netjes een kabel naar boven en sluiten alles aan. Ik help met de installatie van de computer maar ik voel me zo vreemd, ben duizelig, het is net of de vloer onder me vandaan word gehaald. Ik ga naar huis en naar bed, het zal morgen wel over zijn. Maar het ging niet over. Ik pak mijn meetapparatuur en krijg het signaal van draadloos internet mijn woning in. Bij mij onstond de vraag, waar komt dit nu weer vandaan ? Het is de KPN Experia Box van de buren, die duidelijk hadden gevraagd om geen draadloos te leveren.

Ik bel hierover met de KPN en krijg de mededeling dat die standaard aan staat, maar als je het niet gebruikt dat die dan geen signaal afgeeft.
CONCLUSIE: ze weten niet eens wat ze verkopen. SCHANDALIG (zijn ze nou zo dom of doen ze extra hun best).

Aan de andere zijde heb ik buren die hebben wel WIFI maar dat heb ik kunnen afschermen met folie, ik moet wel. er zijn daar ook 3 mobieltjes aanwezig.
De kinderen in de leeftijd van 14 en 17 jaar die doen hun mobieltje echt niet weg (begrijp ik wel). Mijn eigen dochter heeft ook het huis verlaten omdat ze van mij niet meer in huis mocht bellen.

Inmiddels ben ik zo gevoelig geworden dat ik de stroom in mijn huis zoveel mogelijk uitschakel, (gebruik 's nachts verlichting op batterijen).
Zo kort mogelijk in winkels verblijven met TL en spaarlampen, maar dat voel ik snel genoeg, krijg dan opvliegers en word duizelig.
De wasmachine gaat aan als ik de boodschappen doe.

De PC kan ik maar kort achter, alleen voor de post en dan gaat die weer uit.
Kan alleen nog katoenen kleding dragen in verband met het statisch opladen van mijn lichaam. (Mijn horren nog aanpassen met aluminium gaas, synthetische eruit verwijderen in verband met elektrostatische geladen lucht)

Maar ik ben er blij mee, ik leef weer en al mijn klachten zijn weg, zelfs mijn allergie�n!
Tot dat ik het bericht kreeg dat OOK HIER EEN MAST KOMT VAN 39,5 METER HOOG (op 300 meter afstand van mijn woning). DIT KAN EN MAG NIET GEBEUREN !
We zijn niet geïnformeerd over de komst van de mast. Wel een dorpsvereniging die voor goede besluitname geen kennis van zaken had en die verwachtte geen problemen.
Dit is onacceptabel gedrag van de gemeente, en we starten nu weer een nieuwe procedure op.
Tijdens de gesprekken kreeg ik te horen dat hier nog een slachtoffer naar toe is verhuisd.

De reclame van KPN zegt genoeg met de slogan 'Generatie KPN' die komt er inderdaad aan: ziek, futloos, agressief en met onverklaarbare klachten!

Marie-Louise

(e-mailadres bekend bij de redactie van Stopumts)

---------------------------------------

Update 11 sept. 2011:

MIJN WERELD STORT WEER IN

Op 8 september verschijnt er een hijskraan, op 300 meter van mijn woning!

Nijn wereld stort weer in, maar zal nog wel even duren voordat het spul erin word gehangen dacht ik, maar nee, op 9 september is de mast klaar met alle toeters en bellen eraan, hij staat gelukkig nog niet aan, de vraag is wanneer gaat dat gebeuren.

En waar moet ik nu naartoe, ik weet het niet meer.

Ik zie het niet meer zitten; deze woning is niet af te schermen, hij komt binnen aan de kant van de keuken, toilet, gang en de meterkast, een onmogelijke taak, dit krijg ik niet dicht, mede door de verlaagde plafonds.

Ik had dus eigenlijk in mijn vorige woning kunnen blijven zitten, die was helemaal afgeschermd.

MarieLouiseLees verder in de categorie Verhalen | Terug naar homepage | Lees de introductie