De strijd voor een internetverbinding zonder straling. Andere router: hoofdpijn verdwenen.

zaterdag, 27 november 2010 - Categorie: Verhalen

Gerelateerd bericht: Folders%20en%20publicaties/4623/redir

Ook als je herhaaldelijk zegt dat je wèl een aansluiting op het Internet wil hebben, maar geen WiFi-straling, wordt deze voortdurend door de providers opgedrongen. Misschien kan het onderstaande ervaringsverhaal lezers van Stopumts helpen:

Hoe kun je een goede verbinding hebben met het internet, zonder de WiFi-straling te moeten ondergaan ?

Ik vertel wat ik meegemaakt heb. Mijn ervaring kan misschien andere mensen helpen.

In december 2006 kocht ik in Leuven een draagbare computer. De verbinding met het internet gebeurde via kabel. Standaard wordt mijn laptop geleverd met een geactiveerde WiFi software. Bij mij was de geactiveerde WiFi (2 antennetjes bij het scherm) 3,7 V/m sterk, op een afstand van 30 cm, de plaats van mijn hoofd. Volkomen nutteloos werd mijn hoofd (en de rest) sterk bestraald met gepulseerde hoogfrequente golven. Ik was mij van geen kwaad bewust, tot ik in april eens het bewustzijn verloor in een soort crisis van epilepsie. Toen ik begreep wat er gebeurde, heb ik de WiFi gedesactiveerd op mijn PC met een speciale functietoets. Een WiFi-straling vanuit de router (modem) had ik niet. Maar de routerantenne van mijn buurman straalde met een sterkte van 7 V/m op een afstand van 30 cm.

De WiFi’s en de DECTs van de buren hebben mij uit mijn appartement verjaagd en ik ben gaan wonen op het platteland in Normandië.
Toen ik daar aansluiting vroeg op het Internet, heb ik duidelijk gezegd dat de connectie gebeurt met een ADSL-kabel en dat ik absoluut geen WiFi-straling wilde hebben.
Een week later kreeg ik mijn modem per post. De WiFi software was toch actief. Ik vroeg de maatschappij (Orange) om de WiFi uit te schakelen. Maar ik kreeg als antwoord: “dan kunt u geen aansluiting met het Internet hebben”.
Dat was een leugen. Een vriendelijke ingenieur uit België heeft mij uitgelegd hoe ik de WiFi kon desactiveren. Het lukte prachtig; ik had toegang tot het Internet zonder WiFi. Drie jaar heb ik zo kunnen werken zonder hoofdpijn.

De hoofdpijn is teruggekomen in de lente van 2010. Mijn meetapparaat liet zien dat er WiFi-straling uit de modem (een ‘Livebox’ van Orange) kwam. De WiFi software was gedesactiveerd maar de telecomfirma gebruikte de antenne en de WiFi kaart in mijn Livebox voor andere doeleinden (draadloze televisie). Wat eerst een leugen was, is nu juist: geen Internet zonder WiFi-straling.
Mijn vriendin heeft de Livebox in Aaronia Shield gewikkeld wat de straling verzwakte maar niet helemaal wegnam. Gedurende zes maanden betekenden Internet en Outlook: hoofdpijn.

De oplossing is er in november 2010 gekomen. Ik heb een nieuwe router gekocht die geen WiFi kaart heeft en geen antenne: ‘DSL2’ van ‘D Link’ (zoekrobot Google).

Wat een strijd heb ik moeten voeren om van die draadloze vervuiling verlost te geraken. Privé-firma’s mogen zo maar de mensen bestralen.. Voor gevaarlijke experimenten op menselijke proefkonijnen werden nazi-artsen in Nüremberg veroordeeld. Hebben wij nog ministers van Volksgezondheid ?

Ik heb mijn ervaringen met draadloos gevaar neergeschreven in mijn boek ‘Stralingsgevaar ! Vervuiling in een gsm-maatschappij’, uitgegeven bij EPO in Antwerpen..

Patrick Vanden Berghe.Lees verder in de categorie Verhalen | Terug naar homepage | Lees de introductie