Man bijt hond: uitzending over electrohypersensitivity. (Upd. + Ext.)

dinsdag, 30 november 2010 - Categorie: Verhalen

Als u de (korte) uitzending gemist heeft kunt u deze alsnog bekijken op:
www.manbijthond.nl/fragmenten/elektro-vluchtelingen-0 .

Voor een soortgelijke reportage over elektrosmog vluchtelingen in Frankrijk in het Dagblad Le Dauphine van 28 nov. 2010 zie: www.next-up.org/pdf/Le_Dauphine_La_Une_EHS_Ils_vivent_retranches_pour_fuir_les_ondes_28_11_2010.pdf .

Op 23 en 28 nov. 2010 besteedde het NCRV programma ''Man bijt Hond'' op Nederland 2 enkele minuten aan mensen met EHS. De reportage was evenwichtig en informatief.

De begeleidende tekst van Man bijt Hond luidde:


. Sinds de opkomst van de mobiele telefoon verschijnen er telkens meer digitale snufjes op de markt. Steeds meer signalen dwarrelen door de lucht, maar er zijn ook mensen in Nederland die ten onder gaan aan al deze moderne snuisterijen.

Zij hebben erg te lijden onder al deze elektrische stralingen. Deze onbegrepen groep, noemt zichzelf Elektro-vluchtelingen. Regelmatig zoeken ze elkaar op bij camping De Bosakker in Ermelo.

In deze stralingsvrije zone voelen de lotgenoten zich goed en kunnen ze lief en leed met elkaar delen. Man bijt hond schenkt vandaag aandacht aan hun probleem en gaat op bezoek bij deze bijzonder groep vluchtelingen.

Stopumts schreef voorafgaande aan de uitzending van 23 nov. 2010:

Stopumts hoopt van harte dat het programma een serieuze benadering toont over de intolerantie die sommige mensen ontwikkelen voor elektromagnetische velden en dat het geen schertsvertoning wordt waarin stralingsslachtoffers op minderwaardige wijze belachelijk gemaakt worden. Wat dat betreft kan de NCRV een voorbeeld nemen aan de uitstekende voorlichtende programma's over dit ernstige probleem voor de volksgezondheid zoals die door buitenlandse omroepen zijn uitgezonden.

Ter vergelijking voor u alvast enkele voorbeelden van serieuze (buitenlandse) reportages:
www.www.stopumts.nl/doc.php/Oproepen/3090
Berichten%20Internationaal/3858
Berichten%20Internationaal/3912
Berichten%20Internationaal/4156
Artikelen/3754 .
Berichten%20Internationaal/4101 .
Berichten%20Internationaal/5113

Goede Nederlandse reportages:
Verhalen/1816
Artikelen/3221 .Lees verder in de categorie Verhalen | Terug naar homepage | Lees de introductie