StopUMTS Logo
how to get rid of moles 
Zoeken
   
Voorlichting
03/10/18LED: Onderzoek naar LED-v
01/10/18Voorlichting voor wie nie
Artikelen
22/10/18Electrohypersensitivity:
19/10/18Prof. Pall's Response to
18/10/18USA: Greenbank, het dorp
12/10/18THE PHYSIOLOGICAL AND ENV
10/10/18COMPILATIE: Maatregelen v
01/10/18Expert waarschuwt voor on
Berichten Nederland
20/10/18Stadspartij Den Helder be
15/10/18Met 5G fors meer antenne-
13/10/18Raad Lingewaal niet akkoo
10/10/18Elektrostress - Milieuaa
09/10/18Mobiele telefoon verboden
Berichten België
03/09/18Waar staan de UMTS (3G) e
23/07/18Brusselse overheid tekent
Berichten Internationaal
21/10/18China bans mobile phones
19/10/18The 'Phonegate Scandal' m
10/10/18COMPILATION of measures t
10/10/18Cuba: Microwave Weapons A
Ervaringen | Appellen/oproepen
17/10/18Ziek door straling, RTL l
01/10/18Dilemma? Baantje met stra
01/10/1827 jaar, elektrosensitief
Onderzoeken
10/10/18Diplomats' Mystery Illnes
06/10/18Low-intensity EMF induce
28/09/18Variation in temporal rel
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
22/10/18Britain's First 5G Court
21/10/18Reconnu victime d’un ac
27/09/18Juridisch café VVM over
Oproepen
23/10/18VNG en 5G: Gezocht: deeln
23/10/18Eindhoven: Burgerinitiati
22/10/18Op maandag 22 oktober wor
Folders
10/09/18Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
12/10/18Geplaatst in Eindhovens D
02/10/18St. EHS brief naar Tweede
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Ervaringsverhaal van een jonge vrouw uit Zweden    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

Ervaringsverhaal van een jonge vrouw uit Zweden
vrijdag, 27 augustus 2010 - Dossier: Ervaringen burgers


Bron: Aftonbladet 23 aug 2010

UMTS zendmast naast de deur: ''Ik kon niet meer behoorlijk slapen''

Auteur: Cecilia Bcklund (Vertaling Stopumts)

Chanelle Richter, 29, kreeg ernstige slaapproblemen nadat er plotseling een zendmast voor mobiele telefonie naast haar deur geplaatst was. ''Maar nadat ik verhuisd was naar het platteland verdwenen mijn gezondheidsproblemen als sneeuw voor de zon en nu slaap ik goed'' zegt ze.

Chanelle Richter, had nooit slaapproblemen . Haar leven veranderde echter nadat een umts zendmast geplaatst werd op 15 meter afstand van haar appartement in de stad.

Ik verbleef daar 9 maanden en realiseerde mij geleidelijk dat ik mij niet kon concentreren, dat ik geheugenproblemen had en hoofdpijn en hartonregelmatigheden. En bovendien sliep ik helemaal niet goed. Alleen buitenshuis voelde ik mij beter.

De problemen werden erger. Chanelle kreeg hulp van ''Vgbrytarna'' (De Golfbrekers) een vrijwilligersorganisatie die hoge stralingwaarden mat in haar appartement en zij realiseerde zich dat zij moest verhuizen om weer een dragelijk bestaan te kunnen leiden.

Chanelle verhuisde naar een nieuw appartement dat niet te dicht bij zendmasten voor mobiele telefonie gesitueerd was en in het begin ging alles goed omdat al haar symptomen verdwenen en ze weer goed kon slapen, Maar toen installeerden al haar buren allemaal draadloze systemen.

''Toen begon ik weer slaapproblemen te krijgen. Nooit voelde ik mij lekker, ongeacht hoeveel ik probeerde te slapen''.

Naar een cottage op het platteland.

Na overleg met de verhuurder kreeg zij als aanbeveling om een cottage te huren op het platteland, waar zij nu ook leeft. Chanelle heeft haar nieuwe woning door laten meten en de stralingswaarden zijn hier beduidend lager dan in haar voormalig appartement in de stad.

''Nu kan ik weer prima slapen! Ik wordt vroeg wakker, geheel uitgerust, en het gaat goed met me!''

Voor het oorspronkelijke artikel met een leuke foto van Chanelle Rigter zie:
www.aftonbladet.se/kropphalsa/somnklubb/article7659132.ab .

(Met dank aan onze collega Henrik Eiriksson van mast victims)


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer