StopUMTS Logo
how to get rid of moles 
Zoeken
   
Voorlichting
21/06/18Aarding en advies elektri
20/06/18Antennebureau: Resultaten
Artikelen
15/06/18The 25% Revolution—How
07/06/18Bees, Birds and mankind D
07/06/18Is your high blood sugar
04/06/18Verstouwbare waterafstote
31/05/18Fatal collision? Are wire
29/05/18Researcher Explains How E
Berichten Nederland
21/06/18Leeuwarden: straling 5G n
18/06/18‘Nederland wordt digita
15/06/18Duurzaam Antennebeleid We
15/06/1816 juni: Internationale E
09/06/18Buurt in Kerkdriel wil ze
Berichten België
16/06/18Scherpenheuvel-Zichem: Be
14/06/18Tommelein laat straling d
Berichten Internationaal
19/06/18Oostenrijk: Wordt uitzend
07/06/18Oostenrijk: Ärztekammer
04/06/18The roll out of 5G wirele
03/06/18Top mobile phone firms wa
Ervaringen | Appellen/oproepen
28/05/18Stralingsarme werkplek
28/05/18Ervaring in Denemarken
23/05/18Energieverbruik 2 keer zo
Onderzoeken
21/06/18Absorption of wireless ra
17/06/18Metabolic and Genetic Scr
12/06/18The human skin as a sub-T
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
01/06/18Wetgeving hoogspanningsli
15/05/18Brit dad sues Nokia for u
02/03/18Formal Complaint to the E
Oproepen
15/06/18Stem voor plan voor een w
24/05/18Lezing in Westerhoven: Sm
25/04/18Workshop: EHS en omgaan m
Folders
10/09/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
28/05/18Elektromagnetische velden
23/05/18Mail naar Brandpunt over
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Ervaringsverhaal van een 15 jarige elektrogevoelige Groningse atheneum scholier.    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

Ervaringsverhaal van een 15 jarige elektrogevoelige Groningse atheneum scholier.
maandag, 16 augustus 2010 - Dossier: Ervaringen burgers


Eigenlijk begon het op school toen we op een middag bij NaSK met de netbooks werkten. Deze meer dan 20 netbooks zijn met elkaar verbonden door middel van een draadloos netwerk. Op zich erg handig als je in het lokaal met zijn allen op internet wil, maar zodra ze ingeschakeld werden begon bij mij de hoofdpijn! En dat was niet zon beetje ook, maar echt verschrikkelijk! Toen ik na dat uur naar huis ging het was vrijdag middag had ik nog steeds barstende hoofdpijn en ik heb werkelijk het hele weekend last van hoofdpijn gehad! We hebben toen besloten dat ik er maar geen gebruik meer van moet maken en dat ik voortaan in het computerlokaal ernaast (!) mag werken

Dit is overigens niet het enige waar ik last van heb, want eerder ook al een keer in het Duitse Nordhausen, waar we op het station liepen, stond een zendmast op een oude goederenloods. Mijn vader en ik hadden allebei hoofdpijn! Zodra we later weg reden was alles over!

Hier in de buurt staat ook ergens een zendmast, pal naast het fietspad met als gevolg dat iedere keer als ik daar langs moet, dat ik hoofdpijn heb, en als ik weer verder weg ben dan gaat dat dus weer over.

Afgelopen vakantie waren we in het Zwarte Woud, en reden daar natuurlijk ook een paar keer over de Autobahn, wat normaal niet erg is, ware het niet dat er om de 1 2 kilometer een zendmast stond. Niet zomaar zendmasten, maar zendmasten die bomvol hangen! Met als gevolg dat iedere keer als je in de buurt komt, ik hoofdpijn kreeg! Ik was ook aan het lezen en ik lette er niet op, maar iedere keer als ik hoofdpijn kreeg en ik keek op stond er een mast! (voor de duidelijkheid, het is geen wagenziekte, dat voelt anders).

Later die vakantie waren we in Villingen-Schwenningen waar we de auto bij een of andere voetbal stadion hadden geparkeerd, helaas, de lichtmasten hingen vol met antennes! Eerst had ik er geen last van, maar later werd het heel erg en wou ik alleen nog maar weg. Toen we dan ook eenmaal weg waren was de hoofdpijn dan ook over, n kon ik een stuk makkelijker zien, wat mijn ouders ook bevestigden. Niet dat je gezichtsvermogen achteruit gaat, maar het voelt alsof er wat op je voorhoofd drukt waar je onderdoor moet kijken. De hoofdpijn is trouwens voornamelijk aan de voorkant, dat wil zeggen, het voorste deel van mijn hoofd.

In deze vakantie zaten we in een huisje, 6 km van het dichtstbijzijnde dorp, en ook ver van zendmasten, waardoor er geen ontvangst was met een mobieltje (blij toe). Het voelde er dan ook erg goed, en nooit last van hoofdpijn.

Hier bij ons thuis wel last van hoofdpijn af en toe, ook al is hier niet zo heel veel ontvangst met de mobiel, maar er zijn hier een stuk of 5 draadloze netwerken te ontvangen van buren n NIET-BUREN!
De buren in ieder geval aan 2 kanten hebben een draadloos netwerk. Toen ik met mijn buurjongen achter zijn computer zat had ik last van hoofdpijn!

Dit zijn overigens een maar een aantal voorbeelden!

(Naam en adres bekend bij de redactie van Stopumts)


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer