StopUMTS Logo
how to get rid of moles 
Zoeken
   
Voorlichting
16/08/18Wifi uitzetten: modems
10/08/18Netkaart hoogspanningslij
Artikelen
18/08/18Check if your mobile phon
18/08/18Eye Damage in the Microwa
17/08/18Monsanto moet 289 miljoen
17/08/18Ware WLAN ein medikament
16/08/18The full story on EMFs: R
11/08/185-10% Elektrosensiblen
Berichten Nederland
17/08/18De volksgezondheid is bli
15/08/18Huisarts ziet aantal stud
06/08/18’Buitengebied Hoogeveen
28/07/18OPEN BRIEF aan KPN en all
23/07/18Bijna 17.000 LTE-antennes
Berichten België
23/07/18Brusselse overheid tekent
16/06/18Scherpenheuvel-Zichem: Be
Berichten Internationaal
15/08/18USA: CDC Finds Brain, Liv
02/08/18Canada: First withdrawal
26/07/18ICNIRP’s public consult
17/07/18Frankrijk: PhoneGate scan
Ervaringen | Appellen/oproepen
29/07/18WMO aanvraag: ervaring
03/07/18Slimme meter ervaring
28/05/18Stralingsarme werkplek
Onderzoeken
18/08/18Exposure of Insects to Ra
04/08/18Occupational exposure to
29/07/18Oxidative stress in elect
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
17/07/18De Omgevingswet en elektr
01/06/18Wetgeving hoogspanningsli
15/05/18Brit dad sues Nokia for u
Oproepen
13/08/18Oproep stralingsarme werk
23/07/18Oproep logeeradres Den Ha
29/06/18Tegenlicht wordt 30% geko
Folders
10/09/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
07/07/18E/mail naar alle raadsled
07/07/18E-mail naar de TV redacti
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Zoeken naar een stralingsvrij plekje om te kamperen...    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

Zoeken naar een stralingsvrij plekje om te kamperen...
zondag, 28 maart 2010 - Dossier: Ervaringen burgers


Straling op de boerencamping in Limburg

Overgevoelig voor straling betekent dat veel campings voor ons soort mensen niet veilig zijn. Dit was mij al bekend en dus reserveer ik nooit. Maar omdat het nog geen 1 april was en de meeste campings nog dicht zijn, belde ik naar een boerencamping in Kessel met de vraag of er Gsm-masten dichtbij de camping stonden,''Nee hoor'', zei de boer aan de telefoon.

Eenmaal van de snelweg bij Venlo afgekomen voelde ik mijn rechtervoet beginnen te prikken. Hoogspanningslijnen langs de A 273. Dan prikt die voet altijd. Ik hoopte maar dat die camping vergenoeg van de hoogspanning zou zijn. Mijn linkerschouder voelde ik ook en stuwing naar mijn nek en oren. Maar Gsm-masten had ik nog niet gezien. De verschillende soort pijnen aan ledematen, zijn verschillende soort straling. ik lijk wel een wandelende wichelroedeloper.

Op de camping aangekomen vroeg ik de boer: ''Hoever staan die hoogspanningsmasten van de camping af?'' Hoogspanning??? vroeg de boer quasi onschuldig. Ja, die daar en ik wees ze aan.

Oh zei de boer dat is wel anderhalve kilometer. Ik zei dat ik niet het gevoel had dat het met mij iets ging worden op zijn camping met die hoogspanning, maar het zou proberen en zette mijn caravan neer

Ik was moe en had honger, dus eerst maar even wat te eten gemaakt, ondertussen stortte mijn gezondheid langzaam in. Mijn spieren begonnen pijn te doen, ik had een druk op mijn hoofd en nek, mijn armen en benen leken wel reumatisch. Ik had al even rond lopen speuren naar GSM masten, ik zag ze niet. Terwijl ik zeker voelde dat ze er wel waren.

Ik keek op de kaart en zag de hoogspanning lopen, de hele N273 langs alle dorpen tot Roermond. Maar ook zag ik een andere hoogspanning achter het bos bij Helden. Dus de camping stond tussen 2 hoogspanningslijnen in. En de GSM die ik wel voelde maar nog niet getraceerd had.

Ik reed via de N273 naar Roermond. Pas nadat ik de N280 was opgedraaid begon mijn lijf te normaliseren en dus reed ik door richting Swalmen om op die weg richting Venlo een andere camping te zoeken. Een aantal campings in die omgeving had ik al eerder afgekeurd wegens hoogspanning of GSM nabij de camping en dus ging ik naar een camping waar ik al jaren kom, in Swalmen, waar ik gelukkig wel even terecht kon zonder voorzieningen en ik niet hoefde te gaan wildkamperen.

Ik ging terug naar de camping in Kessel om mijn caravan op te halen. via het veer tussen Beesel en Kessel. Waardoor ik weer door het dorp kwam. En ja hoor, vlak voor de hoogspanning zag ik hem staan. De GSM MAST die ik had gevoeld.

Bram de tomtom zei op dat moment dat het nog 700 meter was naar de boerencamping. De boer zijn antwoord dat er geen Gsm-masten in de buurt stonden en de hoogspanning wel anderhalve kilometer verderop stond waar je onmogelijk last van zou kunnen hebben, gaf dus wel aan dat ook deze man niks begrijpt van last van straling, terwijl hij er zelf voortdurend aan blootgesteld wordt en ook zijn gezondheid hier schade van kan oplopen. Maar ja er zijn nog zoveel mensen die hun kop in het zand steken tot dat ze zelf in hun directe omgeving worden geconfronteerd met de gevolgen.

Ik gooide de afwasbak in de kast, ruimde het stroom op , draaide de poten in hing de caravan achter de auto en vertrok. Er was niemand te zien om me af te melden, maar na mijn uitleg aan de telefoon en persoonlijk bij aankomst dacht ik dat ie wel zou begrijpen dat ik hier niet gelukkig zou zijn als ik al na een uur vertrokken was

Deze keer niet meer over de N 273, genoeg straling gehad vanmiddag, maar via Venlo en de nieuwe snelweg. Via het veer was niet verstandig met die hoge talud. Het was een verademing om uit die straling weg te zijn.

Aangekomen in Swalmen op de electrosmog veilige boerencamping, omdat er helemaal geen bereik is met je mobiele telefoon, en als je bereik hebt op het Duitse netwerk zit, kwam mijn lijf eindelijk tot rust, waardoor ik toch nog een leuk weekend kreeg zonder verdere gezondheidsklachten.

Mijn elektro overgevoeligheid zorgt ervoor dat ik in veel winkels niet meer kan komen. Opvallend was dat ik bij de bakker in Swalmen waar ook de winkel vol hangt met die ronde rotlampen, ik geen enkele last had. De aanwezigheid van Gsm-masten hebben dus duidelijk invloed op verlichting. iets wat ik al jaren beweer, waar niemand naar wil luisteren. Het ergste van alles is dat veel mensen het niet voelen, en dus worden ze wel bestraald terwijl ze het niet doorhebben.

Demente bejaarden die opgevangen worden op zulke plekken kunnen zich niet meer weren, terwijl hun alzheimer door straling verergert.

Tip voor elektro gevoeligen: koop een ANWB gedetailleerde Nederland atlas, daar staan alle hoogspanningslijnen, fabrieken, luchthavens en veel andere stoorvelden op. Op internet kun je gsm-masten lokaliseren door www.gsmmasten.nl in te toetsen, daar kun je op postcode alle masten vinden door heel Nederland.

Tip voor campingorganisaties: Maak een lijst met straling en elektro-veilige campings. Zodat mensen die overgevoelig zijn ook gewoon kunnen kamperen zonder iedere keer een discussie aan te hoeven gaan met mensen die er toch niks van begrijpen.

Voor het originele artikel zie:
ziekmakendestraling.web-log.nl/straling_en_geluid/2010/03/straling-op-de.html .


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer