StopUMTS Logo
how to get rid of moles 
Zoeken
   
Voorlichting
17/05/18Slimme meter: overheidsre
02/05/18Wet kwaliteit, klachten e
Artikelen
24/05/18Cell Phones as Cigarettes
22/05/18Electromagnetic radiation
22/05/18Selected studies on elect
19/05/18Planetary Emergency
15/05/18Pall letter to California
14/05/185G - Advantages - Disadva
Berichten Nederland
23/05/18WiFi-vrije school Meander
22/05/18Mobiele telefoons veroorz
22/05/18'Met de huidige insectens
17/05/18Slimme meter: Energie bes
17/05/18LTE in april goed voor 39
Berichten België
10/05/18Persbericht: Parlementsle
03/05/18Wallonië ziet af van gro
Berichten Internationaal
21/05/18USA: Kalispell School Boa
18/05/18Geschiedenis van de ontwi
11/05/18Cyprus: Derde video om de
05/05/18COMPILATION of measures t
Ervaringen | Appellen/oproepen
23/05/18Energieverbruik 2 keer zo
29/04/18Huismeting bij een famili
25/04/185 GHz WiFi en hoofdpijn:
Onderzoeken
19/05/18The Effect of the Mret Wa
10/05/18Mathematical Structure fo
10/05/18Exposure of Insects to Ra
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
15/05/18Brit dad sues Nokia for u
02/03/18Formal Complaint to the E
26/02/185G From Space & Santa Fe
Oproepen
24/05/18Lezing in Westerhoven: Sm
25/04/18Workshop: EHS en omgaan m
19/04/18Lezing: Smartphones, WiFi
Folders
10/09/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
23/05/18Mail naar Brandpunt over
04/05/18Ingezonden brief (mail) n
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Je ziet ‘t pas, als je ‘t doorhebt, Nijkerk    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

Je ziet ‘t pas, als je ‘t doorhebt, Nijkerk
vrijdag, 09 maart 2007 - Dossier: Ervaringen burgers


Schrieverie van UMTS Freek van den Hengel
epaper.bdu.nl/stadnijkerk/epaper/3569366.htm
NIJKERK - Onlangs heb ik goed naar Cactus geluisterd. Nu zal ik m’n opgekropte frustraties er ook maar eens uitgooien . Dan weten julie tenminste ook wie de echte UMTS Freek is.

Ik woon aan het Greppelland. Zomer 1999 was ik nog gezond. Hard aan het werk als vrachtwagenchauffeur. M’n hobby. In de winter van 1999 werd ik ineens ziek. Hevige huidverbranding. Geen zon te zien. Diagnose: chronische polymorfe licht dermatose (CPLD). Boosdoener: UVB straling.Wel ja,geef de zon maar de schuld. Advies: zoveel mogelijk binnen blijven. En het werk dan? Jammer, geen gehoor. En mijn sociale leven dan? Jammer, geen gehoor. Gewoon binnenblijven.

2000

Bijzonder jaar. Ik zit maar binnen. Klachten worden niet minder, maar breiden zich juist uit: vermoeidheid, slapeloosheid, pijnlijke gewrichten, hoofdpijn, jeukende ogen, voortdurend jeukende en verbrande huid, colitus ulcarosa,(darmziekte) opgejaagd gevoel. Naar de dokter. Enig idee? Heel veel specialisten gezien. Heel, heel veel gewacht. Na twee jaar iets ontdekt? CVS: chronisch vermoedheidssyndroom.

2002


Veel technische klachten in huis. Autoradio springt ‘s nachts zomaar aan. Elektrische garagedeur gaat vanzelf open of dicht. Videorecorder hapert voortdurend. Tv-zenders vallen steeds weg. Centrale verwarming slaat regelmatig op hol. CV-monteur gebeld. Slimme man. Van alles geprobeerd. Niets helpt. Na vele reparaties luidt de conclusie: de kabel tussen de CV en de thermostaat. Daar moet iets mee zijn. Zit hier een zendamateur in de buurt? Nee. Isoleer hem maar eens met een dubbel afgeschermde kabel. Dat is tegen electromagnetische velden. En? Probleem opgelost! Stralingstechneut opgezocht. Metingen in huis laten verrichten. Sterkste straling komt met kop en schouders van zendmast, recht tegenover de woning. Eigenaar? Orange.

2003

Thuis op de bank. Vermoeider dan ooit. Veel vreemde klachten. Ziekte verergert op bepaalde plekken. Plotseling: flits, ingeving. Straling slecht voor apparatuur. En voor mij dan? Meetapparatuur gekocht. Plekken opgezocht waar ik ziek werd. Juist daar: hoge doseringen electromagnetische velden. Sterkste straling van zendmast. Wanneer is die geplaatst? Eind 1999. Wanneer ben ik ziek geworden? Eind 1999. En wie gelooft mij? Bijna niemand. Ziet-ie ze vliegen?

Ik geef niet meteen op. Proef op de som nemen. Omgeving opzoeken zonder straling. Tussen Niekark en Putten. Bij een nicht op de boerderij. Hoogfrequente straling zo goed als nul. Oude stacaravan op het erf. Voor een week huren. Na twee dagen: veel klachten weg! Na een week: zo goed als gezond terug naar huis. Na twee uur: klachten komen weer terug. Volgende dag: alle klachten weer compleet. Proef meerdere keren herhaald. Zelfde resultaat. Opgewonden naar de specialist. Ziek door straling? Niets over bekend. Geen wetenschappelijk bewijs. Is het misschien psychisch? Ga maar naar een psychiater. Paar gesprekken. Diagnose helder: nuchtere Nederlander. Niks mis in hersenpan. Wat nu te doen? Niemand weet het.

Nog steeds 2003

Op zoek naar lotgenoten. Internet. Google. Hebbes! Werkgroep elektrische overgevoeligheid. Bijeenkomst bijgewoond. Veel mensen met vergelijkbare klachten. Eindelijk niet meer alleen. Contact! Gehoor! Yes! Lid geworden van de werkgroep. Patinten leren veel van elkaar. Diverse lotgenoten proberen de stacaravan ook uit. Daardoor veel contacten. Veel vergelijkbare klachten. Veel herkenning.

2004

Tweede netwerk aangeboord: www.stopumts.nl. Veel mensen met vergelijkbare klachten. Hoe krijg ik de zendmast weg? Orange schrijven. Verband tussen straling en ziekte is niet wetenschappelijk bewezen, meneer. Huurdersvereniging appartementencomplex peilen. Iedereen wil de zendmast van het dak. Brief namens bewoners naar eigenaar appartementencomplex. Brief naar antennebureau. Iedereen is tegen zendmast. Er is nooit instemming van de bewoners gevraagd. Moet de zendmast nu weg? Volgens antenneconvenant van 2002 niet. De minister heeft zendmasten gelegaliseerd. Alleen voor nieuwe zendmasten is instemming van bewoners nodig. En omwonenden dan? Die zitten in de straling. Die hebben niets te zeggen.

Dan de vakbond maar ingeschakeld. Antwoord vakbond FNV: helaas hebben wij geen kennis in huis over dit specifieke onderwerp en verwijzen mij naar drie websites over zendmasten.

Rechtsbijstandverzekering kon niks doen zolang geen causaal verband is aangetoond dat mijn klachten wel of niet worden veroorzaakt door straling van de zendmast.

Bij dezelfde verzekering kan ik ook geen verzekering afsluiten voor de eventuele schade die ik heb geleden als het in de toekomst wel bekend zou worden. De telecommaatschappijen kunnen zich ook niet verzekeren tegen eventuele schade in de toekomst. Blijven we slapen, Niekarkers of begint het al een beetje te dagen?

2005

Leerjaar. Ik ontdek steeds duidelijker verbanden. Als mensen met mobieltje binnenkomen, word ik ziek. Voor steeds meer soorten electromagnetische bronnen word ik gevoeliger: televisie, computer, draadloze telefoons, draadloze netwerken. De gezondheidsraad adviseert de rijksoverheid nog altijd: geen wetenschappelijk bewijs gevonden. Rustig gaan slapen. Gezondheidsraad zelf gebeld. Mijn situatie is ook geen wetenschappelijk bewijs.

2006

Voorjaar: nog een proefproject. Slaapkamer afschermen tegen hoogfrequente straling: stralingwerende folie op de ramen, speciale afschermingsvarf op de muren.

Resultaat: waarachtig, ik slaap weer normaal. De hele nacht door. Huiskamer ook gesoleerd: stralingwerende folie op de ramen, afschermingsverf op de muren, andere televisie, ander computerscherm, enzovoort. Elektrische wekker, elektrisch verstelbaar bed, diepvrieskist,magnetron en spaarlampen de deur uit gedaan. Resultaat: minder klachten en geen opgejaagd gevoel meer. Heerlijk binnen. En elders? Steeds meer straling: GSM, UMTS, WIFI, draadloze netwerken, DECT telefoons en noem maar op. Even uitschakelen? Helaas, resultaat: opsluiting in mijn gesoleerde kamer. Kom ik er uit, dan moet ik het bezuren. Blijf ik er in zitten, dan gaat het goed.

Zomer: Toenmalig staatssecretaris van Geel zwaait met Zwitsers onderzoek. Zie je wel? Zendmasten zijn ongevaarlijk. We gaan gewoon door mit UMTS-masten plaatsen. Mogen wij dat onderzoek eens inzien, meneer Van Geel? Helaas, geen gehoor. Dan maar via de rechter. Meneer van Geel, kent u de wet openbaarheid van bestuur? Kom op met die stukken. En snel graag. De heer Van Geel blijkt geen onderzoeksrapport te hebben en kn niets geven. Het is in Zwitserland. Maar niemand mag het inzien. Verbergt u iets, meneer Van Geel of denken wij misschien te veel? Moeten we gewoon rustig blijven?


Onze ex-staatssecretaris Van Geel is verantwoordelijk voor onze gezondheid. Gemeenten niet. Burgemeesters, wethouders, sukkel gerust in slaap. Zolang dat nog lukt tenminste. U hebt toch geen verantwoordelijkheid voor de gezondheid van uw burgers? Of toch wel? Bel de staatssecretaris niet om eigen speelruimte. Ik voorspel het u: u krijgt helaas geen gehoor.


Wie wordt er direct groen en geel van 30 minuten roken? Van 30 minuten rntgenstraling misschien? Van 30 minuten asbeststof dan? Niemand toch? Van 30 minuten UMTS straling ook niet. Dan is het toch onschadelijk? Toch? Wat niet bewezen kan worden, kan toch niet bestaan? En al die mensen die zo ziek zijn? Dat zit gewoon tussen de oren. Aldus de heren professoren.

Nergens kon ik terecht met mijn klachten, ik voelde mij niet serieus genomen, ook niet door die aardige vriendelijke man met dat luisterende oor, waar ik op donderdagmorgen vele malen op het spreekuur ben geweest, het is toch wel goed met die oren?

Dank voor Partij Nijkerk

Veel respect heb ik voor de mensen van Partij Nijkerk,die mij niet zagen als een zeurpiet, niet goed wijs, lastig en aanstellerig, zij namen de tijd om mijn probleem te komen bekijken, en namen die simpele Niekarkse burger wel serieus.

Dan voor de overige burgers van Niekark, dit is mijn ervaring over wat straling kan aanrichten, neem mij gerust met een korreltje zout en blijf gewoon doorbellen met die ‘debiele telefoon’. U bent gewaarschuwd. Weet u nog van het asbestschandaal, de verzekeringen wel, die kijken wel uit.

En Cactus, die lucifer die ik je heb gegeven, is knap gaan branden, jong. Ik sloeg de krant open en schrok d’r van. Zouden ze nu wel weten wie Freek van de Hengel is, nu gaan ze toch niet weer Freek Bakker lastig vallen, nee, laat de mensen mij maar bellen op mijn vaste nummer, bij mij vallen de ingesproken berichten toch wel mee.

Op nummer 033-2457713
Freek van den Hengel.
Greppelland 15
Nijkerk


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer