’Een huis in een stralingsarm gebied is voor ons niet te betalen’; verloren rechtszaak ...

woensdag, 19 mei 2021 - Categorie: Verhalen

’Een huis in een stralingsarm gebied is voor ons niet te betalen’; Anouk de Bont uit Weesp gaat niet bij de pakken neerzitten na verloren rechtszaak tegen telecomzendmast vlakbij haar huis

Bronnen: www.gooieneemlander.nl/cnt/DMF20210518_13761653
18 mei 2021
en
letstalkabouttech.nl/een-huis-in-een-stralingsarm-gebied-is-voor-ons-niet-te-betalen/

WEESP

Anouk de Bont uit Weesp heeft de rechtszaak die zij bij de Raad van State aanspande tegen de plaatsing van de telecomzendmast aan de Leeuwenveldseweg in haar woonplaats verloren. De Bont stapte naar de Raad van State omdat zij naar eigen zeggen gezondheidsklachten heeft gekregen van de zendmast vlakbij haar woning.

Voor De Bont is de afwijzing van het hoger beroep geen reden om bij de pakken neer te zitten. ,,Ik ben teleurgesteld over deze uitspraak. Vooral omdat ik hoopte dat de rechter zich wat betreft de gezondheidsrisico’s zou baseren op het laatste rapport van de Gezondheidsraad, zoals onlangs de rechtbank Gelderland deed. Die oordeelde dat een zendmast voor mobiele communicatie zoals 4G en 5G niet zomaar mag worden geplaatst zonder te kijken naar bezwaren over gezondheidsrisico’s.”

Onder wetenschappers heerst grote verdeeldheid over de mogelijke effecten van straling van zendmasten op mensen die daar gevoelig voor zijn. Onderzoeken spreken elkaar tegen.

Voor De Bont staat het echter vast dat haar ernstige gezondheidsklachten verband houden met de elektromagnetische straling van de zendmast. Zij ontdekte dat in 2014, toen ze nog bij de brandweer werkte en ’allerlei rare klachten kreeg’, vertelt zij in haar persoonlijke relaas.

Zie bovenstaande links voor het vervolg van het artikel, helaas zoals jammer genoeg meestal, met een verkeerde uitspraak van de Raad van State. Verkeerd in die zin dat gezondheidsaspecten geen rol hebben gespeeld.Lees verder in de categorie Verhalen | Terug naar homepage | Lees de introductie