EHS als misdaad: ontvoerde kinderen

woensdag, 23 oktober 2019 - Categorie: Verhalen

Bron: e-mail van een lezer van StopUMTS ontvangen op 18 okt. 2019

Dit is het verhaal van een Nederlands gezin met twee kinderen, van wie de zoon EHS blijkt te hebben. Wanneer hij in Nederland niet meer naar zijn school met WiFi kan wegens gezondheidsklachten (zoals vele andere kinderen met hetzelfde probleem) en de school en sociale diensten dit niet willen erkennen, wijkt het gezin in de zomervakantie uit naar hun huis in Frankrijk met het plan om van daaruit aan thuisscholing te gaan doen. Dit is in Nederland verboden, maar mag in vrijwel alle andere landen wel gegeven worden. Zo kan de stralingsomgeving van de school vermeden worden en kunnen de kinderen gewoon hun lesprogramma volgen.

Tijdens de zomervakantie wordt er echter een inval gedaan bij het gezin door de Franse politie, waarbij de kinderen onder dwang worden meegenomen en zowel zij als de moeder in een psychiatrische inrichting worden gezet. Wanneer de moeder daar na tien dagen uit komt ('gezond' verklaard), mag zij haar kinderen niet zien en volgt een zenuwslopende periode.

Inmiddels is het bijna drie maanden verder. De ouders hebben hun kinderen al die tijd niet mogen zien. Zij zijn onder dwang uit huis geplaatst en de ouders zijn (gedeeltelijk) uit de ouderlijke macht gezet, o.a. wegens het 'aanpraten van gevaren van straling'. Elkaar spreken gaat sporadisch via de telefoon onder toezicht van een tolk.

Let wel: het gaat hier om twee jonge kinderen (11 en 8 jaar), waarvan alleen de oudste EHS heeft. De ouders worden behandeld als misdadigers (zo is er ook in hun Nederlandse huis door de politie ingebroken zonder huiszoekingsbevel), en zij gaan hier volledig aan onderdoor.
Wat het voor deze kinderen moet betekenen om op zo'n bedreigende manier weggerukt van hun ouders en in een wildvreemde omgeving gezet te worden, en welke impact dit heeft op de rest van hun leven, laat zich alleen maar raden. Aanvankelijk zijn zij zelfs in hongerstaking gegaan in hun huidige 'opvang'. Dit alles is zeer traumatisch uiteraard.

Het is onverteerbaar dat de onwetendheid en onkunde van Nederlandse scholen en sociale instanties over EHS zoveel schade teweegbrengt.

Mocht u de familie moreel willen steunen of een actieplan of oplossing weten, dan kunt u hen bereiken op gneeltje@gmail.com.

Laten we hen steunen in deze strijd om hun kinderen, en intussen mensen, instanties en overheden blijven informeren over EMV en EHS!

B.J.

(schrijver bij StopUMTS bekend)Lees verder in de categorie Verhalen | Terug naar homepage | Lees de introductie