Busongeluk, heel misschien door smartphonegebruik in de bus?

zaterdag, 01 juni 2019 - Categorie: Verhalen

Bron: e-mail van een lezer d.d. 1 juni 2019

Af en toe komen er meldingen in de pers over verschrikkelijke busongelukken, veroorzaakt door het onwel worden van de chauffeur.

Dit keer liep het nog net goed af. Zie:

nos.nl/artikel/2287140-chauffeur-onwel-passagiers-zetten-bomvolle-bus-stil-langs-hoendiep.html

Dit keer werd er zelfs een mogelijke epileptische aanval bij de chauffeur genoemd.

Ik kan dit bijna-ongeluk en die eventuele epilepsie en de gezondheidstoestand van de chauffeur absoluut niet beoordelen. Wat ik wel heel zeker weet, is dat ik een epilepsie-achtige aanval van ongeveer twee seconden heb gehad toen twee smartphones naast mij gelijktijdig intensief met een WiFi-router communiceerden. Dat geeft mij te denken over het risico van het rijden met een bus vol met stralers.

Afgezien van deze ervaring heb ik (gelukkig) nooit een epileptische aanval gehad. Nadien ook niet. Blijkbaar moet er (alleen bij mij?) net een ongunstige interferentie optreden.

P.N.

Dit is een ''long shot'', zoals ze het noemen, maar het zou wel degelijk van belang kunnen zijn. Ik denk hier ook aan de door Charles Claessens zo genoemde ''killer beam'' veroorzaakt door EMV met nabij gelegen frequenties, met mogelijk een desastreuze interferentie, zie:
www.stopumts.nl/doc.php/Verhalen/11339/redir .Lees verder in de categorie Verhalen | Terug naar homepage | Lees de introductie