Bloeduitstortingen en blauwe plekken (door RF straling)

vrijdag, 28 december 2018 - Categorie: Verhalen

Bron: Ervaringsverhaal op facebook groep 'Straling en Gezondheid'
27 dec. 2018

Sinds ik zoveel mogelijk stralingsarm leef (wifi uit, geen mobiels in huis en afgeschermd slapen / beschermde kleding) heb ik veel minder bloeduitstortingen en blauwe plekken. Ik zat een half jaar geleden letterlijk volledig onder, vooral op mijn extremiteiten. op plekken waar je je niet kunt stoten, of extreem grote bloeduitstortingen, bijvoorbeeld op de bovenkant van mijn voeten nadat ik een schoen aan had gehad.
Mijn dochtertje van destijds 4 had ook heel veel blauwe plekken en had op haar eerder zelfs gevaarlijk lage waarden van de bloedplaatsjes in haar bloed. We moesten direct naar de kinderarts op verdenking van leukemie. Haar waarden waren zo laag dat wij direct met haar naar de SEH moesten gaan wanneer zij zich zou stoten of zou vallen, ivm groot risico op (interne) niet te stelpen bloedingen. De werkdiagnose was IPT, een niet zo veel voorkomende stollingsafwijking in het bloed, waarbij de waarden meestal na 3mnd tot 1 jaar na het constateren weer normaliseren.
Raar maar waar, bij mijn dochtertje waren de extreme waarden na 1,5 week weer normaal. Tot grote verbazing van de kinderarts en haar team. Onverklaarbaar.
Ik heb eerder gehoord van een ITP geval in het gezin van iemand met EHS en ben benieuwd of anderen hier ook last hebben van bloeduitstortingen (ergens dan je op basis van bijv. storen zou verwachten) en/of bloedstolling problemen.
is dit een bekend fenomeen?
Inmiddels zijn wij bijna helemaal 'schoon', geen extreme blauwe plekken meer en is de ITP niet meer van toepassing, gelukkig.


Ja, gedeeltelijk is dit bekend, zoals bij sommige kinderen die met WiFi op school veel last hebben van bloedneuzen (naast andere klachten zoals hoofdpijn). En er is ook een mogelijk verband met de dode spreeuwen in Den Haag, daarbij waren bij velen interne bloedingen geconstateerd. Deze kennis lijkt me tevens nogal belangrijk voor mensen die bloedverdunners slikken, dubbel uitkijken dus.

Nog een reactie op Facebook:

Herkenbaar, al had ik de link tussen de bloeduitstortingen en straling tot nu toe nog niet gelegd. Wel had ik toen last van spontane bloedneuzen, die niet meer voorkomen sinds ik stalingsarmer woon. De blauwe plekken zouden heel goed hier ook verband mee kunnen hebben. Toen ik nog in sterke straling zat hadden mijn dochter en ik ook dit soort vage blauwe plekken.


En nog een reactie op Facebook:
Ik heb o.a. hetzelfde probleem (vooral adertjes in de vingers die springen en dus bloeduitstortingen) wanneer ik me in een omgeving met verhoogde straling bevind. Ik ben stralingsgevoelig, heel alert en bescherm mezelf zoveel mogelijk maar is uiteraard niet steeds mogelijk in onze alom 'bestraalde' maatschappij...Lees verder in de categorie Verhalen | Terug naar homepage | Lees de introductie