Chili en Afrika

woensdag, 14 juni 2006 - Categorie: Verhalen

De World Health Organization (WHO) wil graag doen geloven, dat de klachten over de straling van GSM, UMTS enzovoort beperkt zijn tot Noordwest Europa. Dat is niet waar. Over de hele wereld melden mensen gezondheidsklachten die zij relateren aan de mobiele telefonie.

Chili

Studenten aan de Technische Universiteit Federico Santa Maria in Santiago, Chili, maken zich zorgen over hun gezondheid, vanwege de invoering van een draadloos netwerk. Drie electrotechnici verzekeren de studenten, dat het geen kwaad kan, want dat de stralingsdichtheid niet boven een duizendste van de Chileens grenswaarde komt, dat een mobiele telefoon achthonderd maal zo sterk zend en dat de zon op een zomerse wolkenloze dag tweeëndertig maal zo sterk straalt. In een ander artikel legt een tweede ingenieur uit, dat de straling geen kwaad kan zolang de mens niet boven 42 graden Celsius wordt opgewarmd.

Volgens het eerste artikel zijn er in Chili ook protesten tegen zendmasten voor mobiele telefonie. Hun zorgen worden gedeeld door Andrei N. Tchernitchin van het 'Laboratory of Experimental Endocrinology and Environmental Pathology, Institute of Biomedical Sciences I.C.B.M., Medicine Faculty, University of Chile' en de 'Commission of Health and Environment, Medical School of Chile.' Tchernitchin concludeert dat de effecten van laagfrequente en hoogfrequente velden een risico voor de gezondheid vormen beneden de geldende grenswaarden. Als onderzoekers geen effecten vinden, kan het aan de grootte van de groep liggen. Het is lastig een significant resultaat te krijgen, als er slechts weinig mensen ernstige gezondheidsklachten ontwikkelen. Ook kan het komen doordat effecten pas later optreden.

profesores.elo.utfsm.cl/~walter/varios/AntRad.PDF
www.rie.cl/?a=1956&sel=7
www.derecho.uchile.cl/cda/documentos/archivos/ponencias/Informe%20FINAL%20DR%20Tchernitchin.doc

Zuid-Afrika

Bonnita Reddy uit Braelynn in Zuid-Afrika wil absoluut geen antenne op 150 meter afstand van haar kleuterschool. Verscheidene Zuid-Afrikanen hebben gezondheidsklachten en hebben een verband vastgesteld met de elektromagnetische velden van zendmasten. De inwoners van Braelynn willen geen proefkonijnen zijn.

In Johannesburg is de EMAG (Electro Magnetic Action Group) gevestigd. Vicky Benjamin van EMAG zegt, dat het moeilijk is een zendmast weer weg te krijgen als hij eenmaal staat. De fundering van de

www.mybroadband.co.za/nephp/?m=show&id=2864 (22 mei 2006)



Lees verder in de categorie Verhalen | Terug naar homepage | Lees de introductie