Ervaring van iemand die naar Frankrijk verhuisd is
maandag, 03 september 2018 - Categorie: Verhalen
Bron: Facebook site over straling
3 sept. 2018
Mijn dochter ging vandaag voor het eerst naar de middelbare school hier in FR en inderdaad. Ze kregen te horen dat de telefoon helemaal uit moet. Dus niet alleen vliegtuigmodus maar echt uit. Als ze betrapt worden op gebruik van mobiel moet hij naar de leraar gebracht worden en mag alleen een van de ouders de mobiel op komen halen op school. Ze zijn er echt heel streng in. En bovendien heb ik het idee dat ze zelfs de wifi versterker op het schoolplein uitgezet hebben. Ik voelde me er altijd heel slecht maar vandaag geen enkel probleem meer. Gaat hier in ieder geval de goede kant uit
Zie ook:
Franse scholier gaat schooljaar zonder telefoon of ander apparaat tegemoet
Bron: www.ad.nl/buitenland/franse-scholier-gaat-schooljaar-zonder-telefoon-of-ander-apparaat-tegemoet~aa343ed6/
3 sept. 2018
Franse kinderen moeten hun schooldagen door zien te komen zonder hun mobiele telefoons. De regering heeft telefoongebruik in scholen verboden, ook tijdens pauzes.
Ruim 12 miljoen leerlingen moeten hun mobieltjes uitzetten of in kluisjes leggen. Doen zij dat niet, dan hebben docenten nu de bevoegdheid de telefoons in beslag te nemen. In noodgevallen mag overigens wel gebeld worden. Bijna 86 procent van de jongeren in Frankrijk, ongeveer negen op de tien, heeft een mobiele telefoon.
Onderwijsminister Jean-Michel Blanquer zegt dat leerlingen zich zo beter kunnen concentreren op de lessen en op het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Het verbod is ook bedoeld om pesten via internet terug te dringen en diefstal en geweld in scholen te voorkomen.
Gesteund door de wet
Het verbod op mobiele telefoons en op andere elektronica als tablets, laptops en smartwatches op basis- en middelbare scholen is een verkiezingsbelofte van president Emmanuel Macron. Een aantal scholen hanteerde al een verbod, maar weet zich nu gesteund door de wet.
De scholen hadden al de mogelijkheid, maar niet de plicht, om elektronische apparaten uit de klas te weren. In de praktijk zou het lastig zijn om het verbod te handhaven. Het ontbreekt scholen veelal aan personeel en middelen. Zo missen ze soms de kluisjes om de apparatuur in op te bergen.
Volgens Blanquer geeft de '21ste eeuwse' wet een boodschap af aan de Franse samenleving, maar is het ook internationaal een signaal. De maatregel heeft in Frankrijk voor veel discussie gezorgd. Critici bestempelen de wet als een 'politieke vertoning'.
en zie:
www.rtlnieuws.nl/gezin/mobiele-telefoons-verboden-in-de-klas-ik-ben-geconcentreerd-op-een-ding-school .
Lees verder in de categorie Verhalen | Terug naar homepage | Lees de introductie