Van ADHD naar ADHB. Een driftige, drukke kleuter met woedeuitbarstingen

zondag, 15 mei 2016 - Categorie: Verhalen

Bron: blogkarinjanssen.kindigo.nl/?p=328#more-328
15 mei 2016

Door Drs. K.M.W. Janssen

Lisa komt bij mij in de praktijk vanwege dagelijkse heftige woedeuitbarstingen. Ze is opstandig, moe en luistert niet. Op school is ze druk en heeft ze concentratieproblemen. De juf kan niet tot haar doordringen. Op advies van school is ze getest. Diagnose: ADHD. Het probleem is echter niet opgelost met het label. Ritalin vonden haar ouders geen optie.

Na het doormeten volgens de Kindigo® KEI methode in mijn praktijk voor Kindigo® therapie bleek Lisa extreem stralingsgevoelig te zijn. Lisa kreeg druppels en korrels voorgeschreven in verband met haar stralingsbelasting. Na 6 weken verdwenen haar problemen als sneeuw voor de zon. De woorden van Lisa waren: ‘Ik ontplof niet meer. Mijn hoofd zit niet meer vol’. En de diagnose ADHD die Lisa kreeg? Ik heb tegen haar ouders gezegd dat ze van de laatste D een B mogen maken: Alle Dagen Heel Blij (in plaats van Alle Dagen Heel Druk).

Opmerking
Lisa heeft een primaire gevoeligheid voor straling: haar klachten werden enkel en alleen veroorzaakt door een stralingsbelasting. Vanwege deze gevoeligheid dient ze zich te beschermen tegen straling: haar lichaam moet niet opnieuw belast raken. Tevens heb ik haar ouders het advies gegeven om Lisa niet vooraan in de klas, naast het digibord, te laten zitten.

Het missen van een stralingsbelasting kan leiden tot misdiagnoses. Erger nog: de klachten worden nooit opgelost!Lees verder in de categorie Verhalen | Terug naar homepage | Lees de introductie