Huismeting bij een familie

zondag, 29 april 2018 - Categorie: Verhalen

Bron: Facebook 'Straling en Zo'

Wendy Schouten 23 april

Ik heb net een huismeting gedaan bij een familie in de buurt waar mijn dochter af en toe logeert. Een Marokkaans gezin, drie kinderen. Toen ik hoorde dat twee kinderen astma hadden en wifi op de slaapkamer stelde ik de moeder voor eens op de koffie te komen om haar te vertellen hoe ze hun gezondheid kon ondersteunen.

Dat wilde ze graag, alledrie haar kinderen waren er zeer slecht aan toe, twee moesten maandelijks naar het ziekenhuis en slikten tassen met medicijnen, artsen wisten niet wat de oorzaak was van hun astma en moeder poetste stof weg tot ze een ons woog.

En ja hoor, mijn vermoeden werd direct bevestigd, standaardwaarden in alle slaapkamers van 0,7 miliwatt/m2 (700microwatt/m2) en een wifi accesspoint onder het bed van de jongste en de wifi router zelf achter het bed van de oudste. De installateur van Telia had deze bezorgde moeder verteld dat dit echt geen probleem was. Ze had namelijk al een natuurlijk verzet gevoeld bij deze plekken.

Daarbij stonden de vele draadloze apparaten op hun slaapkamers nog niet eens aan. De moeder vertelde dat de kinderen allemaal sliepen met hun mobiel in bed, aan!

Ik heb deze vrouw gedragsinstructies gegeven en verteld hoe het huis en de bedden handiger in te richten, afschermmaterialen gegeven en orgonites voor alle kinderen op het nachtkastje. Ik heb nog nooit iemand zo dankbaar meegemaakt.' U bent een goede dokter' zei ze stralend!

De ouderslaapkamer was fantastisch stil overigens. Ja de ouders sliepen prima, hadden nergens last van.

Het was de moeder overigens wel opgevallen dat de kinderen in hun vorige huis in Utrecht nergens last van hadden en dat ze ook geen medicijnen nodig hadden als ze in Marokko waren.

En dan loop ik te stressen dat mijn 18 jarige zijn mobiel van de vliefgtuigstand afhaalt, man dit is niks bij de chaos die je overal aantreft.

O, o, o, wat is het een zootje in Nederland en wat zijn er veel mensen die in deze ellende zitten en wat zijn we bevoorrecht dat we weten wat we weten en in elk geval het beste van de situatie kunnen maken.Lees verder in de categorie Verhalen | Terug naar homepage | Lees de introductie