StopUMTS Logo
how to get rid of moles 
Zoeken
   
Voorlichting
16/08/18Wifi uitzetten: modems
10/08/18Netkaart hoogspanningslij
Artikelen
18/08/18Check if your mobile phon
18/08/18Eye Damage in the Microwa
17/08/18Monsanto moet 289 miljoen
17/08/18Ware WLAN ein medikament
16/08/18The full story on EMFs: R
11/08/185-10% Elektrosensiblen
Berichten Nederland
17/08/18De volksgezondheid is bli
15/08/18Huisarts ziet aantal stud
06/08/18’Buitengebied Hoogeveen
28/07/18OPEN BRIEF aan KPN en all
23/07/18Bijna 17.000 LTE-antennes
Berichten België
23/07/18Brusselse overheid tekent
16/06/18Scherpenheuvel-Zichem: Be
Berichten Internationaal
15/08/18USA: CDC Finds Brain, Liv
02/08/18Canada: First withdrawal
26/07/18ICNIRP’s public consult
17/07/18Frankrijk: PhoneGate scan
Ervaringen | Appellen/oproepen
29/07/18WMO aanvraag: ervaring
03/07/18Slimme meter ervaring
28/05/18Stralingsarme werkplek
Onderzoeken
18/08/18Exposure of Insects to Ra
04/08/18Occupational exposure to
29/07/18Oxidative stress in elect
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
17/07/18De Omgevingswet en elektr
01/06/18Wetgeving hoogspanningsli
15/05/18Brit dad sues Nokia for u
Oproepen
13/08/18Oproep stralingsarme werk
23/07/18Oproep logeeradres Den Ha
29/06/18Tegenlicht wordt 30% geko
Folders
10/09/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
07/07/18E/mail naar alle raadsled
07/07/18E-mail naar de TV redacti
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
5 GHz WiFi en hoofdpijn: ervaringsverhaal    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

5 GHz WiFi en hoofdpijn: ervaringsverhaal
woensdag, 25 april 2018 - Dossier: Ervaringen burgers


Bron: Facebook en Verminder Electrosmog
17 april 2018

NIEUWE WIFIPUNTEN

“Ik ben al 28 jaar ICT’er, gelicenseerd zendamateur, geluidstechnicus en ik weet aardig wat van elektronica en natuurkunde. Ik weet er dus wel het nodige van op technisch gebied.

En ik was altijd zeer sceptisch over elektrohypersensitiviteit. En toen ging ik samen met mijn collega nieuwe WiFi-punten ophangen in de kantoren van mijn huidige werkgever.

Wat me direct al opviel: ik kreeg een raar branderig gevoel in mijn vinger toen ik dicht bij een 5GHz USB wifi stickje kwam – dat had ik in mijn laptop gedaan omdat de ingebouwde wifi ervan alleen 2,4 GHz deed en we moesten toch kijken of de 5GHz (802.11ac, voor de kenners) het ook netjes deed overal na installatie en of de dekking voldoende was zoals we de access points gepland en geplaatst hadden.

Maar erger: na het weekend waarin we alles hadden geïnstalleerd elke dag koppijn op het werk. Ik weet het aan werkdruk, aan stress, aan verkoudheid. Maar het was een nare, rare drukkende koppijn, anders dan anders. En we hadden in ons eigen kantoor ook zo’n access point opgehangen – bij ICT moest de wifi natuurlijk wel vlot zijn.

Tot ik het ding op een dag eens uitzette, eigenlijk om te kijken of we dan nog voldoende signaal zouden zien van een nabijgelegen access point. Koppijn weg. Ik dacht dat het door een goede nacht slaap kwam.
Na 2 dagen access point weer aangezet. Koppijn weer terug. Ik dacht dat ik gek werd. Ik dacht gelijk aan deze groep.
Collega’s gevraagd, zij merkten niks. En met het vorige access point op onze afdeling had ik nooit last.

Toen ging er een lichtje branden: het vorige AP werkte alleen op 2,4 GHz. Het nieuwe was simultaneous dualband, dus ook op 5 GHz.

Lang verhaal kort: softwarematig de 5GHz op dit ding uitgezet. Koppijn weg om niet meer terug te komen.

Overleg met de directeur. Verhaal niet verteld. Klaagde over koppijn tijdens de bespreking. Weet het aan stress. En ja, op het directiekantoor hadden we ook zo’n ding geïnstalleerd, want ja, bij de directie moet de WiFi wel sterk en snel zijn nietwaar? En inderdaad, ik voelde zelf ook weer iets drukkends in m’n kop.
Ik greep naar mijn laptop, heb de 5 GHz van dat access point ook uitgezet. Kwartier later directeur en ikzelf allebei weer koppijnvrij.

Voor mij vooralsnog de conclusie: 5GHz is voelbaar ongezond.
Wellicht wordt het met hogere frequenties nog erger… maar dat is speculatie mijnerzijds.

Hoe dan ook, de WiFi op het werk is nu overal wat langzamer dan zou kunnen. Gek genoeg klaagden de overige collega’s niet. Ik weet niet of ze niet bij ons klaagden omdat ze de link niet legden, of überhaupt niet klaagden, het is een druk bedrijf, velen lopen met stress en vermoeidheid…


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer