StopUMTS Logo
how to get rid of moles 
Zoeken
   
Voorlichting
03/10/18LED: Onderzoek naar LED-v
01/10/18Voorlichting voor wie nie
Artikelen
19/10/18Prof. Pall's Response to
18/10/18USA: Greenbank, het dorp
12/10/18THE PHYSIOLOGICAL AND ENV
10/10/18COMPILATIE: Maatregelen v
01/10/18Expert waarschuwt voor on
01/10/18Relatie tussen hoogspanni
Berichten Nederland
20/10/18Stadspartij Den Helder be
15/10/18Met 5G fors meer antenne-
13/10/18Raad Lingewaal niet akkoo
10/10/18Elektrostress - Milieuaa
09/10/18Mobiele telefoon verboden
Berichten België
03/09/18Waar staan de UMTS (3G) e
23/07/18Brusselse overheid tekent
Berichten Internationaal
21/10/18China bans mobile phones
19/10/18The 'Phonegate Scandal' m
10/10/18COMPILATION of measures t
10/10/18Cuba: Microwave Weapons A
Ervaringen | Appellen/oproepen
17/10/18Ziek door straling, RTL l
01/10/18Dilemma? Baantje met stra
01/10/1827 jaar, elektrosensitief
Onderzoeken
10/10/18Diplomats' Mystery Illnes
06/10/18Low-intensity EMF induce
28/09/18Variation in temporal rel
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
21/10/18Reconnu victime d’un ac
27/09/18Juridisch café VVM over
25/09/18WMO: Succesvolle praktijk
Oproepen
22/10/18Op maandag 22 oktober wor
17/10/18Gezocht: deelnemers aan k
15/10/18Lezing “(Geen) Wifi op
Folders
10/09/18Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
12/10/18Geplaatst in Eindhovens D
02/10/18St. EHS brief naar Tweede
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
5 GHz WiFi en hoofdpijn: ervaringsverhaal    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

5 GHz WiFi en hoofdpijn: ervaringsverhaal
woensdag, 25 april 2018 - Dossier: Ervaringen burgers


Bron: Facebook en Verminder Electrosmog
17 april 2018

NIEUWE WIFIPUNTEN

“Ik ben al 28 jaar ICT’er, gelicenseerd zendamateur, geluidstechnicus en ik weet aardig wat van elektronica en natuurkunde. Ik weet er dus wel het nodige van op technisch gebied.

En ik was altijd zeer sceptisch over elektrohypersensitiviteit. En toen ging ik samen met mijn collega nieuwe WiFi-punten ophangen in de kantoren van mijn huidige werkgever.

Wat me direct al opviel: ik kreeg een raar branderig gevoel in mijn vinger toen ik dicht bij een 5GHz USB wifi stickje kwam – dat had ik in mijn laptop gedaan omdat de ingebouwde wifi ervan alleen 2,4 GHz deed en we moesten toch kijken of de 5GHz (802.11ac, voor de kenners) het ook netjes deed overal na installatie en of de dekking voldoende was zoals we de access points gepland en geplaatst hadden.

Maar erger: na het weekend waarin we alles hadden geïnstalleerd elke dag koppijn op het werk. Ik weet het aan werkdruk, aan stress, aan verkoudheid. Maar het was een nare, rare drukkende koppijn, anders dan anders. En we hadden in ons eigen kantoor ook zo’n access point opgehangen – bij ICT moest de wifi natuurlijk wel vlot zijn.

Tot ik het ding op een dag eens uitzette, eigenlijk om te kijken of we dan nog voldoende signaal zouden zien van een nabijgelegen access point. Koppijn weg. Ik dacht dat het door een goede nacht slaap kwam.
Na 2 dagen access point weer aangezet. Koppijn weer terug. Ik dacht dat ik gek werd. Ik dacht gelijk aan deze groep.
Collega’s gevraagd, zij merkten niks. En met het vorige access point op onze afdeling had ik nooit last.

Toen ging er een lichtje branden: het vorige AP werkte alleen op 2,4 GHz. Het nieuwe was simultaneous dualband, dus ook op 5 GHz.

Lang verhaal kort: softwarematig de 5GHz op dit ding uitgezet. Koppijn weg om niet meer terug te komen.

Overleg met de directeur. Verhaal niet verteld. Klaagde over koppijn tijdens de bespreking. Weet het aan stress. En ja, op het directiekantoor hadden we ook zo’n ding geïnstalleerd, want ja, bij de directie moet de WiFi wel sterk en snel zijn nietwaar? En inderdaad, ik voelde zelf ook weer iets drukkends in m’n kop.
Ik greep naar mijn laptop, heb de 5 GHz van dat access point ook uitgezet. Kwartier later directeur en ikzelf allebei weer koppijnvrij.

Voor mij vooralsnog de conclusie: 5GHz is voelbaar ongezond.
Wellicht wordt het met hogere frequenties nog erger… maar dat is speculatie mijnerzijds.

Hoe dan ook, de WiFi op het werk is nu overal wat langzamer dan zou kunnen. Gek genoeg klaagden de overige collega’s niet. Ik weet niet of ze niet bij ons klaagden omdat ze de link niet legden, of überhaupt niet klaagden, het is een druk bedrijf, velen lopen met stress en vermoeidheid…


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer