Poppen, koken en de opwarming van de aarde ....

zaterdag, 26 juli 2008 - Categorie: Veel gestelde vragen

Na het koken van eieren met mobiele telefoons, het poppen van popcorn met mobiele telefoons, het koken van rijst bij een zendmast en het uit de lucht vallen van duiven bij een antenne, volgt nu het bericht dat de verandering van het klimaat te wijten zou zijn aan hoogfrequente elektromagnetische velden, net zoals de opwarming in een magnetron.

De energie van de door mensen opgewekte elektromagnetische velden schiet ruimschoots tekort om ook maar iets op te kunnen warmen. Het is wel waar dat de energie afkomstig is van elektriciteit die opgewekt wordt in centrales die CO2 uitstoten, maar daarmee is alles gezegd. Een directe opwarming van de wereld alsof we in een magnetron zouden leven, met antennes om ons heen - dat is gewoon onmogelijk.

Wat wel kan is dat de kleine bioogische effecten van door mensen opgewekte straling gevolgen heeft die met de energie van mensen, dieren en planten zelf tot stand komen. Het is ook niet onwaarschijnlijk dat door het 'zachtjes duwen en trekken' tegen en aan de elektronen weliswaar geen verhitting en geen ionisering optreden, maar dat het wel kleine fysische gevolgen heeft, vergelijkbaar met het zien van zichtbaar licht. Zien doen we dankzij gevolgen van minieme fysische effecten en niet door ionisatie of verwarming. De energie per foton is 100 maal groter dan die van fotonen van hoogfrequente elektromagnetische straling. Eigenlijk zou het vreemd zijn als biologische systemen niet zouden opmerken dat de hoogfrequente straling biljoenen malen hoger is (0,1 tot 20 miljoen mikroWatt/m2) dan de natuurlijke achtergrond (0,000001 mikroWatt/m2) en dat de systemen daar in het geheel niet op zouden reageren, dat er nooit gevolgen zouden zijn.

Maar de opwarming van de aarde is niet te wijten aan de mobiele telefonie. Dat is een hoax die bij de popcorn, de gekookte eieren en de gekookte rijst in het rariteitenkabinet kan worden bijgezet.

stopumts - 26 juli 2008



Lees verder in de categorie Veel gestelde vragen | Terug naar homepage | Lees de introductie