Er was een tijd dat 's nachts alle televisie zenders uitgingen

maandag, 17 november 2014 - Categorie: Reacties

Bron: ingezonden e-mail met een duidelijke boodschap, nl. dat het argument dat we al 60 jaar televisie en dus straling gehad hebben niet klopt en volledig misleidend is.
16 nov. 2014


Er was een tijd dat 's nachts alle televisie zenders uitgingen en er letterlijk HELEMAAL NIKS op TV was.
Alleen degenen die kabel televisie hadden, wat in de jaren 80 nog niet zo gewoon was, kregen het mosaique kanaal met maar liefst 16x NIKS!

www.youtube.com/watch?v=X1CGxIN3jNg .

Op sommige kanalen zie je het mosaique kanaal in het mosaique kanaal. Dit was omdat sommige kabel providers geen testbeelden uitzonden maar gewoon het mosaique kanaal uitzonden op elke zender dat niks uitzond. Blijkbaar werd dit bij de de Franse zenders niet goed gedetecteerd en wordt de ruis gewoon uitgezonden op de kabel. (TF1, ANT2 en France3).


Waarom vertel ik dit?

Deze informatie kan nuttig zijn als bewijs dat tot begin jaren 90 (toen steeds meer televisiezenders ook tot diep in de nacht en zelfs 24/7 gingen uitzenden) er ook 's nachts veel minder straling was. Hoewel veel FM en AM radiozenders actief bleven was in grote delen van het land de hele UHF band 470-860 MHz dus LETTERLIJK LEEG!

Aangezien tot begin jaren 90 zowel alle computers als televisies een ECHTE UIT KNOP hadden was netvervuiling 's nachts ook minimaal en was tot begin jaren 90 STRALINGSVRIJ SLAPEN DE NORM! Alles (behalve 0-2kHz) voldeed ruimschoots aan de SBM richtlijnen die toen nog niet eens bestonden.

In die tijd woonde ik als kind bij mijn ouders en hadden we alleen kabel televisie beneden en boven antenne. Ik kan me nog herinneren dat de NOZEMA zenders gewoon UIT gingen als er niks meer werd uitgezonden op Nederland 1, 2 en 3.

Het slappe geouwehoer dat we al 60 jaar televisie en dus straling hebben gaat dus niet op. Ja we hebben al zolang televisie maar het was:
1 niet digitaal
2 niet 24/7
3 slechts 3 kanalen en niet 300!

Net als alle mobiele telefoon masten zenden ook alle DVB-T zenders gewoon 24/7 uit. In tegenstelling tot begin jaren 90 is er 's nachts onder de 860 MHz nauwelijks minder straling dan overdag.

En iedereen zich maar afvragen waarom men steeds slechter slaapt en zich kan concentreren.

Robin H.Lees verder in de categorie Reacties | Terug naar homepage | Lees de introductie