Noodnummer 112 mail StopUMTS naar Tweede Kamer

woensdag, 03 september 2014 - Categorie: Reacties

Verzonden 3 sept. 2014

Aan de Kamerleden die betrokken zijn bij ‘Bereikbaarheid 112’

Geachte Kamerleden,

Over de slechte bereikbaarheid van 112 waar veel mensen over klagen werd onlangs in de media bericht. Helaas is het voor mensen die niet tegen EMV (elektromagnetische velden) van draadloze communicatie kunnen bijna niet meer mogelijk een plek te vinden om te wonen, daarom zijn zij blij met de ‘witte zones’ die er nu nog zijn.

Het gaat niet om enkelen, vooral sinds 4G geïnstalleerd is klagen steeds meer mensen over gezondheidsproblemen, o.a. slecht slapen, concentratieverlies, huidproblemen, tinnitus, hoofdpijn, gewrichtspijnen, duizeligheid. De klachten zijn zeer persoonlijk, niet iedereen heeft dezelfde klachten. Sommige mensen zijn zelfs doodziek door EMV. In maart 2014 hebben drie mensen om die reden een eind aan hun leven gemaakt.

Er zijn mensen die een zwervend bestaan leiden, niet omdat ze zwervers zijn maar zij worden zo ziek van de straling, dat ze van plek naar plek verhuizen om uit de straling te blijven en dat wordt steeds moeilijker. Elke dag komen er zendmasten bij.

Idee

Het lijkt me een goed idee als de klagers over de slechte bereikbaarheid van 112 gaan verhuizen! Er zijn plekken genoeg in Nederland waar zij wel goed bereik hebben. Want tot nu toe zijn het de mensen die ziek worden van EMV die op de vlucht zijn geslagen, of in Nederland of naar het buitenland. Zij hebben ook recht op een menswaardig bestaan en dat is nu voor velen niet het geval (want waar kun je nog naartoe als je niet eens meer je boodschappen in de supermarkt kunt doen!).


Daarom verzoek ik u met klem om de ‘witte zones’ die er zijn zo te laten en andere te creëren waar mensen die ziek zijn door EMV (en dat worden er steeds meer) een plek hebben om te wonen. Hun leven is al zo beperkt, nergens meer heen kunnen omdat overal zendmasten staan, WiFi is geïnstalleerd enz.

De commissie EMV van de Gezondheidsraad beroept zich nog steeds op het argument ‘niet genoeg wetenschappelijk bewijs’ en vindt dat er nog ‘jarenlang onderzoek’ nodig is.

Onlangs is er een artikel uitgekomen waarin deze uitspraken ontkracht worden:

pdf/Overheidsbeleid-gezondheidsschade-EMV.pdf .


Met vriendelijke groet,

Eke Vriens

PS

Als je het wel eens over WiFi en dergelijke hebt: ‘Ach ja’, wordt gezegd, ‘je kunt het toch niet meer tegen houden, we moeten met onze tijd meegaan.’ En ook ongestoord kunnen leven. Maar is dat wel zo, betekent ongestoord leven, met WiFi en DECT-telefoon in huis en al die zendmasten die overal de kop opsteken werkelijk ongestoord? Is het zo dat we geen rekening hoeven te houden met onze buur die wel ziek is van de DECT en WiFi die door de muren heen straalt? Laten we onze peutertjes uren lang met een tablet spelen omdat dat zo gemakkelijk is en we onze handen vrij hebben om andere dingen te doen? Met het risico dat ze ziek worden, verslaafd raken aan dit ‘speelgoed’ of nog erger, later een veel grotere kans hebben om kanker te krijgen of onvruchtbaar te worden? Willen we dat risico voor onze kinderen nemen onder het motto van ‘die dan leeft die dan zorgt? Hebben we niet de plicht om op een verantwoorde manier onze kinderen groot te brengen en de gevaren die hen belagen tot een minimum te beperken?

‘Maar’, zult u zeggen, ‘ waar gaat dit over? Gevaarlijk voor onze gezondheid en die van onze kinderen? Nog nooit iets over gehoord, dan was er toch wel voor gewaarschuwd?’ Nee, daar zorgt de Nederlandse Gezondheidsraad wel voor: de belangen zijn te groot, de overheid, de telecombedrijven, de aandeelhouders. De gezondheidsraad zal de burgers niet informeren want ‘dan worden ze alleen maar angstig’.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Zie verder, staat niet in de mail:
Oproepen/8624/noodnummer_112_niet_altijd_mobiel_te_bellen-oproep .
en
Berichten%20Nederland/8622/noodnummer_112_niet_altijd_mobiel_te_bellen .
Lees verder in de categorie Reacties | Terug naar homepage | Lees de introductie