NS reageert niet op voorstel reiziger stralingsniveau in treinen te beperken.

donderdag, 02 september 2010 - Categorie: Reacties

Stopumts ontving onderstaande correspondentie met NS klantenservice.

------------------------------------------------------------------------

Utrecht, 15 mei 2009

NS Klantenservice,
Postbus 2372,
3500 GJ Utrecht

Onderwerp: internet in de trein

Geachte heer, mevrouw,

Ondanks hoorde ik dat de NS bezig is met het aanleggen van internet in de trein. Als regelmatig reiziger in het bezit van een kortingskaart heb ik hier bezwaar tegen. Waarom.

Voor WIFI in de trein zijn zenders nodig. Deze belasten de lichamen van de passagiers met elektromagnetische straling. Dit kan mijn productiviteit en rust in de trein benadelen. Vaak werk ik in de trein met mijn laptop of gebruik deze om zo nodig even te slapen. Uit onderzoek blijkt, dat de constante elekromagnetische pulsen die WIFI zenders uitzenden zorgen voor een hogere hartslag en meer onrust in het lichaam. Voor info over dit onderwerp: zie www.stralingsrisicos.nl.

Daarom zou ik het volgende willen verzoeken:
Zo weinig mogelijk WIFI zenders in Intercity treinen;
Als ze wel geplaatst worden, het vermogen van deze zenders zo laag mogelijk afstellen;
In stiltecoupes geen WIFI zenders plaatsten, zodat reizigers niet worden gestoord door extra geluid uit laptop computers door o.a. filmpjes.

S.v.p uw reactie.


Met vriendelijke groet,

M. Rigter
Utrecht

------------------------------------------------------------------------------------------

Commentaar Stopumts:
De Nederlandse spoorwegen vinden het, ondanks een herhaald verzoek daartoe, niet nodig te antwoorden op een redelijk voorstel van een elektrogevoelige reiziger de straling in de treinen te beperken. De overlast van bellende reizigers en draadloze systemen, hoe nuttig ook, is voor een minderheid der reizigers een ontoelaatbare kwelling.

Ter informatie: onze Franse correspondent meldt ons desgevraagd dat in Franse regionale treinen (TER) alleen nog op bordessen gebeld mag worden hetgeen door stickers wordt aangegeven; ook volle treinen zijn daar nog steeds een oase van rust. Reizigers die in de coup bellen kan men daarop aanspreken zonder een agressieve reactie te hoeven verwachten.

Sinds enkele jaren zijn de rookwolken van Big Tabacco tot veler opluchting in de trein verdwenen. Nu ziet NS er blijkbaar geen bezwaar in om haar reizigers onder te dompelen in een gezondheidsschadelijke elektromagnetische wolk van Big Telecom.
Lees verder in de categorie Reacties | Terug naar homepage | Lees de introductie