Brief aan de fracties van de CU en de SGP van de Tweede Kamer

woensdag, 24 maart 2021 - Categorie: Reacties

Bron: brief van lezer van StopUMTS
24 maart 2021

Geachte fracties.

Ik las in het ND van woensdag 24 maart 2021 dat demissionair minister Tamara van Ark 28,5 miljoen euro beschikbaar stelt voor verder onderzoek naar het chronische vermoeidheidssyndroom ME/CVS. Het onderzoek gaat uitgevoerd worden door ZonMW, en loopt over een periode van tien jaar. De gezondheidsraad schreef eerder dat ME/CVS een ,,ernstige chronische ziekte, die het functioneren van de kwaliteit van leven van mensen die eraan lijden substantieel beperkt''.

De gezondheidsraad heeft gelijk. Mijn vrouw is eind jaren negentig gediagnosticeerd door een huisarts als: ,,ME/CVS in een zeer ernstige mate. Genezing lijkt uitgesloten!'' En daar moet je het dan maar mee doen.

Om een lang verhaal kort te maken het volgende. Wij werden in 2008 op het spoor van een mogelijke oorzaak van haar ernstige toestand gezet. Uiteindelijk is proefondervindelijk vastgesteld dat zij in zeer ernstige mate lijdt aan de gevolgen van Elektromagnetische Velden, ofwel straling (mobiel, mast, DECT, stofzuiger enzovoort, enzovoort). In 2008 verbleven we een week in een stralingsarme omgeving (die had je toen nog...). Na vier dagen kon ze weer pijnvrij en met energie fietsen, wandelen, goed slapen, dwarsfluitspelen om maar een paar dingen te noemen. Terug in ons huis was het na een dag al weer ernstig mis. Hoeveel bewijs op basis van praktijk wil de overheid en de gezondheidsraad nog hebben? Ik weet van veel lotgenoten dat zij ook gediagnosticeerd zijn als ME/CVS terwijl zij ook proefondervindelijk weten dat hun etiket ME/CVS veroorzaakt wordt door straling.

Ik vraag u met klem om dit mee te nemen in het traject zoals ik dat in de krant las.

Wilt u meer informatie of een gesprek met lotgenoten of wetenschappers die veel meer afweten van de grillige manier waarop deze ziekte zich openbaart? Laat het weten, we doen graag de ingewikkelde materie uit de doeken.

Met groeten en sterkte wensend bij uw werk.

B. (de afzender is bij StopUMTS bekend)Lees verder in de categorie Reacties | Terug naar homepage | Lees de introductie