2-de mail d.d. 11 juni 2019 aan mevrouw Laura Bromet lid van de Tweede Kamer

woensdag, 12 juni 2019 - Categorie: Reacties

Betreft gezondheidsrisico’s door de straling van 5G

Geachte mevrouw Bromet,

Ik schrijf u omdat ik en velen met mij zeer bezorgd zijn over de schadelijke gevolgen voor de gezondheid die 5G zal veroorzaken. Door de straling van 3G en 4G zijn al veel mensen, ook kinderen, ziek geworden en de verwachting is dat de straling van 5G nog veel meer slachtoffers zal maken.

Mijn man is jaren geleden ziek geworden door de straling van de DECT-telefoon, de draadloze huistelefoon. Hij had last van en hartritmestoornissen, hoofdpijn, kiespijn, extreme vermoeidheid en maag-darmklachten, hij was 8 kilo afgevallen en dacht nog een jaar te leven te hebben. Hij heeft vier ziekenhuizen bezocht maar een oorzaak voor zijn klachten werd niet gevonden. Daarom naar een aantal alternatieve artsen, en de derde constateerde dat hij elektrogevoelig was. Nu is mijn man natuurkundige en had nooit gedacht dat de straling van draadloze communicatie gevaarlijk was voor de gezondheid. (Hij denkt daar nu anders over.) Maar toch hebben we onze DECT-telefoon vervangen door een telefoon aan een draad. Na enkele dagen voelde hij zich al beter en hij knapte geleidelijk op. Het duurde nog ongeveer twee jaar voordat hij geen medicijnen meer nodig had voor de hartritmestoornissen.
Ook krijgen enkele andere familieleden ernstige klachten als ze in een omgeving zijn waar straling is, ook onder de ICNIRP (International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection) blootstellingslimieten die in Nederland met enkele andere landen de hoogste ter wereld zijn.

Mijn man beheert sinds begin 2013 de website www.stopumts.nl . Dat is bijna een fulltime baan, met lezingen in het gehele land over deze straling en de gezondheidsrisico’s, blootstellingslimieten, onderzoeken, de overheid, wat andere landen doen om de burgers te beschermen, enz. zie: www.stopumts.nl/pdf/Compilatie-RF-straling-2019.pdf
Door de website StopUMTS kennen wij honderden mensen die vaak in mensonterende omstandigheden moeten leven, omdat de overheid deze ‘ziekte’ niet erkent. Zoals de oude man die alleen in zijn huis is om te douchen en de post op te halen en ook in de winter op het erf van een boer in een caravan bivakkeert. Vorige maand hebben twee vrouwen een eind aan hun leven gemaakt omdat ze geen hulp kregen en één ervan doodziek was maar gedwongen werd te re-integreren. Beiden hadden een kind. En zo zijn er veel meer verhalen van mensen die wij persoonlijk kennen.

Omdat de straling van 5G door de hogere frequenties niet ver in ons lichaam doordringt, wordt de stralingsabsorptie in de huid erg sterk. Om 5G te realiseren zullen ook de blootstellingslimieten aanzienlijk verhoogd moeten worden. Verwacht wordt daarom dat blootstelling aan 5G permanente huidproblemen, ontstekingen en afstervingsverschijnselen zal veroorzaken evenals andere ernstige problemen, zoals melanomen.

De internationale oproep om 5G op aarde en in de ruimte te stoppen is op 7 juni al 110.091 maal ondertekend door wetenschappers, artsen, milieuorganisaties en burgers uit 187 landen. Maar Keijzer slaat alle waarschuwingen in de wind. Ze negeert alle signalen die ze uit de samenleving krijgt over de schadelijke effecten van de straling van 5G en gaat gewoon door met haar desastreuze beleid. En er is zoals de Gezondheidsraad aangeeft nog geen onderzoek naar 5G gedaan. De onderzoeken waar Mona Keijzer op doelt zijn niet voor 5G gedaan, 5G bestond toen nog niet.
Mijn man heeft op StopUMTS commentaar gegeven op de brief over 5G en Gezondheid d.d. 16 april 2019 van Staatsecretaris Keijzer en Minister Bruins, aan de voorzitter van de Tweede Kamer.
‘Uit deze brief blijkt een onbegrijpelijke onkunde betreffende de zogenaamd “wetenschappelijk vastgestelde effecten” waarnaar zij in hun brief verwijzen.’ Zie:
www.stopumts.nl/doc.php/Reacties/12039/redir

Ik hoop dat het in het komende debat over 5G niet alleen over veiligheid en spionage zal gaan maar dat ook gezondheid aan de orde komt. En ook dat economische belangen niet prevaleren boven de gezondheid van de bevolking!

Met vriendelijke groet,
Eke Vriens
...Lees verder in de categorie Reacties | Terug naar homepage | Lees de introductie