UMCG verzamelt plannen voor betere gezondheidszorg

donderdag, 19 mei 2016 - Categorie: Oproepen

Bron: www.dvhn.nl/groningen/UMCG-verzamelt-plannen-voor-betere-gezondheidszorg-21355396.html
mei 2016


Wie een goed idee heeft over hoe je gezond wordt of gezond blijft, kan komend weekend terecht in het UMCG in Groningen.

Patiënten, zorgverleners, ondernemers, programmeurs en creatievelingen komen bij elkaar voor het zogenoemde Hacking Health. In drie dagen tijd gaan deelnemers aan de slag om oplossingen te bedenken voor problemen in de zorg.

Een jury komt er aan het einde van het weekend aan te pas om het beste idee te kiezen. Naast ondersteuning om hun idee verder uit te werken, krijgen de winnaars op meerdere podia van Start Up Fest Europe, dat deze maand in verschillende Nederlandse steden plaatsvindt, de mogelijkheid om hun idee te presenteren.

Hacking Health is een initiatief van vier Nederlandse universitaire medische centra waaronder het UMCG. Niet alleen in Groningen, maar ook in Leiden, Maastricht en Nijmegen wordt nagedacht over zorg en gezondheid.

Het concept bestaat sinds 2012 en is ontstaan in Canada. Onder de naam Hacking Health worden wereldwijd evenementen georganiseerd waarbij in korte tijd oplossingen worden bedacht voor gezondheidsproblemen. Bijzonder is dat patiënten een belangrijke en actieve rol spelen.

Voor wie in staat is dit bij te wonen misschien een gelegenheid om de problemen met EMV aan te kaarten.Lees verder in de categorie Oproepen | Terug naar homepage | Lees de introductie