Lezing - 'Gezondheidsrisico's door straling' - Spreker: dr. ir. Jan-Rutger Schrader

zaterdag, 21 mei 2016 - Categorie: Oproepen

Organisator: Vereniging voor licht- en stralingsgevoeligen (CPLD)

Datum: zaterdag 21 mei 2016
Adres: Wulfshoeve, Moorselaar 69, 3862 VA Nijkerk
Tijd: 11.00 - 13.00 uur, zaal open 10.30 uur

Opgeven bij: 06 464 618 79 of 033 245 77 13

----------------------------------------------------------------------------------
Elektromagnetische straling: risico's en meetbare oplossingen

Wat zijn de risico's van elektromagnetische straling? Bijvoorbeeld de straling van zendmasten, tablets, hoogspanningslijnen en draadloze apparatuur zoals wifi? In deze lezing hoort u de andere kant van het verhaal. Er wordt een overzicht gegeven van studies en kennis. Zowel de technische als de gezondheids-kant van het verhaal zal worden belicht.

Hoeveel straling komt er van een wifi-router af? En van een draadloze telefoon? Van een laptop? Wat kunt u zélf doen om elektrosmog meetbaar te verminderen? Hoeveel minder straling geeft een eco-babyfoon, een eco-dect telefoon en een eco-wifi router?

Door een demonstratie, bespreking van onderzoek en vraag en antwoord kunnen de aanwezigen kennis nemen van de werking en effecten van elektromagnetische straling. Ook zal worden ingegaan op alternatieven om ‘met de tijd’ mee te gaan.

Met veel praktische tips over het verlagen van de straling in huis en op kantoor.


Over de spreker:
Jan-Rutger Schrader is eigenaar van JRS Electro Health.
www.electrohealth.nl/
Hij promoveerde aan de Universiteit Twente op het gebied van micro-elektronische circuits (chips). Hij werkte daarna bij de research-afdeling van een multinational aan de nieuwste generatie mobiele telefoons. Daar merkte hij een duidelijk effect op zijn gezondheid van de elektromagnetische straling van zenders en elektronica. Hij nam kennis van de vele wetenschappelijke onderzoeken waarin biologische effecten worden aangetoond. In 2011 richtte hij JRS Electro Health op, dat stralingsarme elektronica ontwikkelt, metingen doet van elektrosmog en adviseert over technische oplossingen voor stralingsvermindering.Lees verder in de categorie Oproepen | Terug naar homepage | Lees de introductie