Oproep voor behoud ‘witte (stralingsarme) zones’; 1616 ondertekenaars

vrijdag, 03 april 2015 - Categorie: Oproepen

voor mensen die ziek zijn door de
elektromagnetische straling van draadloze communicatie
van o.a. zendmasten, wifi, smartphones

Onze actie is inmiddels afgesloten en de oproep/petitie is verzonden naar de ministeries, fractievoorzitters en Tweede Kamerleden betrokken bij de discussie over 112 bereikbaarheid. De petitie is op 28 april in de Tweede Kamer aangeboden, zie:
Berichten%20Nederland/9151/redir .


Ondersteunt u onze actie/oproep mail dan naar
wittezones112@gmail.com .
met vermelding van uw naam en woonplaats

Deze actie/oproep wordt ondersteund door Stichting EHS, Verminder-electrosmog, Nationaal Platform Stralingsrisico’s (NPS), Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE), Partij voor Mens en Spirit, de Stichting Kennisplatform ElektroMagnetische Straling en de CPLD vereniging.

De straling van draadloze communicatie (zendmasten, smartphones, wifi enz.) is gevaarlijk voor de gezondheid. Veel mensen zijn al ziek door deze straling en hebben een stralingsarme omgeving nodig. Wij pleiten daarom voor het behoud van de paar ‘witte (stralingsarme) zones’ die er nog in Nederland zijn.

Het CDA in de Tweede Kamer wil echter dat de telecomproviders 100% mobiele dekking gaan bieden, omdat in de grensgebieden wordt geklaagd over de slechte mobiele bereikbaarheid van 112. Er is nu een dekking van 99,5%, bij 100% mobiele dekking verdwijnen helaas de ‘witte zones’. Op 30 april gaat de Tweede Kamer in debat met de ministers van Economische Zaken en van Veiligheid en Justitie over de bereikbaarheid van 112, zie:
www.tweedekamer.nl/vergaderingen/commissievergaderingen/details?id=2014A04769
en
www.gsmhelpdesk.nl/nieuws/10643/tweede-kamer-gaat-in-debat-over-mobiele-bereikbaarheid-alarmnummer-112 .
Het debat op 30 april, met als volledige titel ''Mobiele bereikbaarheid van alarmnummer 112 in grensgebieden en plattelandsgemeenten'' is gepland van 13.00 - 15.00 uur en is openbaar (kan dus bijgewoond worden).
Het is van groot belang voor die tijd een tegengeluid te laten horen. Tijdens het debat is er van publieke zijde geen spreektijd. Voor de oproep die we daarom naar de Ministers en Tweede Kamerleden willen sturen zie hieronder.

N.a.v. onze actie komen er bij StopUMTS veel schrijnende verhalen binnen, zie:
Verhalen/8744/reacties_op_de_oproep_behoud__witte_zones__%28stralingsarme_gebieden%29 .

Onze oproep staat sinds 1 oktober 2014 op StopUMTS en liep tot 6 april 2015.

Ondersteunt u deze brief wilt u de witte zones behouden mail dan naar:
wittezones112@gmail.com .
met vermelding van uw naam en woonplaats en evt. titel en verhaal/reactie. Een selectie daarvan wordt gescheiden van de namen apart en anoniem aan het eind van de brief met ondertekenaars opgenomen.

Bovenstaand adres is een speciaal voor dit doel gemaakt mailadres van StopUMTS.

Op 6 april 2015 waren er 1616 ondertekenaars.

Eke en Leendert Vriens (StopUMTS)



Oproep voor het behoud van ‘witte (stralingsarme) zones’

Aan de ministers van Economische Zaken en Veiligheid en Justitie, Fractievoorzitters en de Tweede Kamerleden die betrokken zijn bij ‘Bereikbaarheid 112’

Geachte Ministers, Fractievoorzitters en Kamerleden,

Over de slechte mobiele bereikbaarheid van 112 waar veel mensen over klagen werd onder meer in september 2014 uitvoerig in de media bericht. Wij pleiten echter voor het behoud van ‘witte zones’, plekken met slechte mobiele bereikbaarheid. Het behoud van witte zones is van groot belang voor mensen die ziek zijn of worden door elektromagnetische velden (EMV) van draadloze communicatie. Steeds meer mensen klagen over gezondheidsproblemen, zoals slecht slapen, concentratieverlies, huidproblemen, tinnitus, hoofdpijn, gewrichtspijnen, duizeligheid. Dit als gevolg van de toenemende stralingsbelasting, o.a. door de uitrol van 4G en WiFi. Er zijn mensen die zo ziek worden van de straling dat zij een zwervend bestaan leiden en van plek naar plek verhuizen om de straling te vermijden.

De commissie Elektromagnetische Velden van de Gezondheidsraad meent dat de straling van draadloze communicatie onder de blootstellingslimieten niet schadelijk is. Deze limieten zijn alleen gebaseerd op schadelijkheid door thermische effecten. Er zijn echter naast de genoemde ervaringen van personen wereldwijd al duizenden peer-reviewed publicaties verschenen waarin niet-thermische biologische effecten zijn aangetoond, die schadelijk voor de gezondheid kunnen zijn. Desondanks beroept de Gezondheidsraad (GR) zich nog steeds op het argument dat er ‘niet genoeg wetenschappelijk bewijs’ is voor gezondheidsrisico’s. De GR stelt tevens dat nog ‘jarenlang onderzoek’ op dit gebied nodig zal zijn om tot definitieve conclusies te komen. Op deze argumentatie van de GR wordt in onderstaande link kritisch ingegaan:
pdf/Overheidsbeleid-gezondheidsschade-EMV.pdf

Ook het Kennisplatform Elektromagnetische Velden & Gezondheid heeft op 14 juli 2014 in een brief deze thematiek onder de aandacht gebracht:
www.kennisplatform.nl/actueel/14-07-14/Brief_over_mobiel_bereik_naar_ministers.aspx .

De Raad van Europa en het Europees Parlement pleiten in navolging van Zweden (en nu ook Oostenrijk) voor erkenning van elektrogevoeligheid en het behoud van de zogenoemde 'witte (stralingsarme) zones'. De WHO heeft deze straling in 2011 ingedeeld in de categorie 'mogelijk kankerverwekkend'.

Omdat er al zo veel mensen ziek zijn door EMV van draadloze communicatie verzoeken wij u met klem om de gebieden met slechte mobiele bereikbaarheid, de ‘witte zones’ die er zijn, te behouden en andere te creëren.

Met vriendelijke groet,

Lijst met ondertekenaars (wordt later aan de oproep toegevoegd)



Voor een selectie uit de tot 3 april binnengekomen reacties zie:

Verhalen/8744/reacties_op_de_oproep_behoud__witte_zones__%28stralingsarme_gebieden%29 .

We wisten al dat Nederlanders gevlucht waren naar Duitsland (o.a. de Eifel) Frankrijk (o.a. de Vogezen) en Noorwegen. Er zijn nu ook verhalen bij ons binnengekomen van andere vluchtelingen naar Duitsland en Frankrijk, en ook van mensen die naar Portugal, Suriname en India gevlucht zijn.
De laatste schreef onder meer: Als ik moet kiezen tussen koeienpoep op straat of de Wi-Fi van de buren, is het voor mij duidelijk wat het smerigst is.
Er zijn ook veel reacties van mensen die helemaal niet kunnen vluchten.




Lees verder in de categorie Oproepen | Terug naar homepage | Lees de introductie