Paterswolde; informatieavond.

zaterdag, 08 oktober 2011 - Categorie: Oproepen

Bron: Oostermoer, 28 sept. 2011

Last van de Mast houdt informatiebijeenkomst

Paterswolde –

Stichting Last van de Mast houdt op zaterdag 8 oktober een openbare
voorlichtingsbijeenkomst in een zaal van sportcomplex De Marsch in Paterwolde.

De voorgenomen plaatsing van een UMTS-mast bij de Marsch staat tijdens de bijeenkomst centraal. Stichting Last van de Mast zal bezoekers informatie geven over zaken die pleiten tegen een UMTS-mast op de ze locatie. Ook zal besproken worden welke mogelijkheden omwonenden en andere betrokkenen hebben om de stichting te ondersteunen bij een te voeren juridische procedure. De voorlichtingsbijeenkomst begint op zaterdag 8 oktober om 14.00 uur.

Meer informatie is te vinden op www.lastvandemasttynaarlo.nl.

De gemeente Tynaarlo heeft onlangs besloten medewerking te verlenen aan het verzoek van KPN om een UMTS-mast te plaatsen op het complex bij de Marsch. Stichting Last van de Mast heeft zich vanaf het begin hier tegen verzet.

Het Dagblad van het Noorden bericht over dit onderwerp als volgt:

Bron: Dagblad van het Noorden, 1 oktober 2011

Actiegroep Last van de Mast stapt naar de rechter. Stichting neemt geen genoegen met bouw van mast in Paterswolde

Auteur: Maaike Wind

Eelde/Paterswolde
De stichting Last van de Mast uit Zuidlaren, die waarschuwt voor de gevaren van straling van UMTS-masten, stapt naar de rechter. De actiegroep hoopt zo te voorkomen dat er bij sportcomplex De Marsch een mast wordt gebouwd. De gemeente Tynaarlo gaf KPN enkele weken terug toestemming voorde bouw van de telefoonmast.

Volgens Last van de Mast heeft de gemeente diverse fouten gemaakt. “De voorlichting en communicatie vanuit de gemeente was vanaf het begin onvoldoende”, zegt Frides Laméris van de stichting. “Daarnaast heeft de gemeente nagelaten om samen met KPN en burgers te kijken naar alternatieve locaties voor de mast”. Last van de Mast vindt ook dat de gemeente te laconiek denkt over de mogelijke gevolgen van de straling.

Wethouder Henk Kosmeijer (PvdA) gaf eerder al aan dat de gemeente maar weinig te zeggen heeft over de komst van UMTS-masten. “De gemeente krijgt van het rijk de opdracht om een bepaald aantal masten te plaatsen. We hebben zelf alleen nog invloed op de plek war ze precies komen te staan”, zei de wethouder in maart.

Last van de Mast houdt zaterdag 8 oktober een voorlichtingsbijeenkomst over UMTS-masten voor buurtbewoners en andere geïnteresseerden. De bijeenkomst begint om14.00 uur in sportcomplex De Marsch.Lees verder in de categorie Oproepen | Terug naar homepage | Lees de introductie