Breda: Lezing over straling en gezondheidsrisico’s

donderdag, 25 februari 2010 - Categorie: Oproepen

Lezing over straling en gezondheidsrisico’s

Op donderdag 25 februari om 19.30 uur bespreekt Woonbioloog Richard Bruijne in de zaal van de Rudolf Steinerschool Breda de invloed van straling en de voorzorg.

De afgelopen 15 jaar is het aantal elektrische apparaten in onze omgeving drastisch toegenomen en daarmee de straling waaraan wij als mens worden blootgesteld. Mobiele telefoons, tv’s, computers, flatscreens, draadloze routers, DECT toestellen en ongevraagd ook nog GSM ,UMTS en Wimax zendmasten, ze zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Fit en vitaal Fit en vitaal zijn, dat willen we allemaal.

We werken daarom in toenemende mate aan ons geestelijke en lichamelijke welzijn in al zijn facetten. Van een gevarieerd eetpatroon en regelmatig bewegen tot een goede ademhaling en voldoende buitenlucht. Toch hebben veel mensen te kampen met vage klachten waarvan de oorzaak niet altijd duidelijk is. Slapeloosheid, hoofdpijn, een hoge bloeddruk, rusteloosheid, stress, concentratieverlies, spierklachten, allergieën, hyperactiviteit of een chronische vermoeidheid. Allemaal symptomen dat er iets niet goed is maar de vraag blijft vaak wat?

Zeker als het medisch niet direct verklaarbaar is. Wat daarbij doorgaans over het hoofd wordt gezien, is de invloed van straling. Elektromagnetische straling om precies te zijn. Woonbiologen kunnen daar oplossingen voor aandragen. Woonbiologie Woonbioloog Richard Bruijne richt zich in de lezing op het begrip straling, het voorzorgsprincipe, het Appèl van Artsen en de onderzoeken voor en tegen. Het vakgebied Woonbiologie, dat zich richt op het totale gebied van het gezonde leefklimaat, komt uiteraard ook aan bod.

Toegang

De lezing vindt plaats op donderdag 25 februari 2010 om 19.30 uur in de Rudolf Steinerschool, Minckelersstraat 27, 4816 AD Breda. De lezing duurt ongeveer 90 minuten en er is volop ruimte voor vragen en discussie. Ook biedt Richard Bruijne na afloop interactieve metingen aan. De metingen worden gedaan op de hoeveelheid lichaamsspanning.Lees verder in de categorie Oproepen | Terug naar homepage | Lees de introductie