Rotterdam: Kort geding C-2000 mast Essenburgersingel

dinsdag, 08 december 2009 - Categorie: Oproepen

Stopumts ontving het onderstaande persbericht:

----------

Rotterdam, 6 december 2009

Rotterdam in actie tegen c2000 zendmast

persbericht

KORT GEDING C2000-ZENDMAST ESSENBURGSINGEL

Minister en gemeente Rotterdam gedaagd door scholen en bewoners

MINISTER ZET HALSOVERKOP ZENDMAST AAN

Weet u het nog? Afgelopen voorjaar stonden de Rotterdamse gemeenteraad en bewoners zij aan zij in hun protest tegen de plaatsing van een C2000-zendmast aan de Essenburgsingel. Op negen juni liet de Minister van Binnenlandse Zaken de mast toch bouwen. Twee gemeenteraadsleden en vijf actievoerders werden gearresteerd.

De mast staat, maar het verzet gaat door. Aanstaande dinsdag 8 december moeten de Minister en de Gemeente Rotterdam zich van 11.30 – 13.00 uur bij de Rechtbank Rotterdam in kort geding verantwoorden voor de voorzieningenrechter Mr A.F.L. Geerdes. Tegenover hen staan dan de scholen uit de buurt en een vereniging van eigenaren aan de Suze Groeneweglaan, gesteund door het actiecomité Hier Past Geen Mast.

Kennelijk vreest de Minister van Binnenlandse Zaken het oordeel van de rechter, want onmiddellijk na ontvangst van de dagvaarding zijn haar werklui in vliegende haast aan de slag gegaan met de zendmast. Misschien heeft u ze vorige week in de mast zien werken. Want wat blijkt? Ondanks al het machtsvertoon en ondanks alle zogenaamde tijdsdruk eerder dit jaar STAAT DE ANTENNE OP DE MAST NOG STEEDS NIET AAN.

Of althans: stond niet aan, want waarschijnlijk doen de werklui van BZK nu hun uiterste best om de antenne in werking te krijgen vóór het kort geding van 8 december aanstaande. Onze eis is namelijk, onder meer, dat de antenne voorlopig niet in gebruik wordt genomen.

Komt dinsdag 8 december allen naar de rechtbank (11.30-13.00, Wilhelminaplein 100, Rotterdam) om de afloop te horen!

► Nota Bene: De Nationale Ombudsman voltooit een dezer dagen zijn rapport over de Essenburgsingelmast. Helaas komt het net laat voor dit kort geding, maar wij zijn vol vertrouwen dat ook de Ombudsman ons in het gelijk zal stellen.

► En dan nog: dit kort geding staat los van de rechtszaak tegen de gemeenteraadsleden Arno Bonte en Leo de Kleijn, SP-coryfee Ineke Palm en vier buurtbewoners, die op 9 juni jongstleden werden gearresteerd. Hun zaak is door de politierechter doorverwezen naar de meervoudige rechtskamer. Daar zal de zaak op zijn vroegst over enkele maanden voorkomen.

Lees er alles over op www.hierpastgeenmast.nl.
Actiecomité Hier Past Geen Mast
woordvoerder Judith BokhoveLees verder in de categorie Oproepen | Terug naar homepage | Lees de introductie