Bernheze: UMTS informatieavond georganiseerd door de plaatselijke SP.

maandag, 12 januari 2009 - Categorie: Oproepen

Bron: Hedeejer.nl zaterdag 10 januari 2009

SP: Is UMTS het asbest van de toekomst??

Komt allen naar de Pas op 28 januari a.s vanaf 19.45 uur. De SP afdeling Bernheze organiseert dan een UMTS informatieavond. Over de gezondheidsgevolgen van UMTS-straling op langere termijn is nog niets bekend. Diverse onderzoeken spreken elkaar tegen.
Inwoners die binnen 400 meter van een mast wonen, kunnen de WOZ waarde aanvechten. Hierover zijn al rechtszaken geweest en gewonnen.

Geschiedenis
De technologie van UMTS heeft op gezondheidsgebied tot verschillende inzichten geleid. Een Zwitsers onderzoek, dat zich over 2 jaar uitstrekte, toonde geen gezondheidsschade aan. Een Oostenrijks onderzoek, dat zich over 8 jaar uitstrekte, toonde in de nabijheid van een UMTS mast een significante toename aan van hersentumoren en borstkanker. Dit Oostenrijks rapport is digitaal bij de SP Bernheze op te vragen.

Verzekeraars
Opmerkelijk is het feit dat in 2005 alle verzekeringsmaatschappijen zijn gestopt met verzekeren van gezondheidsrisicos veroorzaakt door UMTS technologie. Dit geeft aan dat er weldegelijk iets aan de hand is. De pas op de plaats van Bernheze is daarom niet verwonderlijk. Zeker gezien het feit dat 71 andere gemeenten Bernheze al voorgingen en geen UMTS zendmasten plaatsen op grond van het voorzorgsprincipe. Dit principe is verwoord in artikel 233 lid 2 van het Europees Verdrag. Juridisch ligt er gelukkig een basis om vergunningsaanvragen te weigeren.

Motie
De SP-Bernheze heeft op 24 april 2008 in de gemeenteraadsvergadering een motie ingediend.
Een motie om te voorkomen dat er nog medewerking aan plaatsing van UMTS zendmasten in Bernheze wordt gegeven. De SP nam hiermee verantwoordelijkheid voor de gezondheid van de inwoners van Bernheze. Deze motie is unaniem(!) door de gemeenteraad aangenomen

28 januari
Op 28 januari zijn alle betrokken partijen uitgenodigd in de Pas. De stichting StalingsArm Nederland, het Nationaal Antennebureau en Monet (Telecomaanbieders) geven dan hun visie. Daarna is er een forumdiscussie met de deskundigen waarbij ieder zijn/haar vragen kan stellen. Indien u belandstelling hebt en meer wilt weten over UMTS-straling, kom dan op 28 januari vanaf 19.45 uur naar de Pas. De koffie staat voor u klaar.

De SP-Hulpdienst
De SP-Hulpdienst is er voor iedereen. Hebt u een probleem waar u niet van weet hoe u het moet oplossen? Ons team staat u ter beschikking. Tijdelijk werkt de hulpdienst vanuit Oss. U kunt terecht op de maandagen van 19.30 tot 20.30 uur en op de zaterdagen van 14.00 tot 15.00 uur aan de Linkensweg 40 te Oss.

Contact en lid worden
Hebt u vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze, neem dan contact op met een van onze kerncontacten. Zij staan u bij met raad en daad. Rein van Moorselaar (tel 06-13647503) voor Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode. Als u SP lid bent, of dat graag wilt worden en/of belangstelling hebt om mensen te helpen, neem dan contact met ons op.
Internet: www.bernheze.sp.nl en mail: geertvanderwielen@tomaatnet.nlDit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Geert van der Wielen
Voorzitter SP-Bernheze

Voor het originele bericht zie:
www.hadeejer.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=3433&Itemid=1 .Lees verder in de categorie Oproepen | Terug naar homepage | Lees de introductie