Informatiebijeenkomst 5G; IJsselstein, 23 januari (LV e.a.)

donderdag, 23 januari 2020 - Categorie: Oproepen

Programma: www.ijsselstein.nl/mozard/!suite05.scherm1070?mNwb=17975&mNwc=41

Op donderdag 23 januari organiseren de politieke partijen SDIJ, PvdA en VVD samen met Rob Verboog (voorzitter van de CPLD Vereniging) een informatieavond over 5G voor politici en inwoners. Reden is dat gemeenten zich aan het voorbereiden zijn op de aanleg van 5G, ook IJsselstein. Een aantal IJsselsteiners hebben hierover hun zorgen geuit aan raadsleden en college. Tijdens de informatieavond spreken gastsprekers over de fabels en feiten van 5G.

In 2020 moet het nieuwe 5G-netwerk in gebruik worden genomen. Het 5G-netwerk heeft een hoge capaciteit, maar kan over een kortere afstand zenden. Dat betekent dat er voor een landelijke dekking dus meer antennes nodig zijn. Gemeenten krijgen de plicht om mee te werken aan de aanleg van antenne-installaties voor supersnel internet. Er worden op verschillende plaatsen in Nederland testen uitgevoerd. IJsselstein is zich ook aan het voorbereiden voor de uitrol van 5G.

Is 5G schadelijk voor de gezondheid?
Door de komst van 5G-netwerken zal de hoeveelheid straling toenemen. 5G verhoogt de blootstelling aan radiofrequente elektromagnetische velden. Raadsleden zien steeds meer bezorgde berichten binnenkomen over 5G. Daarom organiseren de partijen SDIJ, PvdA en VVD samen met Rob Verboog (voorzitter CLPD Vereniging, landelijke patiëntenvereniging voor mensen met gezondheidsklachten door straling) een informatieavond over 5G voor politici en inwoners. Tijdens deze informatieavond zullen gastsprekers de voor- en nadelen van de voorgenomen 5G uitrol toelichten. Tevens is de GGD aanwezig voor individuele vragen.

Informatieavond over 5G
De informatieavond is op donderdag 23 januari 2020 van 19.30 - 22.30 uur in de Raadszaal in het Stadhuis aan de Overtoom. Om richting te geven aan de avond, worden deelnemers gevraagd om hun vragen bij de aanmelding mee te geven. Aanmelden kan via: griffie@ijsselstein.nl

Programma
19.00 Inloop
19.30 Inleiding Luuk Nagtegaal met online enquête
19.45 Gastspreker Lisette Kruit, Antennebureau
20.15 Gastspreker Rob Bongenaar, Monet
20.45 Pauze
21.00 Gastspreker Dr. Leendert Vriens, StopUMTS
21.30 Gastspreker Drs. Anouk de Bont, Let’s Talk About Tech
22.00 Afsluiting Luuk Nagtegaal met online enquête en plenaire vragenronde
22.30 Einde informatieavondLees verder in de categorie Oproepen | Terug naar homepage | Lees de introductie