De film Ubiquity op 16 okt. te zien in het Filmhuis het Diekhuus te Middelharnis

woensdag, 16 oktober 2019 - Categorie: Oproepen

Bron: www.hetdiekhuus.nl/jevents-jaaroverzicht-alle-activiteiten/evenementdetail/1577/-/docu-ubiquity

Wanneer: Woensdag 16 Oktober 2019, 20:00
Waar: Diekhuus, Rabobankzaal - Middelharnis
Categorie: Film

Omschrijving
Woensdag 16 oktober de Nederlandse documentaire ‘Ubiquity’ in het Diekhuus in Middelharnis. Regisseur Bregtje van der Haak laat het leven zien van drie ballingen van de draadloze wereld en toont ons een ander perspectief dan de verrukkelijke beelden in reclames voor smartphones en slimme apparaten.

Inleiding
Voorafgaand van de vertoning van de film wordt er een inleiding gegeven door een van de hoofdrolspeelsters Anouk de Bont. Anouk is ook na de vertoning aanwezig om eventueel uw vragen te beantwoorden.

Ubiquity
Ubiquity betekent letterlijk 'alom aanwezig'. De film laat de wereld zien door de ogen van een aantal mensen die veel last ervaren van elektromagnetische straling. Het toont een ander perspectief op digitale verbondenheid. Hoe voelt het om gevangen te worden in een onzichtbaar web?

De Zweedse ingenieur Per Segerbäck stond eind jaren tachtig aan de wieg van de smartphone bij Ericsson. Het was een optimistische tijd, waarin briljante ingenieurs veel uitvindingen deden en niets dan goeds verwachtten van de digitale toekomst. Inmiddels leeft Per al achttien jaar in het bos, omdat hij ziek werd van de straling van de nieuwe apparaten. Hij kan nu alleen nog gefilmd worden met een ouderwetse Bolex camera, die met de hand wordt aangezwengeld. Zijn lichaam verdraagt de straling van een digitale camera niet. Ook Asaka in Japan en Anouk in Nederland hebben last van de elektromagnetische straling van het onzichtbare web, dat zich steeds verder om ons heen sluit. Internetgiganten (Facebook/Google) en telefoonproviders willen het wereldwijde web van digitale netwerken volledig dekkend maken, zodat we altijd en overal met het internet verbonden zijn. Maar sommige mensen zijn overgevoelig voor de elektromagnetische straling van dit web. Ze voelen de pulsen van wifi-routers, smartphones en zendmasten in hun lichaam. Daardoor worden ze gedwongen om de draadloze wereld te ontvluchten. Is er nog plek voor hen op deze planeet, als straks echt alles en iedereen door een draadloos web verbonden wordt? En zijn zij misschien de kanaries in de kolenmijn, die ons wijzen op de onzichtbare netwerken om ons heen? In Ubiquity laat regisseur Bregtje van der Haak het leven zien van drie ballingen van de draadloze wereld. Ze toont ons een ander perspectief dan de verrukkelijke beelden in reclames voor smartphones en slimme apparaten. Hoe ziet de wereld eruit door de ogen van deze elektrogevoeligen? Hoe klinken de onzichtbare pulsen in hun oren? Waar vinden zij nog een veilige plek nu het wereldwijde web van zendmasten zich sluit?

Gevoelig voor stralingen?
Bent u gevoelig voor stralingen en wilt u de film bezoeken? Neem dan contact op met Akkie Krouwel (0187) 60 11 04 of Klaas van der Velde (0187) 48 50 58.

U bent van harte welkom.

Stichting ZIJN - Diekhuus, Beneden Zandpad 7, Middelharnis
woensdag 16 oktober 2019 | 20.00 uur
€ 9,50 / Filmhuisleden en CJP € 8,00
inclusief consumptie
www.hetdiekhuus.nl

Deze documentaire is geschikt voor alle leeftijden / duur 82 minuten
bekijk hier de trailer

https://youtu.be/wTOThidR63YLees verder in de categorie Oproepen | Terug naar homepage | Lees de introductie