Gezondheidsbeurs: oproep bijdrage voor deelname

vrijdag, 30 november 2018 - Categorie: Oproepen

Van Rob Verboog
Oproep Crowdfunding: het Antennebureau staat in februari 2019 weer op de Gezondheidsbeurs…..wij óók weer als we het willen!

Van donderdag 7 tot en met zondag 10 februari 2019 vindt in de Jaarbeurs te Utrecht de Nationale Gezondheidsbeurs 2019 plaats, de grootste consumentenbeurs op het gebied van gezondheid en een gezonde leefstijl. Men verwacht een 45.000 bezoekers en 325 exposanten.

Helaas is één van die exposanten weer het Antennebureau (onderdeel Agentschap Telecom, welke weer onderdeel is van Ministerie van Economische Zaken & Klimaat): ditmaal ook nog eens met een stand op een veel prominentere plaats dan in 2018…..

Het goede is dat recht tegenover het Antennebureau op ook een perfecte (zicht-)locatie inmiddels een optie genomen is op een mooie hoekstand, waardoor geen enkele bezoeker “Eerlijk over straling” (weer in deze opzet) zou kunnen missen! Daarnaast een goede aanvulling op de onvolledige en veelal onjuiste informatie, welke bezoekers van het Antennebureau horen!

Voor definitieve deelname zijn een aantal zaken nodig:

- Vrijwilligers voor o.a. “standbemensing”: vorig jaar hadden we een geweldige groep van ruim 30 man/vrouw, van waaruit steeds 5 man aanwezig was op de stand;
- Een kleine groep om e.e.a. voor te bereiden, w.o. de presentatiemiddelen: gelukkig hebben we nu meer tijd dan de 4 dagen vorig jaar!
We beschikken over een goede evaluatie van vorig jaar, o.a. van standbemanning 2018 e.a.
- En vooral geld voor de huur van de stand, eenvoudige inrichting, infopanelen en – dat kostte vorig jaar veel geld – de brochures.
Er zijn in beginsel 3 sponsors voor “een groter bedrag”. Dat houdt in dat als via crowdfunding een bedrag van 4.000 – 6.000 Euro bijeen kan worden gebracht, deelname gerealiseerd kan worden.

Vorig jaar werd ook een dergelijk bedrag bijeengebracht, dus waarom zou het dit jaar niet kunnen!
Er zijn GEEN goedkopere stands op een goede locatie meer beschikbaar, dus het is óf deze perfecte hoekstand óf geen deelname.

Er zijn (helaas) genoeg thema’s voor onze deelname, zoals a) eerlijke informatie over straling gewenst, b) huidige (verkeerde) politieke besluitvorming, c) niet gewenste uitrol van 5G, d) begrip en regelingen voor stralingsgevoeligen (incl. white spots), e) aanbieden van Petitie Verminder Electrosmog aan Minister van Volksgezondheid, f) hanteren van voorzorgsprincipe, zeker voor kwetsbare groepen, etc.

URGENT VERZOEK: de optie verloopt a.s. maandag 3 december, dus we willen weten of dit initiatief voldoende wordt ondersteund, zowel actief/mentaal (meld dat onder dit bericht), als ook door het doneren van geld.

Wil je geld geven, meld dat dan ook hier. Alle – ook “kleine” – bedragen zijn meer dan welkom. Natuurlijk kun je het – na melding – ook meteen overmaken op het bankrekeningnummer van SOS Straling: NL 21 RBRB 0943 27 94 53 t.n.v. “Roos A. M. Verboog inzake SOS Straling” en vermeld “deelname NGB”. Mocht deelname niet doorgaan, dan wordt bedrag direct weer teruggestort.

En ja, dit bericht graag delen onder geïnteresseerden in je netwerk!
NB: er is maatwerk mogelijk voor betalingen door bedrijven en voor grotere bedragen (≥1.000 Euro) een beroep op ANBI-regeling.

Persoonlijke of privacygevoelige vragen/opmerkingen zijn welkom via 1.verboog@wxs.nl.

Deze oproep ondersteunen we van harte. Vorig jaar hebben we (2 pers.) namens StopUMTS ook een dag op de beurs gestaan, er was toen veel belangstelling voor onze boodschap.Lees verder in de categorie Oproepen | Terug naar homepage | Lees de introductie