WiFivrij Ecodorp ??

dinsdag, 27 november 2018 - Categorie: Oproepen

Bron: e-mail met verzoek om die te plaatsen:

Samen met een aantal mensen zijn wij bezig met een plan ter realisatie van een Ecodorp in Wateren (gem. Westerveld), Drenthe.
Het bijzondere aan dit plan is dat dit ‘dorp’ tevens de eerste wifivrije zone in Nederland gaat worden indien de gemeente akkoord gaat met dit plan.
Wij willen hiermee tevens een signaal afgeven naar de overheid dat er behoefte is aan wifivrije zones in Nederland.

Voor deelname aan de voorlichtingsdag, die op a.s. zaterdag 1 december om 14.00 uur in Wateren zal plaatsvinden, kunt u zich aanmelden bij Mw. Morrenhof, emailadres gwmorrenhof@gmail.com of Mobiel 06-44243592.
Bijeenkomst verplaatst, dus niet op 1 dec.

Op de lokatie is geen wifi en zullen die middag alle mobiele telefoons uitgeschakeld zijn.
Wij hopen u op die dag te mogen begroeten!

Met vriendelijke groet,
Mw. Van der Meulen

Een ambitieus plan, met twee obstakels: de gemeente die akkoord moet gaan en de andere bewoners. Er staat wifivrije zone, maar hoe zit 't met zendmasten?

Op die laatste vraag meteen het antwoord:


Gemeente zoekt niet naar alternatieve locatie enorme zendmast Wateren; rechter moet knoop doorhakken
www.dvhn.nl/drenthe/Gemeente-zoekt-niet-naar-alternatieve-locatie-enorme-zendmast-Wateren-rechter-moet-knoop-doorhakken-23516964.html?utm_medium=article_sharing&utm_source=email
7 sept. 2018

De rechter zal moeten beslissen waar precies de omstreden, 40 meter hoge zendmast in Wateren komt. De gemeente Westerveld gaat zelf niet op zoek naar alternatieve locaties.

Wethouder Wilfried de Jong zat enkele weken geleden om tafel met een aantal van de inwoners van Wateren en Zorgvlied die fel tegen de plek zijn waar KPN de mast wil plaatsen: pal langs de doorgaande weg in Wateren en niet ver van de dorpsentree van Zorgvlied. Tijdens dat gesprek kreeg hij enkele honderden handtekeningen overhandigd, die deze zomer door inwoners en vakantiegangers zijn gezet. De wethouder zegde toe om de locatiekeuze binnen het gemeentebestuur nogmaals tegen het licht te zullen houden.

Dat is deze week gebeurd, in de eerste collegevergadering na het zomerreces. Via een woordvoerster laat De Jong (Progressief Westerveld) weten dat ‘de handtekeningen geen aanleiding zijn de eerder gekozen locatie voor de zendmast te heroverwegen’. ,,Het wachten is nu op de rechtszaak.”

Commissie bezwaarschriften gaf gemeente gelijk

In deze hoek van de gemeente Westerveld is het mobiele bereik vaak slecht. KPN wil daar met de zendmast verbetering in brengen. Maar de voor de enorme mast gekozen bouwlocatie is veel inwoners van de twee dorpen in het verkeerde keelgat geschoten. De gemeente Westerveld ging eerder akkoord met de mast op deze plek. Wateren en Zorgvlied vonden daarna de welstands-/monumentencommissie aan hun zijde. De commissie bezwaarschriften echter besloot dat de gemeente zorgvuldig had gehandeld.Lees verder in de categorie Oproepen | Terug naar homepage | Lees de introductie