Lezing in Westerhoven: Smartphones, WiFi en zendmasten, een oorzaak van gezondheidsproblemen? (LV)

donderdag, 24 mei 2018 - Categorie: Oproepen

op do 24 mei 2018
door Leendert Vriens

We kennen voordelen en nadelen van het gebruik van smartphones, WiFi en zendmasten. Je bent overal bereikbaar en met smartphones kun je internetten, betalen, foto’s maken, enz. Veelvuldig gebruik kan echter leiden tot verslaving, concentratieproblemen, slechtere leerprestaties en ongelukken in het verkeer. Het blauwe licht van de smartphone verstoort ook de melatonine aanmaak, ons slaaphormoon.

Minder bekend is dat de straling van smartphones, WiFi en zendmasten, nodig voor het zenden en ontvangen van berichten, tot gezondheidsproblemen kan leiden. Vooral sinds de introductie van 4G en door het toenemend gebruik van smartphones en WiFi krijgen steeds meer mensen lichamelijke klachten die zij geheel of gedeeltelijk toeschrijven aan de stralingsbelasting. Bij velen is bij medische onderzoeken geen andere oorzaak gevonden voor hun klachten. Zij ervaren dat hun klachten verminderen of verdwijnen indien zij in een stralingsarme omgeving verblijven. Een dergelijke omgeving is echter in ons land steeds moeilijker te vinden, met als gevolg ernstige problemen en soms onoplosbare werk- en woonsituaties.

In de lezing wordt een overzicht over dit onderwerp gegeven. Aan de orde komen:
• klachten die karakteristiek zijn voor elektrogevoelige personen,
• resultaten van wetenschappelijk onderzoek, waaronder waargenomen biologische effecten,
• ons overheidsbeleid en dat in andere landen,
• toegestane en wenselijke stralingsbelastingen,
• aanbevelingen betreffende plaatsing van zendmasten en mogelijkheden om zelf je stralingsbelasting te verminderen en
• de plannen wat betreft introductie van 5G.

Leendert Vriens is natuurkundige, heeft 30 jaar op het Nat. Lab. van Philips gewerkt. Na zijn pensionering kreeg hij steeds meer en ernstiger klachten zonder dat de oorzaak gevonden werd, ondanks vele onderzoeken. Uiteindelijk kwam hij erachter dat de 24 uur per dag stralende snoerloze (DECT) huistelefoon de boosdoener was. Hij is sinds 2013 webmaster van www.stopumts.nl een sinds 2000 bestaande website met veel informatie over dit onderwerp.

Datum: 24 mei (donderdag)
Locatie: De Buitengaander Westerhoven
Dorpsstraat 9, 5563 BC
Tijd: 20.00 – 22.00 uur, inclusief pauze, zaal open vanaf 19.30 uur
Entree: € 3,- inclusief kopje koffie of thee in de pauze
Aanmelden en tickets via:
www.eventbrite.nl/e/tickets-straling-wifi-zendmasten-wat-nu-45851273393
of via de agenda van de bibliotheek BergeijkLees verder in de categorie Oproepen | Terug naar homepage | Lees de introductie