Vraag over openbare LED verlichting

zaterdag, 03 december 2016 - Categorie: Oproepen

Beste lezers, we ontvingen onderstaande mail met daarin nogal ernstige klachten over openbare LED verlichting. Aan u de vraag of u soortgelijke klachten heeft. Graag antwoord naar: infostopumts@gmail.com

Ik ben in gesprek met:

Liander
GGD Leeuwarden
Provincie Friesland
Gemeente Franekeradeel.

Over het tegenhouden van grootschalig plaatsen van LED verlichting zonder dat het stroomnet en de lampen zijn getest op veiligheid voor de volksgezondheid.
Ik heb aangegeven dat er op de openbare wegen een aantal soorten (LED) verlichting staat waar ik in ieder geval compleet onpasselijk van wordt en ik met goed fatsoen die wegen niet kan berijden.
Maar als die led in de dorpen wordt geplaatst heb je die narigheid voor je voordeur en de vuile stroom in je huis.

BV
Rotonde Franeker blauwe lampen
Nieuwe brug Franeker
Dearsum Blauwe lampen
Kruispunt Wommels
Rode lampen naar Wommels
A5 om Amsterdam heen de nieuwste weg
Fijnaard die nieuwe betonbak
Afsluitdijk, waar met slecht zicht er niet eens meer een streep op de weg te zien is omdat die lampen niet eens normaal licht geven
Schipholtunnel in het verleden, grote witte ronde lampen waar ik niet meer over de 2e baan kon rijden. (Die zijn eruit gehaald en vervangen voor gelige lampen toen )
En buiten Nederland in België, Frankrijk, Spanje en Portugal wegen getest dit voorjaar.

Ik ben dit voorjaar op tilt gegaan na het plaatsen van LED verlichting in onze straat in Oude Wetering en binnen een paar maanden verhuisd. Buurvrouw die niks weet van straling was spontaan overspannen!
Hier in Friesland wordt het ook al rampzalig om in het donker onderweg te zijn In korte tijd duiken er steeds meer LED stukken weg op.

Ik vraag de overheid om eerst onderzoek te doen naar de elektromagnetische vervuiling (veiligheid voor de volksgezondheid ) van de lampen in plaats van ze op kleur, prijs en model uit te kiezen en te plaatsen en daarna niet meer weg te willen halen wegens de kosten.

Ik heb ze de tip aan de hand gedaan om in overleg met bouwbiologen of mensen die er verstand van hebben en het kunnen voelen een proef opstelling te maken en te meten wat er gebeurt voor ze grootschalig worden uitgezet en de foute lampen niet te gaan gebruiken.
En dat er onderzoek moet komen naar de grootschalige netvervuiling voor het net NOG MEER wordt vervuild omdat er nog veel meer windmolens, zonnepanelen, slimme meters, wifi en lifi en het LoRA netwerk wordt geplaatst.
De moeilijkheid is dat ik alleen dat nooit voor elkaar krijg en meer mensen nodig heb om het aan te kaarten het liefst met metingen en technische onderbouwing,

Wil jij hier iets mee?
Of weet jij iemand die hierin mee kan of wil doen?

Groet,
Y. W.

Inzender biij StopUMTS bekend

Voor de klachten kunnen er o.i. drie oorzaken en combinaties daarvan zijn, de aansturing van de LED verlichting kan vuile stroom (en velden) veroorzaken, het blauwe licht zelf en het niet continue (gepulste) uitzenden van dit blauwe licht.
Lees verder in de categorie Oproepen | Terug naar homepage | Lees de introductie