Elektromagnetische signalen in het lichaam vormen apart biologisch regulatieniveau.

donderdag, 20 oktober 2011 - Categorie: Onderzoeken

Opm. Stopumts:
Onderstaand bericht spreekt over Laagfrequente EM velden terwijl waarschijnlijk Hoogfrequente Velden bedoeld wordt.


Bron: WUR via Medical Facts 19 okt. 2011

Lezing: De invloed van laag frequente elektromagnetische velden (mobieltjes, WIFI) op het immuunsysteem en de mogelijke consequenties voor de gezondheid

Auteur: Janine Budding

Lezing: De invloed van laag frequente elektromagnetische velden (mobieltjes, WIFI) op het immuunsysteem en de mogelijke consequenties voor de gezondheid straling wifi gsm mobiel 300x200

Huub Savelkoul, Wageningen University
De fysica stormt met grote vaart de biologie en dus Wageningen in. Al 15jaar is er een NMR-faciliteit (Moleculaire Fysica) en binnenkort komt er een MRI t.b.v. het onderzoek in het Restaurant van de Toekomst. Het komende jaar besteedt Studium Generale aandacht aan De Fysica van het Leven, en we beginnen met een serie over Humane Gezondheid.

Biofysische geneeskunde is een specialisatie binnen de Complementary and Alternative Medicine, waarmee het lichaam als geheel wordt behandeld via biologisch elektromagnetisme.

Twee wetenschappelijke ontwikkelingen staan aan de basis hiervan.
De eerste is de ontdekking van biofotonen (licht uit cellen) en dat deze een belangrijke fysiologische functie vervullen binnen ons lichaam.
De tweede, waarbij de elektroaccupuntuur een belangrijke rol heeft gespeeld, is de ontdekking dat in ons lichaam elektromagnetische signalen voorkomen die een apart biologisch regulatieniveau vormen.

Biologisch elektromagnetisme kan de sleutel zijn naar ongekende ontwikkelingen binnen de geneeskunde en het kan de brug vormen voor de integratie van complementaire en reguliere geneeskunde.

Datum: 8 nov 2011. Aanvangstijd:20:00

Locatie: De Leeuwenborch, Hollandseweg 1, 6706 KN Wageningen
Organisatie: Studium Generale

Nadere informatie:
www.wur.nl/NL/nieuwsagenda/agenda/elektromagnetisme2.htm .Lees verder in de categorie Onderzoeken | Terug naar homepage | Lees de introductie