USA: ''Telefoonstraling schadelijk vanwege samenwerkende fotonen''

maandag, 02 mei 2011 - Categorie: Onderzoeken

Bron: All about phones 30 april 2011

Bioloog: ''Telefoonstraling schadelijk vanwege samenwerkende fotonen''

Auteur: Dominick Vitor,

Een bioloog beweert te kunnen onderbouwen waarom de straling die voor mobiele telefoons gebruikt wordt schadelijk is. Waar de meeste wetenschappers beweren dat de straling niet genoeg energie heeft om chemische bindingen te breken, beweert de bioloog dat er verkeerd gerekend wordt.

Straling telefoon
Het debat over of de straling die gebruikt wordt door mobiele telefoons duurt al jaren voort en boekt weinig vooruit gang. De statistische onderzoeken spreken elkaar tegen en wetenschappers beweren over het algemeen dat het chemisch gezien niet aannemelijk is. Bill Bruno, een bioloog bij het lab in Los Alamos, spreekt deze wetenschappers nu tegen en beweert dat mobiele telefonie chemisch gezien zeker schadelijk kan zijn voor je gezondheid.

De theorie was altijd dat de fotonen van de elektromagnetische straling die voor technieken als UMTS en GSM gebruikt wordt niet genoeg energie heeft om chemische bindingen in menselijk weefsel aan te tasten. Dat klopt volgens Bruno wel, maar volgens de bioloog werken de fotonen als het ware samen.

Als er meer dan n foton per kubieke golflengte aanwezig is in de straling, wat bij mobiele telefonie zeker het geval is, dan zouden die fotonen samenwerken. Dan worden de bindingen in het weefsel dus niet aangevallen door de energie van n foton, maar door de energie van een aantal fotonen gecombineerd. En dan zou het energieniveau wel hoog genoeg liggen om bindingen, en daarmee weefsel, kapot te maken.

Uiteraard ligt de kwestie in werkelijkheid net wat ingewikkelde dan hier besproken, en ook ingewikkelder dan hier te bespreken valt. Mocht je genteresseerd zijn in het onderwerp, dan kun je hier het bijbehorende artikel van Bruno vinden.

Voor het origineel zie:
www.allaboutphones.nl/nieuws/7008/Bioloog-Telefoonstraling-schadelijk-vanwege-samenwerkende-fotonen.html .Lees verder in de categorie Onderzoeken | Terug naar homepage | Lees de introductie