Duitsland: Studie bepleit alternatief voor draadloze systemen op school, in ieder geval geen Wifi.

zaterdag, 17 april 2010 - Categorie: Onderzoeken

Moeten scholen de voorkeur geven aan draadloze netwerken of een alternatief zoeken?

In toenemende mate staan scholen voor de beslissing of zij een draadloos systeem aan moeten leggen of dat zij de voorkeur moeten geven aan een bekabeld alternatief. Kunnen zij de toename van straling van draadloze systemen veronachtzamen of bestaat er reden tot zorg vanwege mogelijke gezondheidsrisico's?

Het bijgaande Duitstalige artikel (in PDF bestand) van Dr. Klaus Scheler geeft duidelijke aanknopingspunten en noodzakelijke achtergrondkennis zodat de vraag naar de huidige stand van de wetenschap kan worden beantwoord: scholieren worden door draadloze systemen blootgesteld aan behoorlijke risico's voor de gezondheid die vaak al na korte tijd hun concentratie- en prestatieniveau duidelijk nadelig beïnvloeden hetgeen behoorlijke uitwerking kan hebben op hun cijfers, hun beroepskeuze en tenslotte op hun verdere beroepsloopbaan. Bij voortdurende bestraling kunnen nog meer symptomen optreden die de gezondheid van scholieren verder nadelig beïnvloeden.

Scholen moeten daarom in het kader van preventieve gezondheidsbescherming bij de aansluiting op internet zonder meer afzien van draadloze systemen als Wifi en Wlan en gebruik maken van bekabelde oplossingen.


Lees u het gedegen artikel (16 pag.) van Dr. Klaus Scheler in het bijgaande Duitstalige PDF bestand.
Dr. Klaus Scheler is Docent Natuurkunde aan de Pedagogische Hogeschool Heidelberg.

Didactisch verantwoord onderwijsmateriaal van de PH Heidelberg over straling van mobiele telefonie kunt u bestellen bij:

Stadt Heidelberg, Amt für Sport und Gesundheitsförderung
Dirk Hofmann
Tiergartenstraße 13/1
69121 Heidelberg
E-Mail: dirk.hofmann@heidelberg.de
Telefon: 06221 / 513 – 4405

Bekijk het PDF bestand


Lees verder in de categorie Onderzoeken | Terug naar homepage | Lees de introductie