Britten geven 16 miljoen pond uit en vinden .... niets

zondag, 16 september 2007 - Categorie: Onderzoeken

In Groot-Brittanni is het rapport van het MTHR (Mobile Telecommunications and Health Research Programme) verschenen.

www.mthr.org.uk/documents/MTHR_report_2007.pdf

De meest opmerkelijke opmerking staat op pagina 16:

'These studies leave open the question of the origin of the symptoms of the sufferers ...'.

Hoe is het mogelijk! De Britten geven 16.160.000 pond uit en weten daarna nog steeds niet, waar elektromagnetische overgevoeligheid (electromagnetic hypersensitivity, EHS, zie factsheet 296 van de WHO) door wordt veroorzaakt.

Mensen slapen niet, hebben last van allerlei gezondheidsklachten die verdwijnen of minder worden als de milieufactor elektromagnetische velden wordt afgeschermd, bronnen uitgezet of als zij ergens verblijven waar de dichtheid minder is.

Wonderlijk genoeg vindt men het onbelangrijk om de oorzaak van de toch vaak ernstige klachten te achterhalen. In plaats daarvan geeft de Britse overheid samen met de industrie 16.160.000 pond uit om vast te stellen waar de vaak ernstige klachten niet door komen.

Heel raar. Mensen worden ziek. De overheid geeft enorme sommen geld uit om vast te stellen dat het niet door (bijvoorbeeld) het eten van aardappelen komt. En verder? Niets.

Irrationeler kan het bijna niet.

Overigens gaat het MTHR-rapport mank aan alle bekende kwalen, alleen geselecteerde onderzoeken worden meegewogen, het programma is 50/50 betaald door overheid en industrie (beide zeer belanghebbend bij draadloze communicatie), onderzoekers gaan er bij voorbaat van uit dat de asborptie van elektromagnetische velden geen gevolgen kan hebben omdat de energie tekortschiet, wel gevonden gevolgen worden aan andere, onzekere oorzaken geweten (zoals tch aan 0,2 graad opwarming door een 'lekkage' van energie), ga zo maar door. Het hele rapport is alleen maar een geruststellend antwoord op de vraag: 'o hemel, draadloze communicatie kan toch geen kwaad?' van de angstige overheid en industrie. Het antwoord is uiteraard 'nee hoor, gaat u maar rustig slapen'.

Maar juist dt lukt menigeen niet meer zonder afscherming ....

stopumts
16 september 2007Lees verder in de categorie Onderzoeken | Terug naar homepage | Lees de introductie