Risico op kanker stijgt tot 240% door mobiel bellen

zondag, 02 april 2006 - Categorie: Onderzoeken

Zweedse wetenschappers onderzoeken patiŽnten met hersentumoren

Bron: de.internet.com/index.php?id=2042262
zaterdag 1 april 2006

Intensief gebruik van een mobiele telefoon verhoogt het risico op kanker. Dat blijkt uit een gisteren in Stockholm openbaar gemaakt onderzoek van het Zweedse Nationale Instituut voor de Arbeid (Arbetslivsinstitutet).

Van 2200 onderzochte kankerpatiŽnten tussen 20 en 80 jaar hadden 905 een hersentumor. Van de 905 waren 85 intensieve gebruikers van de mobiele telefoon. Het aandeel intensieve gebruikers onder gezonde proefpersonen was geringer.

Volgens de onderzoekers kwamen de tumoren ook meer voor aan de zijde van het hoofd waar de patiŽnten hun mobiele telefoon hielden. Rekening werd gehouden met andere risico-factoren zoals roken, werken in een ongezonde omgeving enz.; daarom stellen de onderzoekers een duidelijk verband tussen mobiele telefonie en kanker vast.

Het risico bij intensief gebruik van de mobiele telefoon op kanker aan de zijde van het hoofd waar getelefoneerd wordt, stijgt tot 240%. Volgens de onderzoekers gaat het hier om een van de grootste onderzoeken die ooit zijn gehouden.

Originele bron in het Zweeds:
www.arbetslivsinstitutet.se/press/detaljerad.asp?relID=480 .Lees verder in de categorie Onderzoeken | Terug naar homepage | Lees de introductie