Magnetische velden verhogen kans op leukemie met factor 2.6 tot 4.3

maandag, 13 maart 2006 - Categorie: Onderzoeken

In Japan is een uitgebreid onderzoek gedaan naar de relatie tussen leukemie bij kinderen en de blootstelling aan laagfrequente magnetische velden in de slaapkamer.

Voor beide soorten van leukemie samen, hebben kinderen die in relatief hoge magnetische velden slapen (>0,4 uT) 2,6x zoveel kans op het krijgen van leukemie als kinderen die in zwakkere magnetische velden slapen (<0,1 uT). Voor een specifieke vorm van leukemie (acute lymphoblastic leukemia) was de kans zelfs 4,3x zo groot om het te krijgen wanneer een kind veel blootgesteld is aan laagfrequente magnetische velden.

Bron: PubMed
www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=16496405&query_hl=2&itool=pubmed_docsum .

N.B. Het gaat hier om laagfrequente magnetische velden in tegenstelling tot hoogfrequente elektromagnetische velden, die op deze site de focus hebben. Deze studie geeft weer een extra aanwijzing dat magnetische en elektrische velden, zowel laag- als hoogfrequente invloed hebben op biologische processen, soms met desastruese gevolgen.

Zie ook Veel%20gestelde%20vragen/32 .Lees verder in de categorie Onderzoeken | Terug naar homepage | Lees de introductie