Uitspraak Rechtbank Midden-Nederland bij omgevingsvergunning voor het realiseren van een zendmast

vrijdag, 17 december 2021 - Categorie: Juridische Informatie

Uitspraak Rechtbank Midden-Nederland bij verleende omgevingsvergunning voor het realiseren van een zendmast

Bron: uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBMNE:2021:6022&showbutton=true

Datum uitspraak: 06-12-2021
Datum publicatie: 13-12-2021
Zaaknummer: UTR 20/4626
Rechtsgebieden: Omgevingsrecht
Bijzondere kenmerken: Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie: Beroep van eisers om als belanghebbenden bij deze omgevingsvergunning aan te merken is gegrond. Deze zaak gaat over de vraag of eisers belanghebbenden zijn bij een verleende omgevingsvergunning voor het realiseren van een telecommast.

Eventuele gezondheidsrisico’s

7. Naar het oordeel van de rechtbank is niet uitgesloten dat er gezondheidsrisico’s samenhangen met de aanwezigheid van een zendmast. De Gezondheidsraad heeft in haar advies van 2 september 2020 aangegeven dat voorzichtigheid in acht moet worden genomen in het kader van de gezondheidseffecten van zendmasten en 5G en dat er meer onderzoek moet worden gedaan naar eventuele gezondheidseffecten. Het kabinet heeft dit advies overgenomen en gaat meer onderzoek (laten) doen naar deze effecten. Naar het oordeel van de rechtbank is dan ook niet uitgesloten dat eisers in het kader van eventuele gezondheidsrisico’s gevolgen van enige betekenis zullen ondervinden van de zendmast. De rechtbank vindt dat eisers hierover in ieder geval een inhoudelijke discussie moeten kunnen voeren in bezwaar.


Zie voor de complete uitspraak de link bovenaan en zie voor een eerdere uitspraak:
www.stopumts.nl/doc.php/Juridische%20Informatie/12671/doorbraak_in_rechtspraak_rond_stralingsrisico%E2%80%99s .Lees verder in de categorie Juridische Informatie | Terug naar homepage | Lees de introductie