Eerste Nederlandse 5G-rechtszaak een feit..!

maandag, 07 oktober 2019 - Categorie: Juridische Informatie

Bron: www.wanttoknow.nl/gezondheid/elektro-magnetische-straling-ems/eerste-nederlandse-5g-rechtszaak-een-feit/
9 okt 2019

Wie schade veroorzaakt, moet betalen!

Inleiding

De ‘Stichting Stralingsarm Nederland’ werd in december 2007 opgericht. Directe aanleiding was de zg. uitrol van het UMTS netwerk (nu 3G geheten), wat voorbereid werd en er daarvoor zo’n 22.000 zendmasten (!) geplaatst/uitgebouwd moesten worden. Hoewel we in sommige gemeenten succesjes behaalden, was de algehele uitrol van 3G niet meer te voorkomen. De beloofde techniek van e-mail en internet op je mobiele telefoon/smartphone was voor veel burgers te aantrekkelijk om te versmaden en over de gezondheidsrisico’s werd nogal lacherig gedaan.

3G Ging vervolgens eigenlijk moeiteloos over in 4G en nu er ook film gekeken kan worden op smartphones en notebooks, zijn pakweg 7 miljoen burgers in Nederland in meer of mindere mate verslaafd aan What’s App en alle gemakken van de Google-diensten. Blind over straat lopen, met een wazige blik, met het contact met de realiteit verbroken..

Het is dan ook enigszins verwonderlijk voor de mensen van de Stichting, dat er toch onverwacht veel lokale acties (HIER) tegen de uitrol van het 5G netwerk zijn, veelal juist via Facebook.. Helaas wel veel zonder onderling contact of overleg, waardoor ieder klein groepje het wiel opnieuw aan het uitvinden is. En er nogal eens ‘gezagsgetrouw’ gewerkt wordt met petities en smekende gesprekken met gemeenteraadsleden. “Wilt u alstublieft 5G niet gaan uitrollen?” Wij geven daarbij de voorkeur aan een persoonlijkere strategie:

“Jij (of dat nu een minister, een raadslid of een directeur van KPN is) veroorzaakt mij gezondheidsschade. Hier en hier staan de bewijzen daarvan in wetenschappelijke studies. En dus stel ik jou aansprakelijk voor die schade en doe tevens strafaangifte tegen jou bij de Officier van Justitie.”

En samen met onze (huis)artsen stellen we de schade vast in een medische verklaring (HIER),
dereunie.info/index.php/ondersteuning/stralingsarm-nl/2-basis/66-medische-verklaring
hangen daar een prijskaartje aan en gaan die schade claimen bij ministers, raadsleden en telecomproviders. En als het om gemeenteraadsleden gaat, komt ook de overkoepelende vereniging van alle gemeenten in Nederland (VNG) in beeld, die een uiterst opvallend actieve rol speelt als het om 5G gaat. Zo actief, dat het maar de vraag is of dit wel de goedkeuring van al haar leden (de 338 gemeenten) heeft. Daarvoor is er een voorbeeldbrief Informatieverzoek Gemeenten, waarover je HIER
dereunie.info/index.php/ondersteuning/stralingsarm-nl/2-basis/67-informatieverzoek-gemeente
meer leest. Vanaf deze pagina kun je doorlinken aan de diverse geanomiseerde voorbeeldbrieven. Die kun jij zelf ook gebruiken uiteraard. Deze 2 kun je sowieso gebruiken.

*1) Voorbeeldbrief Strafaangifte (HIER)
dereunie.info/index.php/ondersteuning/stralingsarm-nl/2-basis/62-strafaangifte-bij-de-officier-van-justitiek-tegen
bij de Officier van Justitie tegen minister v Economische Zaken, Eric Wiebes.

*2) Voorbeeldbrieven Aansprakelijkstelling (HIER)
dereunie.info/index.php/ondersteuning/stralingsarm-nl/2-basis/63-aansprakelijkstelling voor gezondheidsschade aan gemeenteraadsleden en telecomproviders.


De eerste Nederlandse rechtszaak 5G is een feit.

2019 © Luca vdF van Dinther

Apeldoorn had de ambitie om de eerste digitale stad van Nederland te worden. Daartoe wilden zij om te beginnen 300 lantaarnpalen door het Duitse bedrijf Radio laten uitrusten met 5G zenders. Zonder te wachten op de landelijke overheid, die nog wacht op extra onderzoek naar gezondheidsschade. Verontruste burgers riepen op dat moment onze hulp in en wij berichtten de wethouders en de gemeenteraadsleden dat er harde bewijzen van gezondheidsschade binnen de huidige blootstellinglimieten zijns, en riepen op tot het hanteren van het voorzorgsprincipe en stelden op voorhand instemmende raadsleden aansprakelijk voor gevolgschade.

Het resultaat van stemming 2 weken geleden (19 september):
35 van de 38 raadsleden wilden 5G in de lantaarnpalen.
**
Toen volgde de brief van ons collectief,
waarbij we de gemeenteraadsleden PERSOONLIJK aansprakelijk stelden.
Deze brief zag er als volgt uit..

Zie de link bovenaan voor het vervolg van dit belangrijke artikel en zie ook:
5G uitrollen? Dan hierbij aansprakelijk voor schade..!!

www.wanttoknow.nl/gezondheid/elektro-magnetische-straling-ems/5g-uitrollen-dan-hierbij-aansprakelijk-voor-schade/ .Lees verder in de categorie Juridische Informatie | Terug naar homepage | Lees de introductie