Apple onderwijsexpert en Gynzy maken iPads bereikbaar voor basisonderwijs

dinsdag, 15 maart 2016 - Categorie: Berichten Nederland

Bron 1: www.gynzy.com/ipads/media
10 maart 2016


Samen met Apple Solution Expert Xando lanceert Gynzy donderdag 10 maart Gynzy iPads. Gynzy iPads is een aanbod voor basisscholen dat bestaat uit een combinatie van oefensoftware én iPads voor iedere leerling. De kosten zullen niet hoger zijn dan die van reguliere werkboeken.

Gynzy ontwikkelt educatieve software voor het basisonderwijs. Dagelijks maken 75.000 leerkrachten van 4.000 basisscholen gebruik van Gynzy. De implementatiepartner van Gynzy iPads is Apple Solution Expert Xando die vanaf september de naar verwachting duizenden iPads gaat leveren aan het Nederlandse basisonderwijs.
Uit recent onderzoek van Kennisnet, uitgevoerd door de Universiteit Twente en de Radboud Universiteit, blijkt dat moderne onderwijsprogramma's op tablets leerlingen beter laten presteren met rekenen en taal. Ze blijken bovendien een effectief hulpmiddel bij differentiatie. Geen wonder dat bijna de helft van alle basisscholen (47% uit een recent eigen onderzoek) overweegt om tablets aan te schaffen.

Bij Gynzy iPads krijgen leerlingen op basis van hun antwoorden precies die opgaven aangeboden die aansluiten bij hun eigen niveau. De oefensoftware is dus adaptief, waardoor iedere leerling zijn eigen gepersonaliseerde leerroute volgt. Werkboekjes worden daardoor overbodig, terwijl de vertrouwde lesmethode blijft.
Omdat de kinderen op iPads oefenen, worden opgaven automatisch nagekeken. Dat hoeft de leraar dus niet meer te doen. Bovendien heeft de leraar via het dashboard real-time inzicht in de voortgang van alle kinderen.

Gynzy heeft op basis van de kerndoelen van het SLO eigen leerlijnen ontwikkeld. Gynzy is zich bewust van de hoeveelheid data die haar software genereert en de verantwoordelijkheid die dit met zich meebrengt op het gebied van privacy. Vandaar dat Gynzy het privacy-convenant onderwijs heeft ondertekend.
Gynzy iPads is vanaf komend schooljaar leverbaar. Met Gynzy iPads wordt de iPad bereikbaar voor het hele Nederlandse basisonderwijs, want vanaf 60 euro per jaar heeft ieder kind beschikking over een iPad op school én thuis!
De komende dagen zal het onderwijs opgeschud worden door een grootschalige campagne, waarbij Dieuwertje Blok op geanimeerde wijze het aanbod zal toelichten

Beeldmateriaal via deze link en deze link:
www.dropbox.com/sh/cf177d94sgvc3k6/AACU1CLL3INd4Z2d1nmOj9Zia?dl=0
en
www.apple.com/pr/products/ipad/iPad.html

Vanwege het feit dat de leraar via het dashboard real-time inzicht heeft in de voortgang van alle kinderen kunnen we concluderen dat er bij draadloze verbindingen een continue hoge stralingsbelasting zal zijn; hoog vanwege het feit dat alle kinderen tegelijk verbinding hebben. Een zeer kwalijke ontwikkeling.
Zie ook:


Bron 2: www.wirelessinfo.nl/nieuws/156-samsung-bemoeit-zich-met-scholing
Samsung en draadloze communicatie op scholen
Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie